Ali Sami Yen Arena'da mahkeme sorunu çözülüyor..

Açıldığı günden bugüne papatya falına dönen Ali Sami Yen Arena'nın çatı sorunu sonunda çözüme kavuşuyor. Bir süredir konuyla ilgili olarak Spor Genel Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunan Galatasaray yönetiminin "kapalı spor salonu yapması koşuluyla" geri çekilecek olan davada ek detaylar ortaya çıktı. Dursun Özbek yönetiminin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Genel Kurul'da tüm detaylarını açıklaması beklenen uzlaşmanın kulübü yaklaşık 75milyon TL'lik bir masraftan kurtardığı ifade ediliyor. 

Daha önce kulüp üyelerine yaptığı açıklamayla birlikte "Ali Sami Yen Arena: The Venue" projesini tanıtan Galatasaray yönetiminin, yapılan uzlaşma sonrasında tüm gücünü salonun finanse edilmesi ve inşaatına bir an evvel başlaması yönünde kullanması bekleniyor. İlgili uzlaşmanın sadece stadın çatısını değil, kompleksin genelinde yer alan bilet payı - reklam payı gibi alt detayların da yer aldığı davaları kapsadığı belirtiliyor.

Galatasaray ile GSM arasındaki mahkemelik olan anlaşma maddeleri şu şekilde;
  • 2007 yılında rahmetli Özhan Canaydın yönetimi, Mehmet Atalay ve Mehmet Ali Şahin tarafından imzalanan ek protokolle bilet gelirlerinin %7'sinin federasyonlar fon hesabına aktarılacağı belirtilmişti.
  • 2010 yılında Adnan Polat yönetimi, stadın içerisinde kulüp tarafından yapılması gereken işlemlerin SGM tarafından yapılması halinde stadyumun çatısını yapacağını taahhüt etti.
  • 2011 yılında Adnan Polat yönetimi, Faruk Nafiz Özak ve Yunus Akgül tarafından imzalanan ek protokolde GSGM'e üç adet loca, 2 adet VIP salon, 100 kişilik yemek, 300 adet VIP koltuk, 100 araçlık otopark, İç ve dış reklam gelirlerinden %10 pay, 1 milyon 500bin TL yıllık kiralama bedeli, stadyumun isim hakkından %25 pay.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0