Bu yazdan sonra her şey farklı olacak!

"Her son yeni bir başlangıçtır" derler ya, bu yaz Galatasaray Odeabank tam anlamıyla yeni bir başlangıca imza atacak. İşler daha mı kolay olacak ya da ilk adımda tökezleyecek miyiz bunu zaman gösterecek ama bu yolculuğun son yıllardakinden biraz farklı olacağı kesin. Takımın başında Ergin Ataman'ı görmeyeceğiz... Başarısız geçen Euroleague sezonunun ardından takım lige de daha çeyrek finalde havlu atınca bu durumun yaşanacağını ön görmek çok zor değildi açıkçası. Tabi ki daha resmi bir açıklama gelmiş değil. Ergin Ataman verdiği beyanatlarda Galatasaray'da kalmak istediğine dair mesajlar yolluyor ama Galatasaray yönetiminin kendisiyle çalışmak gibi bir niyeti de yok.  

Aslında uzun süredir Can Topsakal'ın beklediği ve aradığı ortam oluştu. Hepimizin bildiği üzere bu ikilinin yıldızları bir süredir barışmıyor. O da eline fırsat geçince bunu değerlendirmek istedi haliyle. Yeni koç için çalışmalar sürüyor. Yönetimin yabancı ağırlıklı bir listesi var ve bazı temaslar da kurulmuş durumda. İşin sonunda kim gelir, kim gider bilinmez ama değişim rüzgarlarının hiç olmadığı kadar sert estiği su götürmeyen bir gerçek.

Yeni koç kim olacak sorusunun ötesinde aslında daha büyük bir bilinmeyenimiz var bana kalırsa. Bundan sonra Galatasaray basketbolunun yürütme noktasında kim olacak, kararları kim alacak? Ergin Ataman'ın şube içerisindeki ağırlığı o kadar fazlaydı ki çoğu zaman onun istedikleri oluyordu. Koçun sponsor aradığını, Türk Telekom birleşmesi için zemin oluşturmaya çalıştığını, Federasyon ile muhattap olduğunu ve hatta bütçe görüşmelerine bizzat katıldığını biliyoruz. Ancak artık durum değişti. Hiyerarşiye bakarsak Ömer Yalçınkaya'nın bu görevi üstlenmesi gerekiyor. Yönetim Kurulu'nda ise basketboldan sorumlu yönetici konumunda Can Topsakal var ancak Ergin Ataman'ın varlığında Topsakal'ın geri planda durduğu da gerçek. Acaba şimdi ön plana çıkacak mı yoksa görevleri Ömer Yalçınkaya'ya mı bırakacak hep birlikte göreceğiz. Açıkçası şubede sadece koç değişimi değil genel kapsamlı bir yapılanma ve görev dağılımı da olacak.

Halledilmesi gereken bir diğer nokta da transfer konusu. Yapılan transferler ve kadro mühendisliği Ergin Ataman'ın tek elindeydi. Hatta sözleşme şartlarına kadar ilgileniyordu koç geçtiğimiz yıllarda. Başarısızlıklarda da suçun atıldığı, sorumluluğu alan kişiydi Ergin Ataman. Artık işler öyle yürümeyecek. Yapılacak transferler koç ve idari ekibin sorumluluğunda olacak. Böylelikle görevler daha dengeli bir şekilde dağıtılabilecek. En azından olması gereken ve Avrupa'nın başarılı kulüplerinin yaptığı bu. Daha homojen bir görev dağılımı ve sadece koçun değil, idari ekibin de ilgilenmesi gerekecek olan bir transfer pazarı. Yük tek kişinin üstünde kalmayacak, dolayısıyla olası bir başarısızlıkta alınacak sorumluluk da.

Basketbol Şubesi Genel Menajeri sıfatıyla Ömer Yalçınkaya tüm bu işlerin altından kalkıp yeterliliğini tam anlamıyla kanıtlayabilir mi, bilemiyorum. Ama kalkamazsa bu sefer sorumluluğu üstlenmek zorunda kalacağı kesin. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0