STSL | Geri sayım başladı, son 3..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda Gaziantepspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, ligin 32. haftasında Türk Telekom Arena'da Osmanlıspor ile karşılaşacak. 19 Mayıs Cuma günü saat 20:00'da oynanacak olan mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek. Karşılaşma öncesi iki takımın son durumları, bilgiler ve istatistikler şu şekilde..

3.LÜK İÇİN BİR ŞANS DOĞDU
Süper Lig'de geride kalan 31 hafta sonunda 17 galibiyet - 4 beraberlik ve 10 mağlubiyet 55 puan toplayan Galatasaray, ligde son 12 haftada sadece 5 galibiyet adı. Bu rezalet tablonun ardından zirveden iyice uzaklaşan ve Şampiyonlar Ligi şansı kalmayan Galatasaray, Avrupa Kupaları'na direkt katılım hakkını sağlayacak olan üçüncülüğü elde etmek istiyor. Ezeli rakibi Fenerbahçe'nin yaptığı puan kayıplarının ardından farkı 2'ye indiren takımımız, ligde kalan maçları kazanarak Avrupa Kupalarına direkt katılım hakkını almak istiyor.

YENİ İSME KARŞI GALİBİYET YOK
Süper Lig'de geçmiş yıllarda Ankaraspor adıyla mücadele eden ancak daha sonra ismini Osmanlıspor yapan Ankara temsilcisine karşı takımımız, Ankaraspor olduğu dönemde rakibine hiç kaybetmemişti (8G 4B). Ancak, Osmanlıspor 2015-16 sezonunda Süper Lig'e çıktığından bu yana Galatasaray'la oynadığı üç maçı da kaybetmedi (2G 1B). Geçen sezon Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada Osmanlıspor, Serdar Deliktaş ve Gabriel Torje'nin attığı gollerle takımımızı 2-1 mağlup etmişti. Bu sezon ligin ilk yarısında oynanan mücadele ise 2-2 berabere sonuçlanmıştı.

ARENA'DA SON 5 MAÇTA 3 MAĞLUBİYET
Bu sezon Türk Telekom Arena'da 15 karşılaşmaya çıkan Galatasaray, bu karşılaşmalarda 9 galibiyet, 6 mağlubiyet alarak toplam 27 puan topladı. Sahasında rakip kalelere 33 gol atan takımımız, 16 da gol yedi. Galatasaray Arena'da oynadığı son 5 maçta ise 3 mağlubiyet aldı. İç sahada oynadığı son iki maçı kaybeden Galatasaray, evinde en son Kasım-Aralık 2010'da üst üste üç mağlubiyet almıştı. Bu üç maç, Galatasaray'ın Ali Sami Yen'deki son üç maçıydı. Başka bir deyişle, Galatasaray, Türk Telekom Arena'da üst üste üç lig maçından mağlubiyetle ayrılmadı. Öte yandan takımımız, Dursun Özbek döneminde Arena'da 8 yenilgi aldı. Bu rakam, Dursun Özbek'ten önceki 4 sezonda alınan yenilgi sayısından fazla.(7)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0