Gomis'in hayatını Carrasso kurtarmıştı..

Türkiye'de transferin tamamlanmasına kısa bir süre kala kendisini bir yıllığına Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza atan 35 yaşındaki Fransız kaleci Cedric Carrasso'nun ilginç bir hikayesi var. Türk futbolseverlerin çok fazla tanıdığı bir isim olmamasına karşın Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna kattığı Mariano ile takım arkadaşı olan Carrasso, 2009 yılında milli takım kampında takım arkadaşı Bafetimbi Gomis'in hayatını kurtaran isimlerin başında geliyordu.

1998 yılında Marsilya altyapısında başlayan futbol kariyerinde 2002 yılının Ocak-Haziran aylarında Crystal Palace macerasının dışında tamamen Fransa'da forma giyen Cedric Carrasso her ne kadar Bafetimbi Gomis ile sürekli rakip olsalar da, 2009 yılında Fransa milli takımına davet edilen tecrübeli kaleci yıldız oyuncunun hayatını kurtarmıştı. 2010 Dünya Kupası elemeleri kapsamında Faroe Adaları ve Avusturya ile karşılaşacak olan Fransa'da milli takım kadrosunda yer alan Carrasso, takım halinde gerçekleştirilen antrenmanın 10.dakikasında yere yığılan Bafetimbi Gomis'in yanına giden ilk isimdi. Gomis'e ilk müdahaleyi gerçekleştiren Carrasso'nun ardından sağlık ekipleri o dönem 24 yaşında olan Bafetimbi Gomis'e müdahale etmiş ve gerçekleştirilen kontrollerin ardından yaklaşık 20 dakika sonra Gomis antrenmana geri dönmüştü.

İkilinin arasındaki arkadaşlık ilişkisinin temellerinin atıldığı bu olay sonrasında Gomis ve Carrasso yeniden aynı forma altında buluştular. Hatırlanacağı üzere, Cedric Carrasso son gün gerçekleşen transfer için Fransız basınına yaptığı açıklamada Bafetimbi Gomis ile görüştüğünü ve Galatasaray'ın teklifini bu şekilde kabul ettiğini belirtmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0