Cenk Ergün: Hemen gelecek sezon çalışmalarına başlayacağız.

Galatasaray sportif direktörü Cenk Ergün, dün gece transfer döneminin kapanmasıyla birlikte A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Asamoah'ın yeni transfer döneminde de planlar arasında olacağını söyleyen Cenk Ergün, kendilerini en zorlayan transferin de Feghouli olduğunu söyledi. Cenk Ergün'ün açıklamaları şu şekilde...

GELECEK SEZON ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ
Bu saatten sonra bir hareketlilik olmayacak. Biz daha önceden başladık çalışmalara. Transferin başından sonuna kadar aktif bir şekilde projelendirdirme yaptık. Bizim Mart, Nisan aylarında çalışmamız zaten başladı. Ciddi bir çalışma artık olmayacak ama hemen gelecek sezon çalışmalarına başlayacağız. Senegal’e gitmiştim, dönerken de aynı kişiyle uçakta karşılaştım. ‘'Cenk ağabey buradan Brezilya’ya gidiyormuşsun. Gazeteler öyle yazıyor.'’ dedi. Ben de ‘'İstanbul uçağındayız.'’ demiştim. Galatasaray taraftarı bir sonraki maçın saatini bekler oldu.

ASAMOAH PLANLARIMIZ ARASINDA
Transfer çalışmalarında herkesin çok büyük rolü var. Teknik direktör, scout herkes bu işin parçası. Asamoah prensipte bize gelmek istediğini söylen bir arkadaşımızdı. Juventus, ‘Ben oraya başka oyuncu alırsam, Asamoah’ı bırakırım.’ dedi. Birden fazla mevkide faydalanılacak bir oyuncu. Son güne kadar bekledik. Daha sonra olmayınca da farklı alternatiflere yöneldik. Onlar içerisinde de Latovlevici transferini gerçekleştirdik. Asamoah defteri şu an için kapandı. Yeni transfer dönemi için planlar arasında olacak bir isim.

SÜRPRİZİN İSMİ BİZDE KALSIN
Tudor, pozisyonları söyledi biz de ona göre sıralama yaptık ve çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Arda Turan bana, ‘Mutlaka bir gün Galatasaray forması giyeceğim.’ dedi. Şartlar bir araya gelince oluşuyor. Bunlar bir araya gelince gerçekleşmemiz oluyor. O isim bizde kalsın. Başka takımın sonuçta formasını giyiyor. Çalışmalarımız da devam edecektir.

EN ZORLAYAN TRANSFER FEGHOULİ OLDU
Bizi en zorlayan transfer Feghouli oldu. Kendine has özellikleriyle bu transfer çok uzadı. Bizim için Kayserispor maçı öncesinde taraftarı selamlaması için bile çok uğraştık. Sırf bu bile başlı başına bir uğraştı. Feghuoli’den kaynaklanan bir sorun olmadı. Şartlarında da oynama yapmadı ama süreç çok uzadı.

DAHA FAZLASINI YAPMALIYIZ
Geçen sene gurur duyulacak bir takım sözü verdik. Gomis ile ilk buluşmamızda taraftarımızla nasıl bütünleşeceğini anlatmıştım. O da bana ‘Senin anlattığın daha az çıktı.’ dedi. O da çok mutlu ve keyifli başladı. Bu kadar bir popüler bir başlangıcın ardından beklenti arttı. Biz bundan daha fazlasını yapmalıyız. Gitmesi gündemde olan oyuncular vardı ve kalanlar oldu. Taraftarın da onları bünyeye alması lazım.

DENAYER DAHA ERKEN BASKIYA BAŞLADI
Galatasaray taraftarı oyuncuyu iyi analiz ediyor. Bizden ayrılırken boynunda madalya ile tesisten çıktı gitti. Ondan sonra transfer döneminde olmadı. Bu transfer döneminde de Jason Denayer daha erken baskıya başladı. Umuyorum o da bu başarılara katkıda bulunacak.

BİZ SINIRLARIMIZI AÇALIM
Tartışmalar sonuçta mantıklı. Tartışmaların sonunda doğrulara ulaşılır. En azından bu sene ve önümüzdeki sezon bize mevcut şartları getiriyor. Ama yabancı sınırlamasının 14’e çıktığı dönemde Türk futbolcu ihracatı da oldu. Bu da kendine güvenen futbolculara şans açıyor. Biz sınırlarımızı açalım. Dolayısıyla biz kaliteyi artıralım. Emre Çolak, La Liga’ya kendi gitti ve fayda sağladı.

MONCHİ İLE FİZİKSEL OLARAK BENZETİYORLAR
Monchi dünyada adı geçen başarıları ortada olan bir sportif direktör. Kendisiyle eskiye dayanan bir tanışıklığımız var. Herhalde fiziksel olarak benzetiyorlar. Beni tanıyanlar 20 yıldır imajım böyle. Dursun Özbek ve yönetimin verdiği kararlar ile sportif direktörlüğü profesyonelleşme olarak kullanıyoruz. Bizde ne teknik adamlar geldi, gitti. Biz sistemi kuralım.

İKİ KALECİYİ DE KADROYA YAZABİLİYORUZ
Carrasso'nun kadroya girip, girmeyeceği ile ilgili için görüşme yaptık. TFF ile burada kritik nokta müsabaka listesine yazılacak olan yerli kaleci. 21 oyuncu üzerinden gidelim. Eğer bir tane Türk Milli Takım için kaleci yazarsak. İki kaleciyi de yazabiliyoruz. Biz Cedric, Nando, Eray yazarsak 12 yabancı ile çıkabiliriz. Takımlar rakibe göre mütalaa yapacaklar.

ALTYAPIDAN GELENLERİ ÜSTE ÇIKARDIK
Bir yerli oyuncu araştırması da yaptık ama Tudor ile de konuştuk. Altyapıdan gelen isimleri de üste çıkardık. Giden oyuncular yerine yabancılar aldık. Süre almaları tabii ki süre alacaktır. Umuyoruz ki gelişimi ile süre alacaklardır. Biz onlara güveniyoruz. Akademi de Emrah Bayraktar ile yeniden yapılanmaya girdik. Bunun meyvelerini de alacağımızı düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0