Mercek Altında: Dwight Hardy neler katar?

Kadrosunda büyük bir yenilemeye giden ve yabancı oyuncularının tamamı ile yollarını ayıran Galatasaray Odeabank, transfer pazarındaki ilk hamlesini ligimizin deneyimli skorerlerinden Dwight Hardy'i alarak yaptı. Gelin hep birlikte Amerikalı oyuncu bize neler katacak buna bakalım...

SAHA İÇİNDE NELERİ YAPAR
Dwight Hardy ismi ilk duyulduğunda akıllara skorer kimliği gelecektir. Avrupa kariyeri boyunca oynadığı takımlarda hep skor yükünü çeken ve ligimizde de üç sezondur bu çizgisini bozmayan Hardy, yenilenen çehresiyle Galatasaray Odeabank hücumlarının şüphesiz önemli opsiyonlarından biri olacak.

Hardy bu skoru nasıl üretiyor diye bakacak olursak, Amerikalı oyuncunun en önemli hücum silahının şut tehdidi olduğunu görebiliriz. Gerek set şutörü olarak gerekse de hareketli olarak perdeden çıkıp şut atma becerisine sahip olan Hardy, son üç sezondur ligimizde maç başına neredeyse iki üçlük isabeti ile oynarken bunu da %40 gibi gayet makul bir yüzdeyle gerçekleştiriliyor. 

Hücumda saf şutör olmayan ve potaya da gidebilen Hardy için buna rağmen iyi bir penetreci ve bitirici diyemeyiz. Amerikalı skorer hem ayak çabukluğu hem de fiziksel defoları yüzünden özellikle sert savunmalara karşı potaya gitmekte zorlansa bile bu opsiyonu her zaman cebinde tutan bir oyuncu.

Kariyerinde şu ana kadar oynadığı takımlarda hep bir numaralı skor opsiyonu olup top kullanmayı seven Hardy, buna rağmen topa çok fazla hükmeden bir oyuncu da değil. Yani skorunu üretmesi için topla oynamaya fazlasıyla gerek duymuyor. Topsuz oyunda ortalama olan oyuncu, set düzenleri içerisinde perdelemelerden çıkarak şutunu bulabiliyor. 

Ayrıca Hardy'nin yıllardır Türkiye'de oynadığı için uyum sürecinin minimum olacağını ve Erman Kunter'in tempolu oyun anlayışına da uygun, açık sahayı seven tipte bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. 

SAHA İÇİNDE NELERİ YAPAMAZ
Dwight Hardy hücumda ne kadar önemli bir tehdit olsa bile savunma sahasında aynı derecede etkili olabildiğini söylememiz güç olacaktır. Hem fizik olarak hem de konsantrasyon olarak savunmada takımına eksi yazan Hardy, Galatasaray arka alanında mutlaka daha istekli ve konsantre savunma yapmak zorunda.

Dwight Hardy önemli bir skorer olsa bile topla yaratıcılığı üst seviye bir isim değil. Topu yere vurabilen ancak üst seviyede gerek ikili oyun gerekse de isolation oynamak için yeterli top hakimiyetine ve yeteneğe sahip olmayan Hardy, ikili oyun oynadığında da oldukça tahmin edilebilir oluyor. Ona topu teslim edip "Hadi bize sayı at" demektense, uygun hücum setleri üzerinden kullanmamız Hardy'nin verimi açısından oldukça önemli olacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda birçok kez Euroleague takımlarının yakın markajına girse de Trabzon'dan ayrılmayan Hardy'nin kariyeri boyunca formasını giydiği en büyük takım Galatasaray olacak. Daha önce Eurochallenge ve Eurocup tecrübeleri yaşasa da son iki yıldır hedefsiz kalan ve birçok sorunla uğraşan Trabzonspor'da oynayan Hardy'nin yükselen seviye ve artan baskıda yeteneklerini ne derece sahaya yansıtacağı büyük bir soru işareti. Bu durum hem Galatasaray Odeabank'ın sezon içindeki başarısı hem de Hardy'nin kariyer çizgisi açısından oldukça önemli olacak. 

Ayrıca Hardy önceki sezonlarda Tarence Kinsey ile takımın liderliği ve top kullanma sayısı açısından sorun yaşamış; geride bıraktığımız sezonda da alacakları yüzünden yönetimle anlaşamamış hatta sözleşmesini fesih etmenin kıyısından dönmüştü. Açıkçası Hardy'nin Galatasaray Odeabank'ta Trabzon'da olduğu gibi liderliği alamayacağı aşikar. Bu yüzden rolünü kabullenip bu çerçevede oyununu şekillendirmesi Galatasaray açısından sezon içinde sorun yaşamamak adına da oldukça önemli..

TOPARLARSAK...
Yıllardır ligimizde oynayan, skor potansiyeli ve yetenekleri belli bir oyuncu Hardy. Eurocup seviyesi de onun için doğru. Transfer pazarında daha iyi opsiyonlar bulunabilir miydi, evet. Ancak Dwight Hardy de rotasyonda kendisine verilecek rol çerçevesinde başarılı olabilecek bir isim. 

Tabi ki bu beklentim ondan bireysel yaratıcılık üzerinden skorunu yaratma ve ikili oyun oynama rollerini beklemeden; yarı sahada hücum düzenleri içerisinde skor atma görevini vermemiz, Hardy'nin de buna olumlu reaksiyon vermesi şartıyla...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0