Igor Tudor: Benim felsefemde koşmalısınız!

Gün içinde beIN Sports'a özel bir röportaj veren Galatasaray'ın genç teknik direktörü Igor Tudor, oyun felsefesinden, antrenman yoğunluğuna; gelecek planlarından, Galatasaray'daki hedeflerine kadar birçok konuda açıklamada bulundu.

Sakatlıklarla ilgili olarak "Çim saha ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. 4 savunmacımız sakat. Belki de bir sonraki maçta ben oynamalıyım." diyen Tudor, futbolculuk döneminde rakip olduğu Sabri ile ilgili olarak da "Sabri'nin bana attığı çalımı konuştuk. Ona 'Hala burada mısın' diye sordum. Sabri bu kulübün efsanesi." dedi. Tudor'un açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde..

DAHA İDMANLARIMIN %16-17'SİNİ YAPIYORUZ
Galatasaray'dan teklif aldığım gün 3. kızım doğdu. Fantastik gündü, kolay kolay unutamayacağım. Her şey birkaç gün içinde oldu. Takıma sonuçları düşünmemelerini oynadıkları oyunu düşünmelerini söylüyorum. İyiysek sonuç da iyi olacaktır. 

Artık daha sıkı savunma yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş maçını kaybetmeyi hak etmedik. Antalya maçının ilk yarısında pres gördüm. Zeki ve iyi idman yapan oyunculara sahibim. Ama istediklerimin yapılması için fiziki olarak çok üst seviyede olmalıyız. Benden önce nasıl idman yapıldığını biliyorum. Ama ben şu anda oyuncularıma normal idmanlarımın %16-17'sini yaptırıyorum.

BENİM FELSEFEMDE KOŞMAK ÖNEMLİ
4'lü savunmada bir bek ileri çıkar ve 3'lü kalırsınız. Ben onun yerine 3'lüyü geride bırakıyorum ve diğerleri ilerde oluyor. 10 numara da sadece bir sayıdır. 3-4-3'te iki tane 10 numaranız vardır. Önemli olan kaliteli oyunculara sahip olmak. Benim felsefem çok fazla koşmayı barındırıyor. Hep koşarsınız ama yoğun koşmanız lazım. Koşu kalitesi önemli. 

Oyuncular sadece pas odaklı oynamaya alışmışlardı. Ben ise pas alıp koşmalarını istiyorum. Topsuz koşular çok önemli. Bu uzun süreli bir felsefe. Ama oyuncuların bu felsefeyi anlama hızından çok mutluyum. Oyunculara sizin bilginizin kazanmaya yardımcı olacağını kabul ettirebilmek lazım. İletişim çok önemli.

GALATASARAY HER MAÇI KAZANMAK ZORUNDA
Oyun anlayışım Capello ve Ancelotti'nin karışımı. Herkes kendisi olmak zorunda. Lider olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ben şu an hedef olarak düşünmüyorum. Galatasaray her maçı kazanmak zorunda. Ben maç maç bakıyorum. Ben aç, her idmanda daha iyi olmak isteyen, fedakarlık yapan oyuncu istiyorum. Daha fazla kazanmak istesinler. Limitleri olmasın. Saha dışında şakalaşabiliriz ama idman başka. Odaklanmayan oyuncuyu istemem.

YILLARCA BURADA KALMAK İSTİYORUM
Ben yıllarca Galatasaray'da kalmak istiyorum, mümkün olan en fazla süre. Burası çok büyük bir kulüp. Şu anın keyfini çıkartıyorum. İyi bir takımınız ve oyununuz varsa devam ederseniz. Tersinde kovulursunuz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0