Geleceğin Galatasarayı: Mevcut Sorunlar

Spor kulüplerinin bir fikri vardır. Ali Sami Yen’in zamanında başlatmış olduğu serüvenin adı; Galatasaray fikridir.  Galatasaray fikrinin Metin Oktay ile başlayan ikinci serüven, paraya karşı armaya duyulan aşkın fikridir.. Jupp Derwall ile başlayan üçüncü serüven ise; Avrupa ve Dünyaya açılan bir aslan fikridir.. Mevcudiyette Galatasaray fikrinin dördüncü serüveni ise; bilgi çağında taraftarın kulüp ile bütünleştiği, her yönüyle yenilenmiş, üretken ve sistemli bir Galatasaray fikridir.

Galatasaray'da mevcut sorunlar bir bakışta şu şekilde ele alınacaktır;
Büyük başarıların harcamalar oranında gelire çevrilememesi,
Döviz kurlardaki dalgalanmalar ve kulüp gelirlerinin ağırlıklı olarak TL olması,
Zarar kapatmaya yönelik ekonomik riskler alınması,
Yüksek faizle alınmış banka kredileri ve döviz ile yapılmış futbolcu kontratları.

Galatasaray’ın yaşadığı mevcut sorunlar, kurumsal yapısının çok karmaşık bir hal almasıyla yakından ilişkilidir. Büyük bir camiayı ve bu camiayı aşan bir sosyal sorumluluk örgütlenmesini temsil eden Galatasaray bugün, 10’dan farklı spor branşının organizasyonu üzerine “hem halka açık hem çok ortaklı bir ticari merkez çevresinde birçok küçük şirket” yapılanmasını kapsamaktadır.

Uzun vadeli rasyonel planlamaların yerine günün koşulları doğrultusunda atılan kısa vadeli adımlar kulüp bünyesinde yapısal sorunların oluşmasına neden olmuş, Galatasaray Spor Kulübü mevcut yapısıyla yönetilemez hale gelmiştir. Kulübümüzün yönetimsel anlamda daha etkin hale gelmesi için dört ana alana odaklanılarak çalışmalar yürütülmesi gerekmektedir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0