STSL | Taraftarla birlikte savaş..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 4 haftada 10 puan toplayan Galatasaray, ligin 5. haftasında Kasımpaşa ile Türk Telekom Stadyumu'nda karşılaşacak. 16 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'da başlayacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler ve detaylar şu şekilde..

İÇ SAHADA 13 MAÇTA 7 GALİBİYET 
Galatasaray geride kalan 59 yıllık Süper Lig tarihinde Kasımpaşa ile daha önce 26 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 16'sında sahadan galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı takımımız rakibine 4 kez kaybetmesinin yanı sıra 6 karşılaşma beraberlikle sonuçlanmıştı. Kasımpaşa karşısında 25 karşılaşmada 51 gol atan Galatasaray, kalesinde gördüğü 25 gole engel olamadı. Süper Lig'de geçen sezon Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada rakibine 3-1 mağlup olan takımımız, rakibiyle evinde oynadığı 13 lig maçının yedisini kazandı (3B 3M). Öte yandan Kasımpaşa'nın Süper Lig'de deplasmanda en fazla gol attığı rakibi Galatasaray. (16).

O SEN OLSAN BARİ: BAFE GOMIS
Swansea City'den 2.5 milyon euro karşılığında transfer edilen Batefimbi Gomis, geride kalan 4 haftada savunma oyuncularının korkulu rüyası oldu. Saha dışındaki sempatik tavırlarıyla taraftara kendisini sevdiren Gomis, oynadığı futbolla da göz doldurdu. Fransız yıldız, , bu sezon Süper Lig'de forma giydiği her maçta en az bir gol katkısı yaptı. Ligde en fazla gole katkıda bulunan futbolcu da Gomis (beş gol, iki asist).

SAVUNMADA YÜKSELİŞ
Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de savunmada her konuda sorun yaşayan ve ligde maç başına 15.4 top çalarak bu alanda ligin en kötü takımı olan Galatasaray, bu sezon bu rakamı 21.5'a çıkarmayı başardı ve 4 haftası geride kalan ligde, en çok top çalan 2. takım oldu. Öte yandan geçen sezon 8.8 hava topu kazanma ortalaması ile bu alanda da büyük sıkıntı yaşayan takımımız,  bu sezon yeni transferleriyle beraber bu oranı 12.8'e yükselmeyi başardı.

BİTMEYEN SIKINTI: DURAN TOPLAR 
Geçen sezon ligde duran toplar konusunda büyük sıkıntı yaşayan Galatasaray, aynı sıkıntı bu sezon da yaşıyor. Ligde geride kalan 4 haftada 3 gol yiyen takımımız, bu 3 golü de duran toptan yedi. Geçen sezon da eklendiğinde, Galatasaray'ın son iki sezonda kalesinde gördüğü 43 golün 19'u duran toplardan geldi (%44.2).  Öte yandan, rakibimiz Kasımpaşa iseigdeki son dört golünün üçünü duran toplardan buldu. Son iki sezonda ligde 55 gol atan Kasımpaşa, bunların 20'sini duran toplardan attı (%36.4). Kısacası karşılaşma öncesinde takımımız için yine en büyük korku duran top olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0