STSL | Aslan yeniden kükredi..

Spor Toto Süper Lig 1. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda Kayserispor ile karşılaşırken rakibini güzel bir oyun sonucunda 4-1 geçmeyi başardı. Galatasaray'ın golleri Gomis(2), Belhanda ve Tolga Ciğerci'den geldi. Gelin şimdi hep beraber Galatasaray'ın maçta neler yaptığına birlikte bakalım.


Galatasaray sahada aşağı yukarı bu şekilde dizilerken maça da ön alanda yoğun presle başladı. Bu presin meyvelerini ilerleyen dakikalarda ise almaya başladık. Kayserispor kalecisi Lung ile başlayan hatalar silsilesi rakibin orta sahada yan yana iki pas yapamaması ile devam etti. Kayserispor'un hücumda top kullanmaması Galatasaray savunmasının orta sahaya kadar çıkmasına yardımcı oldu. Savunmanın ileriye çıkması da takım boyunu kısalttı. Bu arada Fernando'yu savunma çizgisinin önde olduğu anlarda stoperlerin arasında bolca gördük

N'Diaye ve Belhanda'ya özgürlük veren Tudor, savunmayı sağlama almak adına Fernando'yu stoperlerin arasında kullanmayı tercih etmiş. Fernando bu işi çok iyi yaptığını gösterdi bugün. Savunmada Maicon ile birlikte hiçbir topu rakibe bırakmadılar. Maicon'un savunmada geniş alanda yakalandığında sorun yaşadığını Östersund maçında görmüştük. Bu soruna çözüm bulmak adına yapılmış bir tercih gibi duruyor. Galatasaray'ın yediği gole gelirsek yine kronikleşen bir Galatasaray golü yedi. Duran top...

Kadrolar açıkladığında Galatasaray'ın top kazanma, pres ve tempo konusunda sıkıntı çekmeyeceğini tahmin ediyordum ama takımın üretkenlik noktasında sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyordum. Lâkin Galatasaray beklentimin üzerinde pozisyon üretti. Bunun sebebi Kayserispor'un durumundan kaynaklı da olabilir. Mariano'nun hücuma katılması ile uzun bir aradan sonra Galatasaray'ın beklerinin hücumda opsiyon olduğunu görmüş olduk. Mariano bir bekten beklenilen her şeyi yerine getirdi. Savunmada hata yapmadı, hücumda opsiyon oldu. Taraftar da uzun zaman sonra ilk kez böyle bir bek performansı izlemiş oldu. Mariano'nun hücumda etkin olmasının başlıca sebebi ise Galatasaray'ın hücumda hep sağ kenarı kullanması. Bu durum ileride sorun çıkartabilir. Sürekli belirli bir kenarı kullanmak 2-3 sezondur en büyük sıkıntılarımızdan birisiydi. Rakipler için planımızı açık ediyorduk. Feghouli transferinin bu durumu ne kadar değiştireceği bilinmez ama Tudor'un bu soruna kesinlikle çözüm bulması gerekiyor.

Galatasaray yenilenen kadrosuyla taraftarın karşısına ilk kez çıktı. Östersund faciası sonrası taraftar özelinde çok umutlu bir şekilde maça gelindiğini söyleyemeyiz ama sahadan ayrılırken gelecek adına umutlu ayrılan taraftar sayısı bir hayli fazlaydı... Coşku, tempo ve hücumda üretkenlik anlamında hiçbir sorun yaşamayan takımımız savunmada tek bir pozisyon verdi. 

Galatasaray bugün oynanan oyun anlamında tatmin etti ancak eksikleri olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Hala duran top zaafları devam ediyor ayrıca oyunun sete döndüğü zaman fazlaca topu dikine kullanma isteği var. Futbolcuların burada daha sakin kalması gereken zamanlar da olacak. Ayrıca Galatasaray'ın hücumda sürekli sağ kenarı kullanması da Tudor'un öğrencilerini ileride fazlaca tahmin edilebilir hale getirebilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0