STSL | Kazanma alışkanlığı..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 7 hafta sonunda namağlup şekilde 17 puan toplayan ve kulüp tarihinin en iyi başlangıçlarından birisine imza atan Galatasaray, ligin 8.haftasında ezeli rakibi Trabzonspor'u evinde ağırlayacak. Kolbein Sightorsson dışında herhangi bir eksiği bulunmayan takımımız 22 Ekim Cumartesi akşamı Ali Sami Yen Arena'da ağırlayacağı bordo-mavili rakibi karşısında sahadan mutlak galibiyetle ayrılarak liderlik yürüyüşünü sürdürmek istiyor. Fırat Aydınus'un yöneteceği karşılaşma öncesinde iki takım hakkındaki son bilgiler, istatistikler ve analizler şu şekilde..


DEV RANDEVU: ÜSTÜN TARAF GALATASARAY
Süper Lig'de hafta sonu iç sahada Trabzonspor'u ağırlayacak olan Galatasaray, ezeli rakibiyle daha önce bir çok turnuvada toplamda 123 kez karşılaştı. Rakibiyle bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 56 kez sahadan galip ayrılan takımımız, 39 karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 28 karşılaşmada ise eşitlik bozulmazken, Galatasaray iç sahada oynadığı 62 karşılaşmanın 36'sında galibiyetle ayrılmasını bildi.

SÜPER LİG | SON 7 SEZONUN EN İYİSİ
Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Ankara deplasmanında Gençlerbirliği karşısında tek golle sahadan 3 puanla ayrılan Galatasaray, yedi hafta sonunda puanını 17'e yükseltti ve zirvedeki iddiasını sürdürdü. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, topladığı puanlar sonrasında 2009-10 sezonunda bir başka Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard ile yedi hafta sonunda 19 puan toplayan kadronun ardından en iyi başlangıçlardan birisine imza atmış oldu. Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, o sezon ligin ilk 7 haftasında sırasıyla Gaziantepspor, Denizlispor, Kayseri, Osmanlıspor (Ankaraspor), Beşiktaş ve Kasımpaşa karşısında sahadan galibiyetle ayrılmasına karşın Eskişehirspor ile berabere kalmıştı. Rijkaard'ın takımı ligin 8.haftasında Ankaragücü karşısında sahadan 3-0 mağlup ayrılmış ve 7 maçlık seri sona ermişti.

SÜPER LİG | EKİM AYINDA İÇ SAHADA KAYBETMİYOR
Ekim ayında oynadığı lig maçları içerisinde iç sahada son olarak 2011 - 2012 sezonunda ligin 8. haftasında Gaziantepspor karşısında 9 kişi kalan Galatasaray, sahadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrılırken devam eden sekansta 8 karşılaşmada rakiplerine boyun eğmedi. Bu karşılaşmalarda rakipleri karşısında 7 kez galibiyetle ayrılan takımımız, 1 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Sarı - kırmızılılar bu mücadelelerde rakip filelere 21 gol bırakırken, kalesinde gördüğü 6 gole engel olamadı. Galatasaray bu maç serisinde ezeli rakipleriyle sadece 1 kez karşılaşırken, Fenerbahçe karşısında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan taraf olmuştu.

SÜPER LİG | İLK 15 DAKİKADA 4 GOL
Geride kalan 7 maç haftasında 17 puan toplayarak zirve yarışını sürdüren Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip filelere 13 gol bırakırken ligde ilginç bir istatistiğe imza attı. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, başlama vuruşunun ardından ilk 15 dakikada rakip filelere 4 gol bırakırken bu performansıyla ligin en iyisi olmayı başardı. 
  • Kayserispor @ 12. dakikada Yasin Öztekin
  • Çaykur Rizespor @ 6. dakikada Eren Derdiyok
  • Beşiktaş @ 8. dakikada Eren Derdiyok
  • Gençlerbirliği @ 13. dakikada Armindo Bruma
SÜPER LİG | İÇ SAHADA EN İYİ PERFORMANS
Süper Lig'de geride kalan 7 hafta sonunda iç sahada 3 karşılaşma oynayan Galatasaray, bu karşılaşmalarda sahadan galibiyetle ayrılarak 9 puan toplamayı başardı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 6 gol bırakan ve kalesinde tek gol gören Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, bu performansıyla KDÇ Karabükspor ile birlikte ligdeki en iyi iç saha performansına sahip takım olmayı başardı. Bu sezon lige yeniden yükselmeyi başaran Karadeniz temsilcisi, iç sahada oynadığı 3 maçta 3 galibiyet elde ederken, rakip filelere 10 gol bırakmış ve kalesinde 2 gol görmüştü. Galatasaray geçen sezonla birlikte ligde evinde oynadığı son dört maçı kazanmasını bilirken, sarı-kırmızılı takımımız son olarak 2015 yılının Nisan - Mayıs arasında oynadığı beş maçta iç sahada rakiplerine üstünlük kurmayı başarmıştı.

SÜPER LİG | LİGİN EN ÇOK ŞUT ATAN TAKIMI
Süper Lig'de ilk 7 haftayı namağlup kapatan ve liderlik yarışını sürdürmeye devam eden Galatasaray, istatistik anlamında ligin altını üstüne getirmeye devam ediyor. Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink ile birlikte yeni bir oyun kimliği kazanan ve hücumda yaratıcılık sorunu çekmesine rağmen ligin en golcü takımlarından birisi olan Galatasaray, geride kalan 7 haftalık maç sekansında rakip kaleye 109 şut atarak bu alanda ligin en iyisi oldu. Maç başına rakip kaleye 14.7 şut ortalamasına sahip olan Galatasaray, iç sahada oynadığı karşılaşmalarda ise maç başına 15.7 şut ortalamasına sahip oldu. Maç başına 14.7 şut ortalamasıyla oynayan takımımız, bu denemelerde maç başına 6.4 isabet sağlarken ligin en iyi ikinci performansına sahip bulunuyor.

SÜPER LİG | LİGİN EN ÇOK PAS YAPAN TAKIMI
Ligde geride kalan 7 maç sonunda en çok şut atan takım konumunda yer alan Galatasaray, pas istatistiklerinde de rakiplerine büyük fark atmış durumda bulunuyor. Ligde oynadığı karşılaşmalarda maç başına 535 pas ortalamasıyla oynayan Riekerink Bey'in öğrencileri bu performansıyla ligin en iyi takımı konumunda yer alırken, iç sahada oynadığı karşılaşmalarda 630 pas ortalamasına ulaşarak ligde rekor kırdı. Bu alanda da ligin en iyisi olan Galatasaray'ın en yakın takipçisi ise, (iç sahada) maç başına 479 pas yapan Beşiktaş oldu. İç sahada maç başına %79 pasla oynama oranına sahip olan Galatasaray'ın ligdeki genel ortalaması ise %75 olurken, pas ve şut istatistiklerinde olduğu gibi bu alanda da lider durumda yer alıyor.

LİGİN EN İYİSİ: FERNANDO NESTOR MUSLERA
Gençlerbirliği deplasmanında ikinci yarıda gösterdiği performansla galibiyette başrol oynayan Uruguaylı file bekçimiz Fernando Muslera, geride kalan 7 hafta sonunda kalesinde yalnızca 5 gol görürken, 3 karşılaşmadan gol yemeden sahadan ayrılmayı başardı. Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında yer alan 30 yaşındaki Muslera bu karşılaşmalarda 16 kez ceza sahası içinden, 10 kez ise ceza sahası dışından kalesine gelen şutları durdurmayı başarırken, elde ettiği %84 kurtarış yüzdesi ile ligin en iyi kalecisi oldu.

7 MAÇTA 6 GOLE DİREKT ETKİ: BRUMA
Geçtiğimiz sezon İspanyol temsilcisi Real Sociedad takımında kiralık olarak forma giyen 21 yaşındaki Portekizli yıldız oyuncumuz Bruma, sezona müthiş bir başlangıç yaparak göz doldurdu. Gençlerbirliği deplasmanında attığı golle 3 puanı getiren Portekizli kanat oyuncusu, ligde geride kalan 7 hafta sonunda 3 gol - 3 asist performansıyla 6 gole direkt etki etmeyi başardı. Maç başına rakip kaleye 2.3 şut ortalamasıyla oynayan Bruma ayrıca maç başına 5.1 dribling ortalaması ile bu alanda Avrupa'nın majör liglerinde Neymar, Messi, Hazard gibi isimleri geride bırakarak ilk sırada yer alıyor. Maç başına 34 isabetli pas yapan Bruma, rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %49'unda ayakta kalmayı başardı.

İSTİKRAR: SAVUNMANIN DÖRTLÜSÜ..
Geçtiğimiz sezon kadro istikrarından dem vuran Galatasaray adına bu sezon en büyük farklardan birisi hiç kuşkusuz kadro istikrarı olarak göze çarpıyor. Jan Olde Riekerink yönetimindeki Galatasaray'da bu sezon geride kalan 7 lig maçında 5 oyuncu değişilmez olarak göze çarptı. Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole ve Tolga Ciğerci, ligde geride kalan karşılaşmaların tamamında 90 dakika sahada kalırken bu 5 oyuncunun savunma tarafında görev yapan 6 oyuncu arasında yer alması dikkat çekiciydi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0