THY Euroleague | Yokuş aşağıya gidiş..

Oynadığı son beş resmi karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Galatasaray Odeabank mücadele ettiği THY Euroleague'de normal sezonun 16. haftasında deplasmanda Anadolu Efes ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk yarıyı 42-36'lık skorla geride tamamlayan Ergin Ataman'ın öğrencileri sahadan 84-73'lük skorla sahadan mağlup ayrıldı ve mağlubiyet serisi 6 maça çıktı. 

Anadolu Efes karşısında karşılaşmaya Bruno Fitipaldo - Blake Schilb - Vlado Micov - Austin Daye ve Alex Tyus beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, karşılaşmanın ilk dakikası geride kalırken Bruno Fitipaldo'nun üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli atışla birlikte karşılaşmadaki ilk basketi kaydetti. Mücadelenin ilk 3 dakikası geride kalırken Tyus'un basketiyle birlikte 5-5'lik eşitliğin ardından ev sahibi takım Brandon Paul önderliğinde hücumda ayakta kalmayı başardı. Galatasaray Odeabank bu dakikalarda rakip pota altında Alex Tyus'u etkin kullanmayı başarmasına karşın savunmada rakip takım kısalarını durdurmakta zorlandı ve ilk çeyrek 22-18'lik skorla ev sahibi takımın lehine tamamlandı. Mücadelenin ikinci çeyreğinin hemen başında rakibi karşısında 9-4'lük seri yakalayan ve 3 dakika geride kalırken 27-26 öne geçen Galatasaray Odeabank hücumda çok basit top kayıpları yaparken potasını korumayı başaramadı ve 3 dakika skor bulamadığı sekans sonrasında 32-27 geriye düştü. Devrenin bitimine 4:36 dakika varken Tyus'un basketiyle hücumdaki kısırlığa son veren Ataman'ın öğrencileri devrenin bitimine 1:42 dakika kala 35-32'lik skorla oyuna ortak oldu. Vlado Micov'un hücumda sorumluluk almaya başladığı dakikaları geride bırakan Galatasaray Odeabank, pota altında Derrick Brown ve Jayson Granger'ın basketlerine engel olamadı ve devreyi 42-36'lık skorla geride tamamladı. İlk yarı sona erdiğinde Galatasaray Odeabank adına en skorer isim 12 sayı üreten Vlado Micov ve Alex Tyus olurken, Ergin Ataman'ın öğrencilerinin devre boyunca serbest atış çizgisine gelmemesi dikkat çekti.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ilk dakikalarda iki takımda skor üretemezken Vlado Micov'un basketiyle bu sekans sona erdi. Galatasaray Odeabank rakip sahada Sinan Güler önderliğinde skor üretmeye başlarken bu çeyrekteki ilk 4 dakika sonunda skor 49-45 ev sahibi takım lehineydi. Mücadeledeki ilk serbest atışını çeyreğin bitimine 4:44 dakika kala Tibor Pleiss ile kullanan Galatasaray Odeabank her ne kadar oyun içerisinde farkı 3 sayıya kadar indirse de, Thomas Huertel ve Cedi Osman'ın arka arkaya bulduğu basketlerle fark yeniden 8 sayıya çıktı. Anadolu Efes'in momentumu ele alması sonrasında molasına başvuran Ergin Ataman bu hamlesine cevap aldı ve Sinan Güler önderliğinde skor üreten Galatasaray Odeabank farkı yeniden 4 sayıya çekti. Çeyreğin son bölümlerinde hücumda basit hatalar ve top kayıpları yapan Ergin Ataman'ın öğrencileri çeyrek sonunda 66-59'luk skorla kenara geldi. Alen Omic ve Can Maxim Mutaf'ın basketleriyle son çeyreğe 5-0'lık seriyle başlayan Anadolu Efes karşısında Galatasaray Odeabank, karşılaşmanın 32. dakikasında ilk basketini bulan Blake Schilb ve 33. dakikada ilk basketini kaydeden Austin Daye ile rakibine cevap verdi. Anadolu Efes pota altından DeShaun Thomas ve Honeycutt ile skor üretmek istese de Tibor Pleiss boyalı alanda rakip takım oyuncularına izin vermedi. Karşılaşmanın bitimine 5:30 dakika kala Sinan Güler'in turnike basketi sonrasında Perasovic molasına başvururken skorboardda ev sahibi takımın 71-65 üstünlüğü bulunuyordu. Mola dönüşünde Derrick Brown'un üçlüğü engel olamayan Galatasaray Odeabank rakibine Göksenin Köksal ile cevap verdi. Karşılaşmanın son 2 dakikasında ev sahibi takım farkı çift hanelere çıkartmayı başarsa da, Sinan Güler'in öne çıktığı bölüm sonrasında Galatasaray Odeabank maçın bitimine 1:53 dakika kala farkı 6 sayıya kadar indirdi. Mola dönüşünde Jayson Granger'ın uzaklardan bulduğu üç sayılık isabet sonrasında maçın son 1 dakikasına girilirken ev sahibi takım farkı yeniden 9 sayıya çıkarttı ve kalan sürede de hata yapmayarak sahadan 84-73'lük skorla galip ayrıldı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0