STSL | 4 sezon sonra gelen galibiyet..

Milli ara öncesi Spor Toto Süper Lig'de 6 haftada topladığı 14 puanla son 7 yılın en iyi başlangıcına imza atan Galatasaray, milli ara dönüşünde  deplasmanda 4 yıldır yenemediği Gençlerbirliği ile karşılaştı. Karşılaşmaya istekli başlayan takımımız, Carole'un etkili ortalarında Eren ile önemli pozisyonlara girdi. Golün habercisi olan bu pozisyonların ardından 13.dakikada Josue'nin başlattığı kontratak Bruma'nın golüyle sonuçladı ve 1-0 öne geçtik. Golün ardından da etkili oyununu sürdüren takımımız, girdiği pozisyonlardan sonuç bulamayınca ilk yarı 1-0 sona erdi. İkinci yarıda skoru koruma yoluna giden Cimbom, Muslera'nın etkili oyunu ile 4 yıldır kazanamadığı Ankara deplasmanından 3 puanla döndü ve puanını 17'ye yükseltti.

Son 5 maçtır aynı 11'e çıkan Jan Olde Riekerink, bu karşılaşmaya da takımda sakatlığı bulunan Sneijder yerine Josue'yi koyarak 1 değişiklik yaptı ve Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Tolga, Yasin, Josue, Bruma, Eren onbiriyle çıkmayı tercih etti. Karşılaşmaya istekli başlayan Cimbom, 8. ve 11. dakikada Carole'un ortalarında Eren'le rakip kalede etkili oldu. Riekerink'in öğrencileri, golün habercisi olan bu pozisyonların ardından 13.dakikada Josue'nin kazandığı topla başlayan kontratakta Bruma'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Golün ardından da etkili oyununa devam eden Cimbom, 26.dakikada Eren'in enfes pasında Bruma'nın girdiği pozisyonla rakip kalede etkili oldu. Aradığı 2.golü bir türlü bulamayan takımımız, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda ilk yarıdaki etkili futbolu oynamakta zorlanan takımımız, skoru korumak adına geri çekildi. Bu durumda ilk yarıda attığı şık çalım dışında çok fazla görmediğimiz Muslera'yı ikinci yarıda çok fazla görmemize sebep oldu. İkinci yarıda birçok kez etkili gelen Gençlerbirliği ataklarında birbirinden güzel kurtarışlar yaparak 4 yıldır kazanamadığımız Gençlerbirliği deplasmanından 3 puanla ayrılmamızı sağladı.

İLK YARININ TAM TERSİ BİR İKİNCİ YARI
İlk yarıda sahada 4 yıldır kazanamadığı ligin zor deplasmanlarından biri olan Gençlerbirliği karşısında 11 dakikada 2 pozisyona girmiş, topun sahibi olan etkili bir takım vardı. Bu etkili oyunun meyvesi de 13.dakikada kendisini gösterdi. Jurgen Klopp takımların attığı tarzda bir kontratak golü attık desek çok yanlış olmaz heralde. Josue'nin kazandığı topta 10.64 saniyede Bruma ile golü bulmayı başardı. Sneijder'in sakatlığının ardından bu sezon ilk kez ilk 11'de şans bulan Josue'nin de ilk yarıda ondan beklenenleri iyi bir şekilde yerine getirdiğini söylemek lazım. Kısacası ilk yarıda sahada iyi bir Galatasaray vardı. İşin ikinci yarısına geçersek sahada ilk yarının tam tersi bir takım vardı. İlk yarı rakibine pozisyon vermeyen, şut çektirmeyen takım, ikinci yarıda rakibine çok önemli pozisyonlar verdi. Kalede Muslera gibi üstdüzey bir kaleci olmasa Gençlerbirliği'nin golü bulmaması içten bile değildi. Bu bölümde Riekerink'in sınıfta kaldığını söylemek lazım. Yaptığı 3 değişiklikte doğru fakat zaman olarak geç kalınmış değişiklikler. Josue-Podolski değişikliği de Yasin-Hamit değişikliği de daha önce olmalıydı.

Sezon başı Herta Berlin'den transfer ettiğimiz ve kısa zamanda takımın en önemli oyuncularından biri haline gelen Tolga'nın, Galatasaray formasıyla en kötü karşılaşmasını oynadığını söylemek lazım. 12.19km ile maçın en çok mesafe kateden oyuncusu olmasına rağmen beklenen performansı ortaya koyamadı. Antalyaspor karşılaşmasında 105 kez pas yapan, 131 kez topla buluşan Tolga, Gençlerbirliği karşılaşmada  62 kez pas yaparken, 82 kez topla buluştu. Bu karşılaşmada sadece 2 kez top kazanan Tolga, bizi alıştırdığı performansın altındaydı.

7 haftada 6 gole direkt etki. 3 gol, 3 asist huzurlarınızda Armındo Bruma. 6 hafta sonunda Eden Hazard, Arjen Robben, Neymar, Sadio Mane gibi yıldızları geride bırakarak maç başına 5.2 başarılı çalım ile bu istatistikte 1. sırada olan Bruma, Gençlerbirliği karşısında oynadığı oyunla da gözlerimizin pasını sildi. 8 kez çalım girişiminde bulunan Bruma, bunların 5'in de başarılı oldu. Attığı golün dışında 2 de kilit pas veren Bruma, hücumdaki en önemli silahımız olmaya devam etti. Takımın en çok topla buluşan 4. ismi olan Bruma (65), hızının ve yeteneğinin yanında gücüyle de 8 kez ikili mücadeleden galip ayrıldı. Galatasaray'da son yıllarda Bruma'yı izlerken alınan keyfi veren bir oyuncunun olmadığını söylemek lazım. Sözleşmesinin en kısa sürede uzatılması yönündeki dileğimizi de eklemeden olmaz.

Son olarak takımımızın bu karşılaşmada 113.66 km gibi önemli bir mesafe katettiği bilgisini de vermek lazım. Geçen sezon ikili mücadele kazanma konusunda önemli sıkıntıları olan takımımız bu karşılaşmada 57 ikili mücadeleyi kazanırken, bunların 35'i takıma yeni katılan isimlerden geldi. (Eren 11, Tolga-Bruma 8, Cavanda 1.) Geçen sezon sıkıntı yaşadığımız sorunu takıma katılan yeni isimlerle şuana kadar çözmüş gibi gözüküyoruz.

İkinci yarıda sahada kötü bir görüntü sergilesek de 4 yıldır kazanamadığımız deplasmandan galibiyetle dönmek çok önemliydi. Şampiyonluk için bu takıma desteğe devam edelim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0