Dursun Özbek "Futbol Zirvesi" etkinliğinde konuştu..

Kulüpler Birliği tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Futbol Zirvesi”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşirken Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek de organizasyonda yer aldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, görevden alınan eski teknik direktör Jan Olde Riekerink’in alt yapıda görev almayacağını kaydederken, Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu’nun istifasıyla ilgili olarak da “Bir arkadaşımın vefatı dolayısıyla dün Ereğli’deydim. İstifasını telefonla öğrendim. Kendi kararıdır. Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum.” demekle yetindi. Başkan Özbek, zirve nedeniyle basın mensuplarının sorularını yanıtlarken şu açıklamalarda bulundu:

Bu, Kulüpler Birliği Vakfı'nın tertip ettiği ikinci zirve. Bu zirvenin maksadı giderek genişliyor, büyüyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla da daha da önem arz etti. Futbolun tüm aktörleri burada. Türk futbolunun yaptığı aşama, tesisleşme ve futbola yapılan yatırımlar açısından Türkiye çok önemli yerlere geldi. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onlar görevlerini yaptılar, bu işin tamamının güzel bir tablo halinde sergilenmesi için iş şimdi kulüplerde, yöneticilerde ve futbolcularda…

Sayın Cumhurbaşkanının yerli oyuncu tespiti son derece doğru. Biz üretemedikçe, dışarıdan hazır futbolcu almaya mecbur kalıyoruz. Bütçelerimiz buna kifayet etmiyor. Bugün gelinen mali darboğazın en büyük faktörlerinden bir tanesi bu. Türk futboluna hizmet etmek için alt yapıyla başlamak lazım. Zor bir konu. Çocuklar altyapıya 9-10 yaşında geliyorlar. 10 sene yatırım yapılıyor. Sonucu belli değil. Dolayısıyla yılmadan denememiz lazım. 100 kişiden 10- 15 kişi çıkartabilirsek Türk futbolu için büyük kazanç olur. Dünya yıldızları olsun; ancak çoğunlukla sahada Türk oyuncular da olsun.

UEFA bizim üst kuruluşumuz ve onlar Avrupa futbolunu yöneten kurum.. Devamlı oraya gidip gelmemiz normaldir. Yeni regülasyonlar var. Özellikle Finansal Fair Play'de. Onunla ilgili bir görüşme yaptık. Bir bilgi kirliliğini gidermek istiyorum. Galatasaray'ın UEFA ziyaretinden hiç kimse başka bir maksat çıkarmasın. Galatasaray'ın bu manada en ufak bir sıkıntısı yoktur. Oraya gidince hemen başka yorumlar yapılıyor.

Altyapı tam istediğim seviyede değil. Galatasaray altyapısı var ama hala yeterince üretemiyoruz. Demek ki kendimizi başarılı saymamamız lazım. Florya'daki tesislerimizi yeni bir alana taşıyacağız. Metin Oktay Tesisleri'nde alt yapıyı çalıştırmak için nizami sahamız yok. İki tane nizami sahamız var. Birinde A Takım idman yapıyor, diğerinde maç yapılıyor. Bugün Florya'da tesis açısından sıkışmışlığımız Galatasaray alt yapısını da etkiliyor. Yeni taşınacağımız yerde inşallah 6 tane sahamız olacak. Bu manada Galatasaray önümüzdeki yıllarda taşındıktan sonra öncü kimliğini de burada gösterecek.

Biz, Galatasaray'ı zor günlerde devraldık. Galatasaray'a hizmet eden kişilerin kan kustuğu zaman 'kızılcık şerbeti içtim' demesi lazım. Her zorlukta pes etmemek lazım. Ben o direnci göstermek istiyorum. Galatasaray olarak zor günler geçiriyoruz. İyi günlere doğru gidiyoruz. Hiçbir zaman hiçbir zorluk karşısında pes etmek amacında değilim. Tek amacım Galatasaray'a hizmet etmek, Galatasaray'a bir şeyler verebilmek. Galatasaray'ı seviyorum.  Galatasaraylıların da bunu bilmesini istiyorum. Başkanlığı devraldığımda Galatasaray özellikle mali açıdan çok iyi günler geçirmiyordu. Galatasaray’a hizmet aşkıyla geldim. Her Galatasaraylının da bize destek vermesini ve arkamızda durmasını istiyorum. Galatasaray'a hizmet etmek için buradayım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0