Ömer Yalçınkaya: Bizim hayallerimiz büyük!

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, dün yayınlanan Gün Ortası programında bugün Taha Önder’in konuğu oldu. Erkek Basketbol Takımın son durumu hakkında bilgiler veren Yalçınkaya'nın Taha Önder’e verdiği yanıtlar şu şekilde...

BİZİM İÇİN EUROLEAGUE YENİ BAŞLIYOR
Erkek Basketbol Takımımızın sezon öncesi yurt dışı seyahatleri fazlaydı ve bunlar bilinçliydi. BSL ve EuroLeague’de Play-Off’larla beraber 75 maç oynayacağız. Yoğun bir tempoda hazırlanmaya çalıştık, 10 gün önce de Best Balıkesir ve Tofaş ile oynadığımız maçları kazandık. Aynı beklentiyi EuroLeague’in ilk haftasında CSKA Moskova’ya karşı da almak istiyorduk ama kazanamadık. 25 sayılık fark çok olabilir ama maçın üçüncü periyotunda fark 6 sayılara kadar inmişti; 3-4 dakikalık bölümü kötü oynayınca fark çift hanelere çıktı ve istemediğimiz skorla maçı kaybettik. Bizim için EuroLeague yeni başlıyor. Bu maçı da Kızılyıldız ile oynayacağız. Arkasından da çok değerli maçlar var. Taraftarlarımız bizi desteklediği sürece Abdi İpekçi’den birçok takımı hüsranla uğurlayacağımıza inanıyorum. Takımın birbirine alışması için bir parça süreye ihtiyaç var.

ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR
Bizim şu an sezon başı itibarı ile performans alamadığımız bazı oyuncularımız var. Tabii bu zamanla aşılacak sıkıntılar. Maç sonlarında  yorgunluklar olabiliyor. Bunun örneklerini Tofaş ve CSKA Moskova maçlarında gördük. Çok karakterli oyuncularımız var. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Vladimir Micov sakatlıktan geri döndü ama fiziksel olarak hazır değil. Eski Vlado gibi katkı verdiğinde işler çok daha farklı olacak. Bireysel performanslar artıp takıma yansıdığında, biz de tüm takımlara karşı EuroLeague’de ciddi rakip olacağız.

RAKİBİMİZE SAYGI DUYUYORUZ
Kızılyıldız çok ciddi ve geleneği olan bir rakip. Kendilerine son derece saygı duyuyoruz. Yılların Kızılyıldız’ı. Gençlerin sürelerini, iyi yabancılar ile takviye edip, başarılı olmaya gayret ediyorlar. İki yıl önce yaşanan tatsız hadise seyirci ilişkilerini biraz sekteye uğrattı ama kısa süre içerisinde normale dönecektir. Düşünün bu sezon her iki kulüp ev sahibi olduğu maçlarda  rakip takımı ağırlıyor. Sağduyulu davrandığımız taktirde bir daha bu tip tatsızlıklar yaşanmaz. Yarın evimizde oynayacağımız maçta seyircimizin rakip takıma centilmence davranacağından kuşkum yok. 

Yarınki mücadelede öncesi güvenlik önlemlerini son derece sıkı tuttuk. Sahaya atılan her madde para cezası olarak kulübümüze geri geliyor. CSKA Moskova maçında sahaya atılanlar yüzünden 12 bin Euro disiplin cezası aldık ve tekrarı durumunda salonumuzun kapatılacağı net olarak bize iletildi. Euroleague'in bu konuda tavrı çok net. Bir sonraki maçımız ev sahibi olarak Fenerbahçe' ye karşı olacak ve bu maçın seyircisiz olarak oynanması kabul edilemez. O yüzden ben taraftarlarımızın sağduyulu bir şekilde bize destek vereceklerine inanıyorum.

Yarın, seyircimizin maça güvenlik tedbirleri sebebi ile erken gelmeleri gerekiyor. Kapıda beklememeleri adına normal zamandan biraz daha erken gelmelerinde fayda var. 

ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇECEĞİZ
Türkiye Ligi’nde ve EuroLeague’de maç seçme gibi bir şey kesinlikle düşünmüyoruz. Türkiye Ligi’nde ilk iki sırada yer almanın, bizi şampiyonluğa taşıyacak en önemli anahtarın olduğunu biliyoruz. Kendi iç sahamızdaki maçların hepsini kazanmak istiyoruz. Dün de Ergin Ataman, antrenman sonunda takımı ortaya topladı ve şunları söyledi: ‘Bir haftada 4 tane çok ciddi maç yapacağız. Bir hafta içerisinde Kızılyıldız, Banvit, Maccabi ve Fenerbahçe ile oynayacağımız 4 maçtan da 4 galibiyet almak istiyoruz.’ Hocamız, fiziksel ve mental olarak oyuncuların hazır olmasını istedi. Muhteşem taraftarımızla birlikte bu maçların altından başarı ile kalkmak istiyoruz.

ADIM ADIM İLERLEYECEĞİZ
Galatasaray armasının olduğu her yerde bir iddia vardır. Basketbolla yatıp kalkıyoruz. Hedefimiz EuroLeague’de Final Four ama bizim en büyük hayalimize ulaşmamız için aşmamız gereken etaplar var. İşin daha çok başındayız. 30 haftalık periyotu en az 16-17 galibiyetle kazanmamız gerekiyor ki Play-Off’a girelim.  Play-Off’a adım attıktan sonra, işte o zaman Galatasaray ruhu ve Galatasaray seyircisi devreye giriyor. Hayaller bir anda tavan yapıyor. O hayallere ulaşmak da Galatasaray için zor olmasa gerek. Bizim hayallerimiz büyük.

EuroLeague’de çok değerli ve çok tecrübeli takımlar var. CSKA Moskova, Panathinaikos, Olympiakos, Real Madrid, Barcelona gibi takımlar var. Türk takımlarını da ayrı bir yere koyuyorum. Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş ve Fenerbahçe de çok değerli rakiplerimiz. Ciddi yatırımları var. İlk derbi maçımızı Fenerbahçe ile  28 Ekim Cuma günü   oynayacağız. 

YENİ SALON BİZİM İÇİN BULUNMAZ NİMET
Başkanımız Sayın Dursun Özbek’in dün müjdesini verdiği salon projesi muhteşem bir haber. Bununla ilgili başkanımız ve yönetimimiz ciddi şekilde konu ile ilgileniyor. Hayalimizdeki olan bir hadise. Türk Telekom Arena’nın yanına basketbol sahasının olması bulunmaz bir nimet. Barcelona’da da bunu görebiliyoruz. Şampiyonluk kadar keyifli bir haber bence. İnşallah en kısa sürede salonumuza kavuşabiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0