STSL | Hayata dönüş!

Spor Toto Süper Lig 12. hafta karşılaşmasında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray, 3 puanı 3 golle almasını bildi. 14. dakikada Kubilay Kanatsızkuş'un golüyle 1-0 geriye düşen takımımız, ilk yarı bitmeden Yasin Öztekin'in golüyle skoru eşitledi. İkinci yarıda tempolu oyununu sürdüren ve rakip takımı boğan sarı-kırmızılılar kilidi Wesley Sneijder'in frikik golüyle açtı. Maçın son dakikalarına doğru savunmada çok fazla açık vermeye başlayan Bursaspor'u son olarak Eren Derdiyok'la cezalandıran Galatasaray, Trabzonspor maçıyla başlayan kötü gidişe dur dedi.

Alışılagelmiş 11'den hem cezalı oyuncuların durumu hem de teknik taktik değişikliklerden dolayı daha farklı bir 11 ile çıktık. Maça Lionel Carole'un yokluğunda Martin Linnes ile başladık. Teknik direktör Jan Olde Riekerink; geçen haftadaki maça göre Eren'in yerine Podolski, Sinan'ın yerine Yasin'i tercih etti. Maça topu ayağında tutma isteğiyle başlayan Galatasaray, maç genelinde de bu arzusunu yerine getirmeyi başardı. Selçuk, De Jong ve Sneijder ile oyunu yönlendirmeye çalıştık. İlk yarıda Yasin Öztekin ve Bruma'nın bireysel denemeleri dışında bu yönlendirmeyi tam anlamıyla yapamadık ancak önceki haftalara göre daha derli toplu bir takım seyrettiğimizi söyleyebilirim. Rakip takımın özellikle golden sonra birkaç etkili kontra atağı oldu ancak Fernando Muslera'yı çok fazla tehdit edecek pozisyon bulamadılar. Bu maç özelinde savunma anlamında kötü bir performans sergilediğimizi düşünmüyorum. Bunun en büyük sebeplerinden biri Serdar Aziz - Hakan Balta uyumu. İki milli stoper birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Hakan Balta savunma bilgisi ve ayak tekniği açısından başarılı bir stoper. Serdar ise savunmaya sertlik katan, tatlı-sert müdahalelerle rakibi yıpratan bir savunma oyuncusu. Bu sebeple Spor Toto Süper Lig şartlarında bu iki yerli stoperimizin serüveninin uzun soluklu olacağını düşünüyorum. Bu iki stoperin önünde top kapma ve caydırma özelliği yüksek bir de De Jong olunca işin savunma kısmında gözümüz eskisi kadar arkada kalmıyor. Yediğimiz golü de karambole yedik. Golün geleceği bazen çok belli olur, rakip sağlı-sollu yüklenir ancak dünkü Kubilay'ın golünde bireysel faktörler rol oynadı. Özellikle golde Batalla'nın kurnazlığı golü yememize sebep olan etkenlerin en büyüğü.. Tabii birde, yarım metre ofsaytı göremeyen yardımcı hakem faktörü! Golden sonra oyun disiplin anlayışından taviz vermeyen bir Galatasaray seyrettik. Oyuncularımız gol atmaya çok iştahlı bir şekilde hücum ettiler. Bunun olumlu taraflarını gördüğümüz kadar olumsuz taraflarını da maç içinde gördük. Özellikle Yasin ve Bruma çok istekliydi ve bazı yerlerde gereksiz topla oynadılar. Ancak attığımız golün organizasyonunda istekli oyuncularımızın rolünü göz ardı edemeyiz. Yasin sağ kanattan sol kanada geçtiği anda golü buldu. Bruma'ya göre Sneijder'le daha iyi anlaşan Yasin, bu maçta en formda olduğu 2014 sezonundan belli başlı kesitler sundu.
İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Bunun en büyük sebebi Wesley Sneijder. İlk yarıya oranla topu daha ileride alan Sneijder, rakip orta saha oyuncularının baskısından daha kolay demarke olmayı başardı. Sneijder topu ne kadar ileride alırsa istediklerini bir o kadar başarılı yapıyor. Önceki maçlarda olduğu gibi bu maçın ilk yarısında da geriye çok fazla gelerek top aldı ancak bu yıldız oyuncuyu yıpratıyor. Sneijder'in markajdan çıkıp topu alması ve sol kanat oyuncusunu devreye sokması en büyük kozlarımızdan biri. Bu sebeple Sneijder'in her maçta bu rakipten kaçışları denemesi, zorlaması gerek. İkinci yarıda çok net gol pozisyonları yakalayamadık ancak oyunu rakip sahaya yıkmayı başardık. İleri uçtaki forvet oyuncularımızın henüz istenilen düzeyde olmaması bu durumu oluşturan faktörlerden birincisi. Podolski çok istekli gözüküyor ancak dünkü maçta da istenileni verdiğini düşünmüyorum. Rakip savunmayı açacak koşuları denemiyor, geçen sezonki gibi arkası dönük topu alıp içeriye kat etmiyor. Bu sebeple kanat oyuncularımıza ve Sneijder'e çok fazla yük biniyor. Dün bu durumu örtmemizdeki en önemli faktörlerden biri orta saha oyuncularımız oldu. Selçuk İnan da, Wesley Sneijder de bu sezonki en iştahlı performanslarını sergilediler. Hücumda da savunmada da topu isteyen, gole ulaşmak için can atan bir hâlde maçı tamamladılar. Bu arzuyu icraate döken ise Wesley Sneijder oldu. Hollandalı yıldız frikikten attığı şık golle bu sezonki ilk golünü atmış oldu. Bu sezon oldukça fazla eleştirilen Wesley Sneijder, eskiye dönüşlerin sinyallerini verdi. Umarım bu istek ve iştahı bundan sonra da devam eder. Golden sonra Bursaspor oyuncu değişiklikleri ve taktiksel hamlelerle yarı sahamızda çok fazla gözükmeye başladı. Ancak savunma oyuncularımızın doğru alan yerleşimi ve savunmaya verdiğimiz doğru destekler kalemizde etkili olamamalarını sağladı. Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok değişiklikleri ile daha diri kontra ataklar yapmaya başladık ve golü de oyuna sonradan giren iki oyuncumuzun sayesinde bulduk. İkiye iki kalınan pozisyonda Sinan bekletmeden Eren'e gol pasını verdi ve skoru 3-1'e getirdik. Sinan'ın en iyi yaptığı işlerden biri bu. Genç olmasına rağmen topu ne zaman ne kadar süreyle kullanması gerektiğini biliyor ve yeteneğinin farkında. Bu özelliğinden dolayı gelecekte ondan çok daha büyük işler beklendiğini düşünüyorum.

Stres dolu bir haftanın ardından alınan galibiyetle ve verilen demeçlerle güzel bir hafta sonu geçirdik. Sahada alnının akıyla mücadele eden futbolcularımız da gerekli mesajı aldıklarını oynadıkları futbolla bizlere gösterdiler. Başka Galatasaray YOK!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0