Galatasaray ligdeki rakamları alt - üst ediyor!

Süper Lig'de ilk 6 hafta geride kalırken bu karşılaşmalarda topladığı 14 puanla kulüp tarihinde son 7 yılın en iyi başlangıçlarından birisine imza atan Galatasaray, ligdeki tüm rakamları da alt - üst etmeyi başardı. Jan Olde Riekerink önderliğinde her geçen hafta daha iyi oynamaya başlayan ve aşama kaydeden takımımız her ne kadar zirvenin 2 puan gerisinde yer alsa da, istatistik tablolarında bir çok alanda zirvede yer alıyor. Savunma, orta saha ve hücum anlamındaki neredeyse tüm istatistiklerde ligin en başarılı takımı olan Galatasaray'ın rakamlarda en yakın rakiplerine fersah fersah fark atması dikkat çekiyor.

PAS İSTATİSTİKLERİ
Süper Lig'de geride kalan 6 hafta sonunda ligin en çok pas yapan takımı olan Galatasaray, maç başına 552 pas ortalaması ile oynarken; iç sahada 629 - deplasmanda ise 474 pas istatistiğine sahip olmayı başardı. En yakın rakibi Beşiktaş'ın ise maç başına pas sayısı 502 olurken, ligdeki 18 takımın maç başına ortalama pas sayısı 353 olarak göze çarptı. Jan Olde Riekerink'in sezon başından beri takıma uygulatmaya çalıştığı sistemde topa sahip olmayı ilk kural edinen ve oyun içinde oldukça etkin bir pas trafiğine hakim olan Galatasaray, ayrıca ligin en çok pas yüzdesiyle oynayan takımı konumunda yer alıyor. İç sahada oynadığı maçlarda %79, deplasmanda oynadığı maçlarda ise %74 olmak üzere toplamda maç başına %76 pasla oynama oranına sahip olan takımımızı, bu tabloda takip eden takım yine Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlı takım maç başına %72 pasla oynama oranına sahip olurken, ligdeki 18 takımın bu alandaki ortalaması %63.

TOPLA OYNAMA İSTATİSTİKLERİ
Paslarla ilgili istatistikleri kaleme alırken, topa sahip olmanın Galatasaray'ın yeni sisteminde ne kadar önemli olduğunun altını çizmiştik. Pas sayısı ve pasla oynama yüzdesi gibi alanlarda ezici bir üstünlükle ilk sırada yer alan ve lig ortalamasının neredeyse 2 katına çıkmayı başaran takımımız, topla oynama konusunda da ligin en iyi takımı olarak karşımıza çıkıyor. İç sahada oynadığı maçlarda ortalama 796, deplasmandaki maçlarda ise 655 kez topla oynama girişiminde bulunan Galatasaray'ın maç başına ortalaması ise 726 olurken; kendisini takip eden ezeli rakibi Beşiktaş'ın geride kalan 6 haftadaki ortalama istatistiği 697 oldu. Ligdeki diğer takımların topla oynama girişimi ise maç başına ortalama 555 oldu. Topla oynama konusunda ligin en iyisi olan Galatasaray, topa sahip olma konusunda ezeli rakibi Beşiktaş'ın önünde sadece %0.01 farkla ilk sırada yer alıyor. Süper Lig'de geride kalan 6 haftada iç sahada oynadığı karşılaşmalarda %64, deplasmandaki maçlarda ise %56 ortalamaya sahip olan Riekerink'in öğrencileri maç başına ortalama %60.3 ortalamaya sahip olma başarısı gösterdi ve ligin en iyisi oldu. Geride kalan 4 istatistikte takipte olan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ın maç başına ortalaması ise %60.2 olurken, üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe'nin maç başına topa sahip olma ortalaması %57.

ŞUT İSTATİSTİKLERİ
Süper Lig'de geride kalan 6 haftada rakip fileleri 12 kez havalandıran Galatasaray, maç başına elde ettiği 15.2 şut ortalaması ile ligde rakip kaleye en çok şut atan takım konumunda yer alıyor. İç sahada oynadığı karşılaşmalarda rakip kaleye 15.7 şut atan Riekerink'in öğrencileri, deplasmanda ise 14.7 şut ortalaması ile oynadı. Pas ve topa sahip olma konusunda Galatasaray'ın ardında ikinci sırada yer alan Beşiktaş, bu istatistik tablosunda da ikinci sırada yer aldı. Siyah-beyazlılar maç başına 13.5 şut ortalaması ile oynarken, ligdeki tüm takımların ortalaması maç başına 11.4 olarak sonuçlandı. Ligin en çok şut atan takımı olan Galatasaray, rakip kaleye maç başına 6.5 isabetli şut ortalaması ile ligin en çok isabetli şut atan takımı istatistiğinde de rakiplerinin önünde yer aldı. İç sahada rakip kaleye denediği şutlarda 5.7 isabet bulan, deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda ise 7.3 ortalamaya ulaştı. Bu alanda ligin en iyisi olan Riekerink'in öğrencilerini, istatistik tablosunda ezeli rakipleri Fenerbahçe takip ediyor. Sarı-lacivertli takımın maç başına isabetli şut ortalaması 6.2 olurken, ligdeki tüm takımların ortalaması 4.3 olarak karşımıza çıktı.

Tüm bu değerlerin yanı sıra geride kalan 6 hafta sonunda ligin en az faul yapan (maç başına 11) takımı olan Galatasaray, ligin en az faul yapılan 2. takımı (maç başına 13.5) olarak istatistiklerde yer aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0