THY Euroleague | Üçüncü çeyrek sendromu..

Turkish Airlines Euroleague'de Play-Off yapma şansı haftalar öncesinde ortadan kalkan ancak prestij mücadelesine devam eden Galatasaray Odeabank, 28. hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş'a konuk oldu. Takımımızda herhangi bir eksik bulunmazken geçtiğimiz haftalarda kadro dışı bırakılan ancak 2 gün önce affedilen Emir Preldzic de karşılaşma kadrosunda yer aldı. 

Takımımız karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlarken ilk sayılarını Micov'un turnikesi ile buldu. İlk dakikalarda iki takım da kendi oyunlarını rakibine kabul ettirmeye çalışırken Yenilmez Armada uzun oyuncuları Daye ve Pleiß ile sayılar buldu. İlk maçta olduğu gibi boyalı alanı aktif kullanmaya çalışan Galatasaray Odeabank, TV molasına 9-13 önde girdi. Göksenin ve Diebler ile Wanamaker'a baskı yaparak Darüşşafaka Doğuş'u ritimden çıkartan takımımız pota altında da Tibor Pleiß ile dominasyon kurunca Ergin Ataman'ın öğrencileri ilk çeyreği 16-18 önde geçti. İkinci çeyreğe Blake Schilb'in ikili oyun sonrası orta mesafe şutu ile başlayan takımımızda son günlerin formda ismi Ege Arar da ikinci periyotun başında süre buldu. Rotasyonun başlaması ile ilk çeyrekteki makine gibi işleyen yapısı sekteye uğrayan Sarı-Kırmızılı ekibimiz de Blake Schilb ve Jon Diebler ikilisi sazı ellerine alırken Galatasaray Odeabank'ı skorda tutmaya devam etti. Maçın başında fiziksel temas ile maçın içine girmesine izin vermediğimiz Brad Wanamaker baskıdan kurtulduktan sonra ritmini bulmaya başlarken, kenardan gelen Can ve Ege'nin kattığı pozitif hava ve enerji, takımımızın oyunda kalması açısından önemli bir nokta olarak gözüktü(36-36). Devrenin sonunda çoğunluklu ilk beşine dönen Galatasaray Odeabank, ilk yarıyı 37-39 önde tamamladı. Ergin Ataman ilk yarıda 12 oyuncusuna da şans verdi.

İkinci yarıya ilk beşine göre Göksenin-Diebler & Daye-Schilb değişiklikleri ile başlayan takımımız, ilk sayılarını Micov'un üçlüğü ile buldu(40-42). İlk yarıda üçlüklerle yaşayan ve boyalı alanı kullanmakta zorlanan Darüşşafaka Doğuş ikinci yarının başında boyalı alanı kullanarak etkili oldu(46-42). Oyuncularımız ön alanda rakiplerinin karşısında kalmakta zorlanırken Darüşşafaka Doğuş kısaları ritme girdi ve fark açılmaya başlayınca Ergin Ataman molasına başvurdu(55-47). Hücumda da durağanlaşan ve yaratıcılıktan uzak oynayan Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş kısalarının enerjisine karşılık vermekte oldukça zorlanınca karşılaşmanın son çeyreğine 61-52 geride girdi. Son çeyreğe Micov ile çizgiye gelerek başlayan takımımız, Ege ve Can ile sahaya enerji koyunca skorda olmasa bile oyunda dengeyi sağladı(61-57). Takımımız bu sekansta rakibine karşı 0-10'luk bir seri yakaladı. İkinci yarıda çok ortalarda gözükmeyen ilk çeyreğin dominant ismi Tibor Pleiß maçın sonlarına doğru yeniden sahaya farkını yansıtmaya başlarken, Göksenin'in Wanamaker üzerindeki baskısı da Amerikalı oyuncuyu yıprattı(66-61). Takımımız Tibor Pleiß ile çemberi savunmasına rağmen hücumda temposunu kaybedip durağanlaşırken; Sinan Güler'in yaptığı üst üste hatalar da momentumu tekrardan Daçka'ya çevirdi(70-61). Karşılaşmanın sonunda savunmada bir atak yapan takımımız buna rağmen rakibini yakalayamadı ve sahadan 73-67 mağlup ayrıldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0