Eren Derdiyok zamanı: 89 ve sonrası..

Sezon başında Galatasaray'a transfer olan ve ilk haftalarda gösterdiği müthiş formuyla taraflı - tarafsız herkesin takdirini kazanan Eren Derdiyok, sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği ilk sezonunda ligde 10 gole ulaştı. Bir süredir formsuzluğu nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan tecrübeli forvet oyuncusu Igor Tudor'un göreve gelmesiyle birlikte daha fazla forma şansı bulmaya başlarken, geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanında son saniyede attığı golle 3 puanı getiren isimdi. Ancak attığı golün özel bir yeri var..

Süper Lig'de geride kalan 23 haftada 22 kez forma şansı bulan Eren Derdiyok, her ne kadar ilk 5 maçta 5 gol atarak kulüp tarihinin en iyi başlangıçlarından birisine imza atsa da devam eden sekansta 6 maçta gol bulamamış ve yaşadığı ufak - tefek sakatlıklarla birlikte rotasyonun bir parçası olmuştu. Son dönemde Lukas Podolski'nin yedeği olarak kenardan gelen Eren, ilk beş haftalık etkili performansının ardından 17 haftada sadece 3 gol atabilmişti. 

Antalyaspor karşısında Podolski'nin sarı kart cezalısı olması nedeniyle ilk 11'de kendisine yer bulan ve 90 dakika sahada kalan Derdiyok, karşılaşmada 2 gole imza atarken son saniyede attığı golle 3 puanı getiren isim olmuştu. Mücadelenin 35.dakikasında ceza sahası dışından mükemmel bir gole imza atan Eren, karşılaşmanın son dakikasında Selçuk İnan'ın ortasına nefis yükselmiş ve topu filelerle buluşturmuştu. Igor Tudor yönetimindeki ilk galibiyetini alan Galatasaray, böylelikle 3 maç aradan sonra kazanmıştı. Enteresandır ki; Igor Tudor eski takımı KDÇ Karabükspor'da ligdeki ilk maçını Galatasaray'a karşı oynamış ve Eren Derdiyok bu karşılaşmanın son dakikasında attığı golle Hırvat teknik adamı üzmüştü. Bu sezon ligde ikinci kez 2 gole imza atan Eren'in ligde attığı 10 golün yarısı ise 89. dakika ve sonrasında gelmesi ilginç bir istatistiği oluşturdu. İsviçreli golcü oyuncu, son dakikalarda attığı gollerle takımımıza 6 puan kazandırırken; Çaykur Rizespor karşısında iki kez fileleri sarsarak galibiyette başrol oynayan Eren'in kazandırdığı toplam puan 9 olacaktı.

4 milyon euro bonservis ücretiyle sezon başında transfer edilen ve yıllık 2 milyon euro sözleşmesi bulunan Eren Derdiyok'un son dakikalarda attığı gollerin maddi getirisi Süper Lig'de alınan her galibiyet için federasyonun 1.3milyon TL galibiyet primi ödediği göz önüne alındığında yaklaşık 4milyon TL oldu.

Eren Derdiyok'un bu sezon attığı goller ve dakikaları şu şekilde;
1.Hafta | Galatasaray 1-0 KDÇ Karabükspor, 90+3'
2.Hafta | Akhisar Belediyesi 1-3 Galatasaray, 35'
4.Hafta | Galatasaray 2-0 Çaykur Rizespor, 5 ve 89'
5.Hafta | Beşiktaş 2-2 Galatasaray, 8'
12.Hafta | Galatasaray 3-1 Bursaspor, 90+1'
16.Hafta | Galatasaray 5-1 Alanyaspor, 55'
20.Hafta | Galatasaray 1-2 Kayserispor, 89'
23.Hafta | Antalyaspor 2-3 Galatasaray, 35 ve 90+5'

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0