Efeler Ligi | Son Şampiyon'a 3-2 Mağlup Olduk..

2016-2017 Voleybol Erkekler 1. Ligi "Efeler Ligi" adı altında start alırken sezona Balkan Kupası şampiyonluğunu elde ederek Cev Challenge Cup katılım hakkıyla başlayan Galatasaray HDI Sigorta ligin en kuvvetli ekiplerinden son şampiyon Halkbank'a konuk oldu. Mücadeleci bir oyun sergileyen takımımız 3-2 mağlup oldu ama bu önemli deplasmandan 1 puan çıkartmayı başardı.

Maça Hüseyin, Bartman, Tuia, Halil, Murathan, İbrahim, ve libero Can altılısı ile çıktık. İlk etapta etkili servisler ile öne geçtik. Teknik mola gelmeden Halkbank 1-6'da ilk molasını kullandı. Teknik molayı da 3-8 önde geçmeyi başardık. Setin ortalarında tıkanmaya başlayan takımımız farkın erimesine engel olamadı. 12-13'e gelen skor sonucunda Nedim Hoca mola aldı. Oyundaki etkimiz azalsa da rakibimizin üstünlüğüne müsaade etmedik ve ikinci teknik molaya 15-16 önde girdik. Setin son sayılarında ufak farkları koruyan takımımız seti 23-25 kazanarak öne geçti.

İkinci sete rakibimiz hatalarla başlasa da skoru kısa sürede eşitledi, 5-5. Teknik molaya ise 6-8'lik skor ile üstün girdik. Moladan sayıyla dönüp farkı 3'e çıkartsak da Halkbank skoru 10-10'da eşitledi. Teknik molaya da 16-13'lük ev sahibi üstünlüğü ile gidildi. Halkbank yakaladığı avantajı set sonuna kadar sürdürürken maça denge geldi, 25-19.

Üçüncü sete yine üstün başlayan taraf olduk. İyi hücum ve bloklar ile ilk teknik molayı 6-8 önde geçtik. Skor avantajımızı korurken setin ortalarında maç başından beri olduğu gibi düşüş yaşadık ve rakibimiz bu avantajı iyi değerlendirdi. 15-13 Halkbank liderliğinde hocamız teknik molayı beklemeden mola hakkını kullandı. Teknik mola 16-14 geçilirken bu noktadan sonra farkı kapatmayı başaramadık. Set 25-21 bitti ve ev sahibi 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette karşılıklı sayılar ile başlangıç yapıldı. Teknik molaya 5-8 önde giren takımımız rakibin organizasyon zayıflığını da avantajına çevirdi ve farkı 5'e çıkardı. İkinci teknik molaya da 7 sayı üstün girdik. Ritmi bulan takımımız seti 17-25 kazanarak hem 1 puanı cebine koydu hem de maçı kazanmak için şansını son sete taşıdı.

Tie-break setine iyi başladık, 1-4. Yasin'in bulduğu ace ile de 2-6'lık müthiş bir avantaj yakaladık. Saha değişimine 4-8 önde girsek de Halkbank 10-10'da bizi yakaladı. 13-13'ten sonra iki sayı bulan ev sahibi maçı bitirdi. Kazanmaya yaklaştığımız maçta böylesine bir kayıp ise üzücü oldu.

Takımımızda Bartman 24 sayı ile takımımızın en skorer ismi olurken Tuia 15 sayı ile mücadele etti. Takımımız 7 ace sayısı bulurken 8 de blok sayısı üretti.

İlk haftayı 1 puanla kapatan filenin aslanları bir sonraki hafta mücadelesinde yine kuvvetli ekiplerden Maliye Milli Piyango ile mücadele edecek. 26 Ekim Çarşamba günü Taçspor Tesisleri'nde oynanacak maç saat 17:00'de başlayacak.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0