Wesley Sneijder'dan rekor!

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Wesley Sneijder, doğum günü olan 9 Haziran'da özel bir akşamı geride bıraktı. Dünya Kupası elemeleri kapsamında A Grubu'nda oynanılan karşılaşmada Lüksemburg'u evinde ağırlayan Hollanda'da ilk 11'de maça başlayan Wesley, milli takım formasını 131.kez giyerek Edwin van der Saar'a ait olan rekoru tek başına ele geçirdi.

Hollanda tarihinin en çok asist yapan ve en çok gol atan 10.oyuncusu konumunda bulunan 33 yaşındaki yıldız oyuncu, milli takımının 5-0 galibiyetle ayrıldığı karşılaşmada 82 dakika sahada kalırken, takımının 2.golünü kaydetti. Wesley Sneijder'ı bu özel gecede eşi Yolanthe Cabau ve çocukları yalnız bırakmayıp, desteklerini açtıkları pankartla (Seninle gurur duyuyoruz baba!) gösterirken; Hollandalı futbolseverler yıldız oyuncu için tribünde özel bir pankart açtı.

Turuncu forma altında 131 defa sahaya çıkan Wesley Sneijder kariyerinde en çok milli takıma davet edildiği dönemi de Galatasaray ile yaşadı. Ajax ve Inter'de forma giydiği dönemde 35, Real Madrid'de forma giydiği dönemde ise 20 kez milli davet alan Wesley, sarı-kırmızılı forma altında 41.kez milli takıma davet edildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0