Neslihan Demir Güler resmen Galatasaray'da!

Venüs Sultanlar Ligi'nde final oynayan ve ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaybederek ligi ikinci sırada tamamlayan Galatasaray kadın voleybol takımı yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarına başladı. Yeni sezonda Avrupa'nın bir numaralı kupasında mücadele edecek olan Galatasaray kadın voleybol takımı, geçtiğimiz sezon Eczacıbaşı Vitra'da forma giyen Türk kadın voleybolunun efsanevi oyuncusu Neslihan Demir Güler ile sözleşme imzaladı.

9 Aralık 1983 doğumlu olan ve pasör çaprazı pozisyonunda oynayan Neslihan Demir Güler hiç kuşkusuz Türk kadın voleybol tarihinin yanı sıra Avrupa tarihinde de önemli bir yere sahip bulunuyor. 2012 yılında FIVB tarafından dünya çapında voleybola olan ilginin arttırılması amacıyla "FIVB Kahramanı" seçilen Neslihan yaklaşık 18 yıldır milli takım formasını en üst düzeyde terletiyor. 2010 yılından itibaren Eczacıbaşı Vitra forması giyen Neslihan, çocuk yaşta (14) başladığı profesyonel voleybol kariyerinde 20.yılına girmek üzere..

1995'te Eskişehir DSİ altyapısında voleybola başlayan Türk kadın voleybolunun efsane ismi, takvim yaprakları 1998 yılını gösterdiğinde ilk profesyonel sözleşmeye imza attı ve Yeşilyurt kulübüne transfer oldu. 2002 yılında Türkiye'nin en büyük takımlarından Vakıfbank'a transfer olan Neslihan, kariyerinin ilk yurt dışı deneyimini de 2006-2008 yılları arasında İspanyol ekibi Tenerife'de yaşadı. 2008 yılında Vakıfbank'a geri dönen Neslihan, aradan geçen iki sezon sonra 2010 yılında bugüne kadar takım kaptanlığını yaptığı Eczacıbaşı Vitra'ya imza atacaktı.

Kişisel kariyerine 18 bireysel ödül sığdıran Neslihan, oynadığı kulüplerde 2 kez Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye Ligi'nde toplamda 3, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'nın yanı sıra Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da 2, Şampiyonlar Ligi ve bir dönem Avrupa'nın iki numaralı kupası olan Top Teams Cup'ta ise 1 şampiyonluk yaşayan Neslihan, yurt dışı macerasına da İspanya Ligi, İspanya Kupası (2) ve İspanya Süper Kupası sığdırmayı başardı.

Neslihan Demir Güler'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0