ÖZEL HABER | Mustafa Cengiz adaylığını açıklıyor!

Dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonrasında Galatasaray'da erken seçim kararı alınırken, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından mevcut başkan Dursun Özbek başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Galatasaray'da bir süredir başkanlık seçimlerine hazırlanan muhalif adaylardan Mustafa Cengiz erken seçimde başkanlığa adaylığını resmen açıklayacak olan ikinci isim olmaya hazırlanıyor.

Dursun Özbek yönetiminin dün aldığı erken seçim kararının yanı sıra daha önce yaptığı açıklamalarla birlikte 2018 yılının Mayıs ayındaki kongrede adaylığını koyacağını belirten Mustafa Cengiz hatırlanacağı üzere sezon başında gerçekleştirilen imza kampanyasına destek verdiğini net bir şekilde açıklamıştı.Galatasaray'da muhalif kesimin desteğini alan ve eski başkanlardan Ünal Aysal'ın ekibinden de bazı isimlerin listesinde bulunduğu Mustafa Cengiz  sezon başında gerçekleştirilen imza kampanyası için katıldığı bir radyo programında Özbek yönetiminin kaybedeceği bir riske girmeyeceğini ve kongre kararı almayacağını belirtirken “Baskın seçim aradılar ama yapamadılar. Çünkü biz her an hazırız” ifadesini kullanmıştı. Ünal Aysal'ın desteğini aldığı belirtilen Mustafa Cengiz'in önümüzdeki günlerde başkan adaylığını resmen açıklaması ve yasal süreye kadar Divan Kurulu'na listesini teslim etmesi bekleniyor.

Mustafa Cengiz Kimdir?
1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu’dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu’da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. alatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0