Astou Traore resmen Galatasaray'da!

Sezona 23 yaş ortalamalı genç ve dinamik bir ekiple yeniden yapılanma parolasıyla giren Sarayın Sultanları, oynadığı 7 resmi maçta 7 galibiyet alırken son olarak pota altına 35 yaşındaki Senegalli uzun forvet Astou Traore'yi transfer etti.

ASTOU TRAORE KİMDİR?
30 Nisan 1981'de Senegal'de doğan Astou, 24 yaşında 2005-06 sezonunda Fransa'da basketbol kariyerine başladı. 2006-07 sezonunu Charleville takımında geçiren Senegali oyuncu, 2007-08 sezonunda ise Joventut Mariana'ya transfer olarak İspanya'nın yolunu tuttu. 2008-09'da tekrar Fransa Ligi'nde forma giyen oyuncu, burada geçirdiği tek sezonun ardından da İspanya'nın Cadi La Seu takımına transfer oldu. 

2011-2012 sezonunda ise İspanya'da forma giydiği ilk takımı olan Joventut Mariana'ya geri dönen oyuncu, bir sonraki sezon ise yine Cadi La Seu takımına transfer oldu. Burada 16 sayı, 5.4 ribaund ortalamaları yakalayan Senegalli uzun forvet, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarını ise Fransa'da geçirdi. 

Fransa'daki iki sezonunda ortalama 17 sayı ile dikkatleri üzerine çeken Astou Traore, 2015-16 sezonunda ise Belçika'nın Eurocup'taki temsilcisi Belfius Namur Capitel takımının yolunu tuttu. Eurocup'ta forma giydiği 5 maçta ortalama 28 dakika süre alan Senegalli uzun forvet, bu süre zarfında 13 sayı, 5.2 ribaund, 1 asist ortalamaları yakaladı.

Senegal milli takımının formasını da giyen 35 yaşındaki oyuncunun, ülkesiyle Afrika şampiyonlukları ve bronz madalyası da bulunuyor. Geçtiğimiz yaz düzenlenen Rio Olimpiyat Oyunları'nda kadrosunda Astou Traore'nin de yer aldığı Senegal, B Grubu'nda mücadele etmiş ve 5 maçta 5 mağlubiyet alarak turnuvaya grup aşamasında veda etmişti. 

TAKIMA NE KATAR?
Öncelikle belirtmek gerekir ki Astou Traore Galatasaray Kadın Basketbol Takımının ihtiyacını tam anlamıyla karşılayacak tipte bir oyuncu değil. İhtiyaçtan kasıt şu; pota altında tam anlamıyla sertlik yaratacak, dinamik, atletik ve en önemlisi ribaundlarda önemli katkı sağlayabilecek bir isim düşünüyorduk ancak Astou Traore gibi 35 yaşındaki bir oyuncunun bu dinamizmi ve atletizmi nasıl sağlayacağı merak konusu. Marina Maljkovic onu daha çok Papova'nın back up'ı olarak kullanabilir, Papova'nın 5 numarada olduğu dönemlerde Astou-Papova ikilisini sıkça görebiliriz. Şutu da fena olmayan Traore'nin kariyerinde 3 numarada oynamışlığı da var ancak Galatasaray'da onu 3 numarada göreceğimizi düşünmüyorum.

Traore-Papova ikilisi oyundayken en çok dikkat etmemiz gereken konu ise yine ribaundlar olacak zira bu iki oyuncumuzdan Traore 1.85, Papova ise 1.88 metre boyunda. Burada kısalarımızın ribaund katkısı yine bizim adımıza çok önemli olacak. Bu transferle savunmada 3 saniye koridorunu fizik kullanarak kapatmamız zor gözüküyor. Bu yüzden kısalara yaptığımız baskı ile rakip uzunlara top geçişini minimuma indirmemiz gerekli.

FCN Blog ailesi olarak Senegalli yeni oyuncumuz Astou Traore'ye hoş geldin der, Galatasaray'da sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirmesini dileriz.

1 yorum:

  1. çok kötü transfer,işe yarıyacağını sanmıyorum. Umarım çarka çomak sokmazlar.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0