Son 7 yılın en iyi başlangıcı..

Jan Olde Riekerink Bey yönetiminde lige şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 6.hafta sonunda topladığı 14 puanla 3. sırada yer alıyor.  6 haftada 14 puan toplayan Jan Olde Riekerink Bey’in öğrencileri, bu performansları ile son 7 yılın en iyi başlangıcına imza atmış oldu. Bizde geride kalan bu 7 yılda sezona nasıl başladığımızı inceledik..

2010-2011 : 12 PUAN



Sezona dünyaca ünlü Frank Rijkaard yönetiminde başlayan Cimbom, lige Sivas ve Bursa yenilgileriyle başlamış sonrasında 4 maçlık galibiyet serisi alarak 6 hafta sonunda 12 puanda kalmıştı. Ligde ve Avrupa'da alınan kötü skorların ardından 9. hafta öncesi Frank Rijkaard yerine Gheorghe Hagi göreve getirilmişti. 2. Gheorge Hagi dönemine Kadıköy’den 1 puan alan Cimbom, 10. haftada Ali Sami Yen’de Antalyaspor’u 2-1’le geçerek iyi bir başlangıç yapsa da bu haftanın ardından kötü skorlara engel olamamış ve tarihini en kötü sezonlarından birini geçilerek ligi 8. sırada bitirmişti.


2011-2012 : 13 PUAN

Kötü geçen 2010-11 sezonunun ardından takımın başına İmparator Fatih Terim’i getirerek sezona mutlak şampiyonluk hedefiyle başlayan Cimbom, ligin ilk haftasında Başakşehir’e 2-0 yenilerek kötü bir başlangıç yapsa da sonrasında oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak 6 hafta sonunda 13 puana ulaşmıştı. Fatih’in Aslanları bu sezonu en yakın takipçisinin 9 puan önünde tamamlayarak, Spor Toto Süper Lig tarihinde ilk kez uygulanacak olan Süper Final’e yine en yakın takipçisinin 5 puan önünde başlamıştı.

Fatih’in Aslanları normal sezonda sergilediği iyi performansa Süper Final’de de devam ettirmiş ve 12 Mayıs günü ezeli rakibi Fenerbahçe’nin sahasında 18. Şampiyonluğuna ulaşmıştı.


2012-13 : 13 PUAN



Bir önceki sezonu İmparator Fatih Terim’in liderliğinde ezeli rakibi Fenerbahçe’nin sahasında şampiyon olarak bitiren Cimbom, 2012-13 sezonu öncesi Burak Yılmaz, Amrabat, Hamit Altıntop gibi önemli isimlerle kadrosunu güçlendirdi. Sezona Süper Kupa Finalinde Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ederek kupayla başlayan Cimbom,  lige de 5 hafta sonunda 4 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek iyi bir başlangıç yapmış, 6. haftada Ordu deplasmanından eli boş dönünce 13 puanda kalmıştı. O sezon sonunda en yakın takipçisine 10 puan fark atan Cimbom, üst üste 2. kez şampiyon olmuştu. Fatih’in Aslanları ligdeki şampiyonluğun yanına Şampiyonlar Ligindeki Çeyrek Finali de ekleyerek çok başarılı bir sezon geçirmişti.


2013-14 : 10 PUAN


Sezona Emirates Cup ve Süper Kupa ile başlayan Galatasaray, lige de Türk Telekom Arena’da Gaziantepspor’u 2-1’u yenerek iyi bir başlangıç yapmıştı. Ligde sonrasında oynadığı Bursaspor, Eskişehirspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında sahadan beraberlikle ayrılan Cimbom, ligin 5. haftasında Olimpiyat Stadında Beşiktaş ile karşılaştı. Son dakikalarına 2-1 önde giren Cimbom, rakip taraftarların sahaya girmesinden dolayı yarım kalan mücadelede sahadan hükmen 3-0 galip ayrılmıştı. 

Bu mücadele sonrasında yönetimin aldığı karar neticesinde İmparator Fatih Terim ile yollarını ayıran Cimbom, ligin 6. haftasında sahasındaki Rizespor karşısına Hasan Şaş, Ümit Davala ve Tafarrel yönetimde çıktı. Bu maçtan 1 puan ile ayrılan sarı kırmızılı takımımız, 6 hafta sonunda 10 puanda kalmıştı. İmparator Fatih Terim yerine Roberto Mancini’yi getiren Cimbom, sezon sonu ligi 2. sırada tamamlasa da Türkiye Kupasını müzesine götürürken, Şampiyonlar Liginde de Real Madrid, Juventus, Kopenhag gibi ekiplerin bulunduğu gruptan çıkmayı başararak SON 16’ya kaldı ve iyi bir sezonu daha geride bıraktı.


2014-15 : 13 PUAN


Sezon öncesi Mancini ile şartlarda anlaşamayınca yerine Cesare Prandelli’yi getiren Cimbom, 4. yıldız hedefiyle başladığı sezona Bursa deplasmanından 2-0’lık galibiyetle ayrılarak iyi bir başlangıç yaptı. Ancak sonrasında  2. ve 3. haftalarda oynanan mücadelelerden yalnızca 1 puan ile ayrılan takımımız, Sivas ve Kayseri Erciyes galibiyetlerinin yanına Fenerbahçe galibiyetini de ekleyerek 6. hafta sonunda 13 puana ulaştı. Hem Avrupa’da hem de ligde istediği skorları alamayan Aslan, Prandelli ile yollarını ayırırken yerine Hamza Hamzaoğlu’nu getirdi. 

Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı ilk 5 maçtan 4 galibiyet, 1 beraberlik ile ayrılan takımımız iyi gidişatına devam etti ve hem ligde şampiyon olarak 4. yıldızı takan ilk kulüp olarak tarihe geçti hem de Türkiye Kupasını müzesine götürmeyi başardı.


2015-16 : 11 PUAN



Bir önceki sezonu 4. yıldız ve Türkiye Kupası şampiyonluğu ile kapatan Hamzaoğlu’nun öğrencileri, 2015-16 sezonuna da Süper Kupa’yı kazanarak başladı. Lige 2 haftada 1 puan alarak kötü bir başlangıç yapan takımımız, 4 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak 6. hafta sonunda puanını 11’e yükseltmeyi başardı. 11.haftada Rizespor deplasmanında alınan 4-3’lük yenilginin ardından Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Cimbom, Hamzaoğlu’ndan boşalan göreve Mustafa Denizli’yi getirdi. 

Mustafa Denizli yönetiminde hem ligde hem de Avrupa'da kötü bir performans sergileyen Aslan, 22. hafta da alınan Gaziantep yenilgisi ardından Denizli ile yollarını ayırdı. Mustafa Denizli yerine takımın başına getirilen Orhan Atik’in belgeleri yeterli olmayınca Başakşehir ve Gençlerbirliği karşılaşmalarının ardından takımın başına altyapı için getirilen Jan Olde Riekerink getirildi. Jan Olde Riekerink yönetiminde ligi 6. bitiren takımımız, kötü geçirdiği sezonu Türkiye Kupası finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi yenerek kupayla bitirdi.

2016-17 : 14 PUAN

Sezona Riekerink Bey yönetiminde başlayan takımımız, Süper Kupa Finalinde Beşiktaş'ı mağlup ederek bu sezona da kupayla başladı. Geçtiğimiz sezonun kötü izlerini silmek isteyen ve sezona şampiyonluk parolasıyla yola çıkan takımımız, 6 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek toplandığı 14 puanla 3. sırada yer alıyor. Son 7 yılın en iyi başlangıcını yapan takımımızın bu iyi performansına devam edip sezon sonu şampiyon olmasını ümit ediyoruz.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0