Gomis gelecekti ancak İtalyanlar istemedi..

Süper Lig'de geride kalan 5 hafta sonunda attığı 7 golle Galatasaray'ın gol yükünü çeken ve lige damgasını vuran Bafetimbi Gomis hakkında çarpıcı bir gerçek gün yüzüne çıktı. Fransız yıldızın 3 sezon önce Galatasaray'a gelmek üzere olduğu ancak teknik direktörlerin transferi veto ettiği iddia edildi.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; o dönem başkanlık koltuğunda oturan Ünal Aysal'ın danışmanlığını yapan Bülent Tulun konuyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2014 yılında Bafetimbi Gomis'in transfer edilmek üzere olduğunu ancak dönemin teknik direktörü Roberto Mancini'nin oyuncuyu istemediğini belirtti.

Olympique Lyon takımıyla sözleşmesi biten Bafetimbi Gomis o dönem serbest bir oyuncu olarak transfer pazarında yer alıyordu. Bülent Tulun transfer görüşmeleriyle ilgili olarak "Mancini gittikten sonra Prandelli'ye de oyuncuyu alabileceğimizi söyledik ancak beğenmedi. Gomis yerine Pandev'i istediğini söyledi, bizde paket olarak Dzemaili ile birlikte Goran Pandev'i de transfer ettik. Gomis'i transfer edebilseydik hem bonservis ödemeyecek hem de bu kalitede bir oyuncuyu 29 yaşında takıma kazandırmış olacaktık." ifadelerine yer verdi.

Fransız golcüden bahseden Bülent Tulun "Gomis çok beyefendi bir futbolcu.. 3 sene önce Galatasaray'a transferi için görüştüğümüzde bizden uzun bir süre haber bekledi. Kararımız olumsuz olunca kendisi de Premier Lig'e transfer oldu. Fransa doğumlu olduğu için Afrikalı diğer oyuncular gibi yaşla ilgili herhangi bir sıkıntısı yok. Çünkü genelde Afrikalı oyuncular, eğer o topraklarda doğduysa şartlardan dolayı 3-4 yaş küçük olabiliyor. Gomis'te böyle bir durum söz konusu değil." sözleriyle oyuncunun kişiliğinden de bahsetti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0