Avrupa'nın en eski ancak en modern tesisi: Milanello!

Florya ve Riva'daki arazilerin satışıyla birlikte tesisleşme yolunda yeni bir yapılanmaya gidecek olan Galatasaray adına örnek olabilecek antrenman tesislerini kaleme aldığımız yazı dizimizin bugünkü konuğu, eski günlerdeki başarılı günlerine dönmeye çalışan İtalyanların en köklü kulüplerinden AC Milan oldu. 1899 yılında kurulan kırmızı-siyahlı İtalyan ekibi, mazisinde kazandığı kupalarla övünürken 1963 yılından beri kullanımda olan İtalyanın en eski ancak en modern antrenman tesisi Milanello onlar için ayrı bir gurur kaynağı..

1963 yılında dönemin başkanı Andrea Rizzoli tarafından inşa edilmesi planlanan Milanello, günümüze kadar bir çok restorasyon geçirse de bugünkü görüntüsüne 2000'li yılların başında kavuştu. İtalyan siyasetçi Silvio Berlusconi'nin de büyük katkılarının olduğu Milanello, sadece kırmızı-siyahlı takımın değil İtalya futbolunun önemli tesisleri arasında yer alıyor. 1988, 1996 ve 2000 yıllarında düzenlenen Avrupa Şampiyonaları öncesinde İtalya milli takımı tarafından kullanılan tesislerin bulunduğu alan yaklaşık 160bin metrekare. Varese bölgesine daha yakın bulunan ve şehir merkezi olan Milano'ya ise 50 km uzaklıkta bulunan Milanello'nun takımın iç saha maçlarını oynadığı San Siro'ya ise 45 km uzaklıkta bulunuyor.

Tamamı nizami ölçülerde ve doğal çim olmak üzere toplam 6 adet saha bulunan Milanello antrenman tesislerinde, iki adet yarım saha bulunuyor. Bu sahalara "kafes" adı verilirken, yaklaşık 2.5 metre yüksekliğinde duvar bulunan performans sahalarda oyuncuların teknik çalışmalar yapmasının yanı sıra kalecilerin özel çalıştığı bir alan mevcut. İtalyan ekibinin antrenman tesislerinde ayrıca sakatlık sonrası özel çalışmalar yapan oyuncular için güç, fizik ve rehabilitasyon çalışmalarının yapıldığı ufak bir saha daha var. Tesislerin merkezinde bulunan 3 katlı binada ise idari ve teknik ofislerin yanı sıra, toplantı odası, fitness salonu ve Milan-Lab adı verilen bir sağlık merkezi var. Dönemin teknik direktörü Massimo Allegri tarafından bizzat tasarlanan ve oyuncuların fizik - güç - kas sistemi ve vücut zindeliği gibi performans ağırlıklı konularda özel olarak hazırlanan spor salonu alanında dünyanın en teknolojik spor salonu olarak biliniyor. 2 adet toplantı odası ve konferans salonunun bulunduğu Milanello içerisinde Milan TV'nin çalışma alanları da yer alıyor. Bina içerisinde ayrıca akademi takımda forma giyen oyuncuların konaklayabileceği bölüm bulunurken, şehir dışında yaşayan ve Milan altyapısına transfer edilen oyuncular bu alanda konaklıyor. Gündüz okula giden altyapı oyuncuları, okul dönüşünden antrenörleri nezdinde çalışmalarını sürdürüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0