STSL | Şampiyonlar Ligi için son şans..

Süper Lig'de sezonun 27.haftasında kapanış maçında Galatasaray, Başakşehir'e konuk oluyor. Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sahasında Adanaspor'u farklı mağlup ederek Başakşehir ile arasındaki puan farkını 4'e indiren takımımız, rakibi karşısında galip gelerek Şampiyonlar Ligi şansını devam ettirmek istiyor. Şampiyonlar Ligi için son şans niteliğinde olan bu önemli karşılaşma 10 Nisan Pazartesi akşamı saat 20:00'de başlayacak. Mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetirken, beIN Sports'tan naklen yayınlanacak.

SON 5 MAÇTA 1 GALİBİYET
Ligin ilk yarısında oynanan maçta Türk Telekom Arena'da rakibine 2-1 mağlup olan takımımız,
Başakşehir'le ligde oynadığı 17 maçın dokuzunu kazanmayı başardı. (4B, 4M). Ancak son beş maçta ise rakibi karşısında yalnızca bir kez kazandı. (2M, 2B). Takımımızın son beş maçtaki tek galibiyeti de deplasmanda geldi. Takımımız, geçen sezon rakibini deplasmanda 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu son beş maçta rakip kaleye 9 gol atan takımımız, kalesinde de 9 gol gördü. Takımımızın Başakşehir'le deplasmanda oynadığı son 8 maçtan beraberlik çıkmadı. Bu karşılaşmaların 3'ünü Başakşehir kazanırken, 5'inin takımımız kazandı. Öte yandan Başakşehir sahasında 18 maçtır kaybetmiyor. (12G, 6B)

TUDOR'LA YÜKSELEN İSİMLER; SELÇUK İNAN VE JOSUE
Sezon başında Porto'dan kiralanan ve Tudor'dan önce takımdan gönderilecek isimlerin başında gelen Josue, Tudor'la beraber bambaşka bir hal aldı. Tudor'un gelmesinin ardından oynadığı karşılaşmalarda iyi bir performans sergileyen Josue, takımın vazgeçilmez isimlerinden olmayı başardı. Öte yandan kaptan Selçuk ise Tudor'la birlikte daha iyi oynamaya başladı. Gençlerbirliği karşısında son dakikada frikikten attığı golle takıma galibiyeti getiren Selçuk İnan'ın, takımımızın ligde attığı son sekiz golün altısında doğrudan katkısı var. (dört gol, iki asist). Bu iki ismin yükselen performanslarına Başakşehir karşısında da devam etmelerini umuyoruz.

KAFA TOPLARINA DİKKAT
Takımımız ligde bu sezon yediği 28 golün 12'sini kafa topundan yerken, rakibimiz Başakşehir'in ligde attığı son yedi golün beşi kafa vuruşlarından geldi. Takımımız sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada da 2 golü kafa vuruşlarından yemişti. Takımımız, Tudor yönetiminde çıktığı 6 karşılaşmada da kafa topundan gol yememiş olsa da bu karşılaşmada dikkat etmesi gereken noktaların başında kuşkusuz ki kafa topları geliyor.

ŞAİBELİ HAKEM; CÜNEYT ÇAKIR
Ligin 17 haftasında oynanan ve takımımız açısında son derece önemli olan Karabükspor maçını yöneten Cüneyt Çakır, bu karşılaşmada uydurduğu penaltı ve Seleznov'a çıkartamadığı kırmızı kartla takımımızın emeğini gasp etmişti. Bu maçın ardından o dönem yöneticilik yapan Levent Nazifoğlu ''Cüneyt Çakır düdüğünü asmazsa düdük onu asacak.'' demişti. Yine geçmişte başkan Ünal Aysal ''Cüneyt Çakır Avrupada iyi maç yönetebilir, iyi hakem olabilir ama Galatasaray maçlarında şaibeli bir hakemdir.'' sözlerini söylemişti. Takımımızın şampiyonluk yarışından kopmasında büyük payı olan bu şaibeli hakemin, Şampiyonlar ligi için son şansımız olan Başakşehir maçına atanması büyük bir rezalettir. Galatasaray'ın haklarını savunmaktan aciz olan Dursun Özbek yönetimi bu atamaya ses çıkartamayarak ''sincap'' taklidi yapmaktadır. Şaibeli olan bu şahısın Başakşehir karşısında takımımızın emeğini gasp etmemesini umut ediyoruz çünkü mevcut yönetimle başka çaremiz de kalmadı.  


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0