STSL | Eziyet bitti..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta deplasmanda Alanyaspor''u 3-2 yenen Galatasaray, sezonun son haftasında Türk Telekom Arena'da Konyaspor ile karşılaştı. 2 hafta fazla tatil yapma hakkını sağlayacak olan lig üçüncülüğünü elde etmek isteyen ve bunun için kazanmaktan başka çaresi olmayan Galatasaray, rakibini Sinan Gümüş'ün attığı gollerle 2-1 mağlup etti ve puanını 64'e yükseltti. Konyaspor'un tek golü ise Selim Ay'dan geldi. Fenerbahçe, Adanaspor'u 2-1 skorla mağlup edince ikili averajda geride olan takımımız, sezonu 4. sırada bitirdi. 

Igor Tudor Alanyaspor karşısında kazanan onbiri bozmadı ve Konyaspor karşısına da Muslera, Sabri, Ahmet, Semih, Linnes, Selçuk, Tolga, Sinan, Sneijder, Bruma, Lukas Podolski onbiriyle çıktı. Temposuz başlayan ve çok kötü oynadığımız karşılaşmada ilk şutumuz 8.dakikada Bruma'dan geldi. Bruma'nın çaprazdan uzak direğe doğru yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı. 16.dakikada sarı-kırmızı forma ile son maçına çıkan Lukas Podolski sarı kart gördü. 24.dakikada Konyaspor çok tehlikeli geldi ancak Muslera gole izin vermedi. 26.dakikada Selçuk'un pasında Sabri ceza alanına hareketlendi. Sabri vuruşunda isabet sağlayamadı. 30.dakikada bu kez Selçuk uzaklardan şansını denedi ancak vuruşunda isabet sağlayamadı. Takımımızın aradığı gol 35.dakikada Sinan Gümüş'ten geldi. Galatasaray forması ile son maçına çıkan Podolski'nin arka direğe gönderdiği topa, Sinan vurdu ve takımımızı 1-0 öne geçildi.  44.dakikada Linnes şansını denedi ancak şutunda isabeti sağlayamadı. İlk yarıda başka gol olmadı ve takımımız ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya başlarken takımımızda Sneijder çıktı, yerine Josue girdi. 50.dakikada kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan içeriye kesti, altı pasın önünde önce Tolga, ardından Sinan topa dokunamadı ve top az farkla dışarı çıktı. 53.dakikada Podolski ceza sahası dışından şansını denedi, top az farkla dışarı çıktı. 54.dakikada Selçuk İnan'ın ortasında Ahmet Çalık'ın kafa vuruşu dışarı gitti. 56.dakikada Josue'nin duran toptan yaptığı ortaya Podolski kafayı vurdu ancak isabeti sağlayamadı. 63. dakikada Galatasaray savunması film izler gibi Muslera'nın mücadelesini izleyince Konyaspor Selim Ay ile skoru 1-1'e getirdi. 67.dakikada Galatasaray formasını son kez giyen Podolski oyundan çıktı yerine Yasin Öztekin oyuna girdi. 75.dakikada Bruma'nın pasında Linnes çok sert vurdu ancak kaleci topu kornere çeldi. Golün habercisi olan bu pozisyonun ardından 77.dakikada Linnes'in güzel pasında Sinan çok iyi hareketlendi ve klas bir vuruşla topu ağları gönderdi ve takımımızı 2-1 öne geçirdi. 80.dakikada Yasin'in ceza sahasına yerden gönderdiği topa Bruma çok sert vurdu ancak isabeti sağlayamadı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve takımımız Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek, ligi 64 puanla 4.sırada tamamladı. Podolski'nin veda maçında kazanmak da güzel oldu.

Ligi 4.sırada bitiren takımımız, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için 3 ön eleme oynayacak. Bu da şu demek takımımız en fazla 2 hafta tatil yapacak yani Haziran ayı sonunda antrenmanlar başlayacak. Kendi adıma Haziran ayında koşan futbolcuları görmek için sabırsızlanıyorum. Rezalet bir sezon geçirip, tatili adeta sezon içinde yapan takımımız bunu haketti.

Dursun Özbek yönetiminde Galatasaray bir ilke imza attı. Takımımız lig tarihinde ilk kez üst üste iki sezon ilk 3 dışında kaldı. Bu gurur Dursun Özbek yönetimine ait. Bu vasıfsız yönetimi ibra edenleri de unutmayalım, onlara da ait bir gurur bu. Bu yönetimin ve bu yönetimi ibra edenlerin gurur duyması gereken bir başka tablo da bomboş tribünlerdi. Cumartesi günü, güzel bir hava ve oldukça uygun bir saatte oynanılan karşılaşmada tribünler bomboş ise birilerinin düşünmesi gerekiyor. Galatasaray'ı her geçen gün biraz daha dibe çekiyorsunuz, eserinizle gurur duyun! 


2015 yazında Galatasaray'a imza attığında geciken bir imza diye nitelendiriyordu, Podolski bu gelişmeyi. Neredeyse her yıl adı Galatasaray ile anılıyor ama transferi bir türlü gerçekleşmiyordu. İmza törenindeki sıcak görüntüleriyle daha ilk günden taraftarın sevgisini kazanmayı başarmıştı. Sahada yaptıklarıyla da bu sevgiyi her gün daha da arttırdı. Alman yıldız, Galatasaray formasını giydiği 75 resmi maçta 34 gol atıp, 18 asist yaptı. Saha dışında yaptıkları ise onun ne kadar karakterli olduğunu gösterecek nitelikteydi. U19 maçına, Abdi İpekçi'ye, Galatasaray'ın olduğu her yere gitmeye çalıştı. Son maçında asistini de yaptı. Tudor'un onu 90 dakika sahada tutmaması başlı başına saçmalıktı. Veda maçında bırak 90 dakika oynasın.. Podolski maçın bitimiyle tribüne çıktı, taraftarlara vedasını yaptı. Bugüne kadar kimsenin, kulübün evlatlarının bile yapmaya cesaret edemediği şeyi yaptı Alman yıldız. Sete çıktı, tribünle birlikte tezahürat yaptı, onlarla zaman geçirdi. Bunu da maçın sonunda "Onlara bir teşekkür etmem gerekiyordu" diye özetledi. Her şey için teşekkürler Poldi. Seni seviyoruz ve özleyeceğiz.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0