Euroleague | CSKA Moskova maçının cezası belli oldu!

Turkish Airlines Euroleague 1. hafta maçında mabedi Abdi İpekçi Arena'da Euroleague'in son şampiyonu CSKA Moskova'yı ağırlayan Galatasaray Odeabank, sahadan farklı bir skorla mağlup ayrılırken ikinci periyotun sonlarına doğru yaşanan tatsız tribün olayları, zorlu geçecek ve evimizde maç kaybetmemiz gereken sezonda, gelebilecek potansiyel bir ceza sebebiyle yürekleri ağızlara getirmişti. Geçen 4 günün ardından Euroleague yönetimi takımımıza verdiği cezayı açıklarken saha kapatma cezası vermeye gerek duymadı..

Karşılaşmanın ikinci periyotu oynanırken önce Justin Dentmon'ın iki teknik faulle oyun dışı kalması, ardından da koçumuz Ergin Ataman'ın aldığı teknik faulle birlikte tribünlerde istenmeyen olaylar yaşanırken sahaya bozuk para ve çakmak yağmış, hakemlerde bir süre soyunma odasına giderek maçı durdurmuştu. Tribünlerin sakinleşmesinin ardından oyun kaldığı yerden devam ederken maçın kalan kısmında herhangi bir tatsızlık yaşanmamıştı. 

Konuyla ilgili raporları okuyan Euroleague yönetimi, takımımıza herhangi bir saha kapatma cezası vermezken 12.000 € para cezası verdi.* Öte yandan Eurolegue, Galatasaray'ın daha önceki olay raporlarının da dikkate alınarak tekrarı halinde saha kapatma cezası verileceğini bildirdi.

Her zamankinden farklı formatıyla zorlu geçecek, evimizi adeta bir kale gibi savunmamız ve burada maç kaybetmemiz gereken Euroleague sezonunda taraftarlarımızında biraz daha sakin olması ve zaten mimli olduğumuz bu mecrada takımımıza zarar verecek ve basketbol sahalarında yeri olmayan davranışlardan uzak durması gerekiyor. 

Özellikle önümüzdeki fikstür düşünüldüğünde gelecek hafta oynanacak Kızılyıldız maçında yaşanacak tribün olaylarından sonra alınabilecek olası bir ceza, 4. haftada evimizde oynayacağımız Fenerbahçe maçının seyircisiz oynanmasına sebep olabilir. Bu yüzden Kızılyıldız maçında tribünlerin çok dikkatli ve ceza getirebilecek hareketlerden uzak olması gerekiyor.
__
* Kaynak: Eurohoops

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0