EC Women | Geri dönüş yeterli olmadı..

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, EuroCup Women yarı final ilk maçında bu sezon ligde 2; Türkiye Kupası'nda 1 defa olmak üzere toplamda ise 3 kere karşılaştığı ve hiç mağlup edemediği Yakın Doğu Üniversitesi'ni evi Abdi İpekçi Arena'da taraftarının büyük desteği önünde ağırladı. 

Takımımız karşılaşmaya Işıl Alben, Moriah Jefferson, Astou Traore, Sofia da Silva, Ashley Paris beşi ile başlarken ilk sayılarını Moriah Jefferson ile buldu. İlk dakikalar karşılıklı basketlerle geçilirken, Galatasaray'ın önde yaptığı baskıyı Vandersloot ile cezalandıran YDU, potaya atak ederek farkı açmaya başlayınca Marina Maljkovic molasına başvurdu(5-13). Mola dönüşü pota altında Quanitra'yı durdurmakta zorlanan takımımız, hücumda Jefferson ile dirense bile ilk çeyreği 17-27 geride tamamladı. İkinci çeyreğin başında sahanın her iki tarafında da boyalı alanda varlık göstermekte zorlanan Sarayın Sultanları, bulduğu dış atışlarla skora tutunmaya çalıştı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında taraftarının da desteğiyle savunmasını sertleştiren ve rakibini başarısız hücumlara zorlayan takımımız, farkı 6 sayıya kadar indirince Zafer Kalaycıoğlu molasına başvurdu(27-33). Mola dönüşü boyalı alanda Quanitra, yay gerisinden ise Kayla McBride'ı aktif kullanan Yakın Doğu Üniversitesi'ne karşılık veremeyen takımımız oyunun momentumunu yeniden rakibine verdi ve ilk yarıyı 36-50 geride kapattı. Galatasaray'da ilk yarıda Jefferson 10; Papova 8 sayı ile oynarken rakibimizde Holingsvorth-McBride ikilisi 38 sayı buldu.

İkinci yarıya Moriah Jefferson'ın sayıları ile başlayan takımımız, hücumda Yakın Doğu Üniversitesi'ni durduramayınca fark iyice açılmaya başladı(42-63). Bu dakikadan sonra taraftarının desteği ile ön alanda muazzam savunma yaparak 15-0'lık bir seri yakalayan takımımız farkı azaltarak maçın içine girdi(57-63). Bu dakikalarda takımımızda Işıl savunmada, Jefferson ve Papova ise hücumda çok iyi bir katkı verdi. Periyotun kalan kısmında Eldebrink ve McBride ile nefes alan YDU farkın daha da kapanmasına izin vermezken, takımımız bir ara 21 sayı geriye düştüğü üçüncü çeyreği 65-72 geride tamamladı. Son çeyreğe de sert savunma yaparak giren takımımız Jefferson'ın sayıları ile farkı üç sayıya kadar indirdi(69-72). Bu dakikadan sonra reaksiyon gösteren Yakın Doğu Üniversitesi üst üste bulduğu iki basketle farkı açınca Marina Maljkovic molasına başvurdu(69-76). Mola dönüşünde sert savunmasına devam eden Yakın Doğu Üniversitesi hücumda da sayılar bulmaya devam ederken, üçüncü çeyrekte büyük efor sarf eden takımımız bu dakikalarda yorgunluk emareleri gösterince rakibimiz yakaladığı 0-13'lük seri ile farkı bir kez daha çift hanelere çıkardı(69-85). Kalan dakikalarda maçın içine dönme çabaları sonuç vermeyen takımımız, EuroCup Women yarı final ilk maçında rakibine 81-87 mağlup olarak avantajı Yakın Doğu Üniversitesi'ne verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0