BSL | Sezonun en iyi performansıyla gelen galibiyet..

Hafta arası Turkish Airlines Euroleague'de Darüşşafaka Doğuş'u mağlup ederek rahat bir nefes alan Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 7. hafta karşılaşmasında evinde ligin güçlü ekiplerinden Beşiktaş Sompo Japan Sigorta'yı ağırladı. Rakibimizde herhangi bir eksiğin bulunmadığı karşılaşmada, takımımız adına Russ Smith ve Justin Dentmon kadro dışı kalmaları sebebiyle; Deon Thompson ise yabancı sınırından dolayı karşılaşma kadrosunda yer alamadı.

Takımımız karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Göksenin Köksal, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlarken ilk sayılarımız Austin Daye ile yay gerisinden geldi. Savunmada etkili olan, hücumda ise Sinan Güler'in servisleri ile ardı ardına üçlükler bulan Yenilmez Armada ilk dakikaları 11-4 önde geçti. İlk dakikalarda takımımız ikili oyun savunmasında ve savunma ribaundu alma konusunda zaman zaman aksasa bile hücumda Sinan Güler önderliğinde tüm oyuncularından katkı alarak kolektif bir şekilde oynadı. Televizyon molasından sonra birebir savunmasını sertleştiren ve Beşiktaş'a üst üste hücumlarda potayı kapatan ekibimiz, Tibor Pleiß ve Blake Schilb'in basketleri ile skor farkını korudu(19-14). Periyotun son dakikası içerisinde Beşiktaş SJ Sigorta önce Weems sonrada Clark ile üst üste üç sayılık basketler bulunca, takımımız iyi oynadığı ilk 10 dakikayı 19-20 geride geçti. İlk periyotta takımımız 6 ribaund alırken Beşiktaş ise 9 hücum ribaundu aldı. Kaptanımız Sinan Güler ise ilk 10 dakikada attığımız 8 basketin 7'sinin asistine imza attı. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken bu dakikalarda takımımız tıpkı Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş maçında olduğu gibi Emir Preldzic'i oyun kurucu pozisyonunda oynattı. Ergin Ataman'ın öğrencileri bu dakikalarda bulduğu uygun şutlardan yararlanamayınca öne geçme şansını değerlendiremedi ve Ufuk Sarıca'nın molasına Beşiktaş 24-26 önde girdi. Temponun düştüğü ve isabet sayısının azaldığı ikinci periyotta takımımız ilk periyotta olduğu gibi akıcı hücum etmekte zorlanırken iyi savunma yapsa bile savunma ribaundu almakta zorlanınca yaptığı savunmasının meyvelerini toplayamadı ve momentumu bir türlü eline alamayınca Ergin Ataman molasına başvurdu(29-35). Beşiktaş'ın takım faul hakkını doldurmasını iyi değerlendiren takımımız faul çizgisine gelerek skor bulmaya devam ederken, savunma ribaundlarını alamayınca skorda öne geçme şansını bir türlü yakalayamadı ve soyunma odasına 36-39 geride girdi.

İlk yarıda takım halinde savunma ribaundu almakta zorlanan Yenilmez Armada, aldığı 18 ribaunda karşılık rakibine 14'ü hücum ribaundu olmak üzere 28 ribaund çekme imkanı verince potaya rakibinden 16 top daha az attı.

İkinci yarıya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Vladimir Micov, Tibor Pleiß beşi ile başlayan takımımız savunmada kemerleri sıkınca Beşiktaş'a üst üste top kayıpları yaptırıp hücumda da doğru atışları bulunca momentumu eline aldı(47-44). Bu dakikalarda Göksenin ve Sinan ile ön alanda Beşiktaş kısalarına muhteşem bir baskı yapan takımımız Beşiktaş'a 4 dakikada 5 top kaybı yaptırdı. Hücumda Beşiktaş'ın ön alanda yaptığı baskıyı cezalandıran ve Blake Schilb ile kolay bir sayı bulan takımımız, savunmada da Beşiktaş'a top kaybı yaptırınca TV molasına 51-49 önde girdi. Mola dönüşü Beşiktaş oyunun kontrolünü eline almak için Tibor Pleiß üzerinden oynadığı ikili oyunlarda etkili olunca; hücumda Michael Thompson ile  sayılar bulan Ufuk Sarıca'nın öğrencileri skora tutundu ve karşılaşmanın karar periyotuna takımımız 60-57 önde girdi. Takımımız bu periyotta da yaptığı iyi savunmasını savunma ribaundlarını alamayarak taçlandıramayınca maçı kopartamadı. Son periyota sete set savunmada iyi başlayan ancak geçiş hücumlarında rakibini durduramayan takımımız, hücumda ise akıcılığını kaybedip bireysel zorlamalara gidince skorda geriye düştü(60-63). Savunmada Pleiß'ın ikili oyun zaafı üzerinden oynamaya devam eden Beşiktaş'ı durduramayan takımımız, hücumda ise yay gerisinden yüzdeli atmaya devam ederken son haftaların formda ismi Blake Schilb sorumluluk alınca bu kez öne geçen taraf oldu ve Ufuk Sarıca molasına başvurdu(68-65). Mola dönüşünde de Blake Schilb önderliğinde sahanın iki tarafında da etkili olmaya devam eden takımımız yakaladığı 13-0 seri ile farkı çift hanelere çıkarttı ve Ufuk Sarıca'ya bir kez daha mola aldırdı(76-65). Mola dönüşü hücumda zamanı idareli kullanmak isteyen takımımız hücum ritmini kaybederken Roll ile iki basket bulan Beşiktaş Sompo Japan Sigorta geri dönmeye çalışınca Ergin Ataman molasına başvurdu(76-71). Mola dönüşünde topu kenardan oyuna sokarken 5 sn kuralını ihlal ederek bir top kaybı daha yapan takımımız karşılaşmanın bitimine 50 sn kala Jon Diebler'ın attığı üçlükle rahat bir nefes aldı(79-73). Karşılaşmanın kalan saniyelerinde de hata yapmayan Yenilmez Armada sahadan 84-78 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri birazdan..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0