Etiklik Oynamak...

Bundan birkaç saat önce Olağan Mali Genel Kurul'da konuşan Aziz Yıldırım, erkek basketbol takımının bütçesinin 30 milyon euro olduğunu açıklayarak, bu sezon Darüşşafaka'ya sponsor olan Doğuş Grubu'nun gelecek sezon bu bütçenin yarısını karşılayacağını belirtti. Aslında malumun ilanıydı bu zira sezon ortasında konuşulmaya başlanmıştı bu birliktelik...

Bilyoner Kadınlar Basketbol Ligi'nde Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe serisine de Aziz Yıldırım damga vurmuştu. Rakip başkana tokat atabilecek kadar ileri giden Aziz Yıldırım, Yakın Doğu Üniversitesi'nin, Fenerbahçeli oyuncular Ayşe Cora, Tuğçe Canıtez ve Jantel Lavender'a transfer teklifi yaptığını iddia etmişti. Kadın basketbolda transfer sezonu çoktan açıldı ve Tuğçe Canıtez ile Ayşe Cora takımda kaldı. Jantel Lavender'ın ise Yakın Doğu Üniversitesi ile anlaştığı şu anlık sadece söylenti boyutunda. Ancak Aziz Yıldırım, bu transfer teklifi iddialarının açık bir şike iddiası olduğu imasında da bulunmaktan geri kalmamıştı. 

Kadınlar Basketbol Ligi'nde sezon bitti ancak Spor Toto Basketbol Ligi'nin yarı final serileri oynanıyor. Euroleague şampiyonu Fenerbahçe ile Euroleague'deki ilk sezonunda son 8'e kalma başarısı gösteren Daçka, yarı finalde karşı karşıya geldi. Seri ise 'beklenenin aksine' Fenerbahçe açısından çok rahat geçti ve sarı lacivertliler rakibini 94-72, 95-81 ve 90-74'lük skorlarla 3 maçta da yenerek adeta süpürdü, 3-0 ile finale çıktı.

Yarı final serisine kadar, bu sezon ikisi Euroleague, ikisi de Basketbol Süper Ligi maçı olmak üzere toplam 4 maç yaptı bu iki takım. Daçka rakibini Euroleague'de iki kez mağlup ederken, Süper Lig'de ise Fenerbahçe, Daçka'yı 79-78 ve 79-76'lık skorlarla mağlup etti. Yani bu zamana kadar oynanan 4 maçta da Daçka rakibine sorun çıkarmayı başardı.

Dün 3-0 ile noktalanan yarı final serisinin ardından, bugün Olağan Mali Genel Kurul'da Daçka'nın bu sezonki sponsoru Doğuş ile olacak sponsorluğu duyuran Aziz Yıldırım, bundan sonra etikten nasıl bahsedebilir? Doğuş Grubu'nun sahibi Ferit Şahenk'in Fenerbahçeli olduğu herkesçe bilinirken, Fenerbahçe'ye ters gelen Daçka'nın yarı final serisinde süpürülmesi kimsede soru işareti oluşturmuyor mu? Ve belki de en önemlisi, medya bunu ne kadar sorgulayacak?

Etiklik sadece Fenerbahçe'nin lehine işleyecek kadar öznel bir kavram değil...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0