Eurocup Women | Sarayın Sultanları Liderliği Garantiledi...

Geçtiğimiz haftasonu Bilyoner Kadınlar Basketbol Ligi'nin önemli ekiplerinden İstanbul Üniversitesi'ni mağlup eden Galatasaray kadın basketbol takımımız, Eurocup Women C Grubu 5.maçında konuk ettiği Canik Belediye'yi 87-66 mağlup ederek 5/5 yaptı ve grubunu lider bitirmeyi garantiledi.

Maça Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Deniz Çolakoğlu - Kristine Vitola beşiyle başlayan Sarayın Sultanları, ilk sayılarını Moriah Jefferson'dan bulurken Canik savunmasına karşı kolay sayılar bulunca Canik henüz 3 dakika dolmadan molaya 8-4 geride gitti. Hücumda Moriah Jefferson'un sayı yükünü sırtladığı ilk çeyreği 22-21 önde kapattı. İkinci çeyrekte oyuna girerek ilk kez Galatasaray forması giyen Astou Traore, 3 numarada oynadığı bölümde istenen performansı veremezken, Papova'nın 5 numarada olduğu bölümde ise asıl mevkisi 4 numaraya geçince hem savunmada hem de hücumda verim vermeye başladı. İkinci çeyreğin ortasında 31-29 önde olan takımımız, çeyreği ise 40-38 geride kapattı.

Üçüncü çeyrekte de skor dengede giderken Astou Traore'nin bulduğu sayıların yanında yaptığı asistler de oldukça dikkat çekici bir detay oldu. Papova ve Astou Traore ikilisiyle skor üretmeye devam eden takımımız, Işıl'ın üç sayılık basketiyle üçüncü çeyreği 60-54 önde kapatmayı başardı. Dördüncü çeyreğe Moriah Jefferson'ın bulduğu 6 sayıyla başlayan Sarayın Sultanları, üç sayı çizgisinin gerisinden art arda bulduğu basketlerle farkı çify haneye kadar taşıdı. Moriah Jefferson ve Papova'nın hücumdaki etkileyici performansları ve agresif savunmamız sayesinde farkı 20 sayıya kadar çıkaran takımımız, maçı da 87-66 kazanarak Eurocup Women C Grubu'nu lider bitirmeyi garantiledi.

Takımımızdaki oyuncu istatistikleri ise şu şekilde oluştu... 

Deniz Çolakoğlu 4 sayı
Astou Traore 11 sayı, 5 ribaund, 4 asist
Eda Şahin 2 ribaund
Pınar Demirok 7 sayı, 7 ribaund, 2 asist
İrem Naz Topuz 1 sayı, 2 ribaund
Cansu Köksal 2 ribaund
Işıl Alben 11 sayı, 3 ribaund, 11 asist
İnci Güçlü 2 sayı, 2 ribaund
Maryia Papova 16 sayı, 13 ribaund, 2 asist
Moriah Jefferson 28 sayı, 2 ribaund, 5 asist
Kristine Vitola 6 sayı, 1 ribaund, 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0