Maça Doğru | Darüşşafaka Basketbol - Galatasaray Odeabank

EuroCup Top 16 E Grubu'ndan çıkamayacağı matematiksel olarak kesinleşen Galatasaray Odeabank, grubun beşinci maçında Darüşşafaka Basketbol'a konuk olacak. Grubun ilk maçında Darüşşafaka Basketbol'a mağlup olan takımımızda sakatlığı yüzünden Emir Preldzic kesin olarak forma giyemeyecekken, hafif sakatlıkları bulunan Caner Topaloğlu ve DaJuan Summers'ın durumu maç saatinde belli olacak.

31 Ocak Çarşamba günü saat 20.15'de Volkswagen Arena'da oynanacak karşılaşma Tivibu Spor'dan naklen yayınlanacak.

Yenilmez Armada, son EuroCup maçında deplasmanda Gran Canaria'yı 76-87 mağlup etmişti.  Karşılaşmada Richard Hendrix 14 sayı - 12 ribaund ile double double yapmayı başarırken, Dwight Hardy karşılaşmayı 21 sayı - 2 ribaund - 4 asist ile tamamlamıştı. Bu sonuç ile beraber EuroCup Top 16 E Grubu'nda ilk galibiyetini alan takımımız, grupta 3. sırada yer alıyor.

Rakibimizi Tanıyalım: Darüşşafaka Basketbol
Geçen sezondan sonra Fenerbahçe Doğuş ile birleşen Darüşşafaka Basketbol, geçen seneye göre kadrosunu neredeyse tamamen yeniledi. David Blatt önderliğinde 7Days EuroCup ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde zirveyi hedefleyen Darüşşafaka, kadrosundan önemli isimler kaybetse de sezon başında Will Cummings, Howard Sant Roos ve James Bell gibi isimleri kadrosuna katarak kadro kalitesini korudu. EuroCup A Grubu'nu lider tamamlayan Yeşil Beyazlılılar, Top 16 E Grubu'na katılmaya hak kazanmıştı.

LİGDE DENGELİ
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne dengeli bir gidişat sürdüren Darüşşafaka Basketbol, oynadığı 16 karşılaşmada 9 galibiyet almayı başardı. Ligin ilk yarısındaki karşılaşmada Galatasaray Odeabank'ı yenmeyi başaran İstanbul ekibi, 9 galibiyet - 7 mağlubiyet ile 8. sırada yer alıyor. Son lig maçında ise evinde Tofaş'a çekişmeli geçen maçın sonunda 54-58 mağlup olmuşlardı. Karşılaşmada 19 sayı üreten JaJuan Johnson takımının yıldızı olmuştu. Oynadığı son 3 lig karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:

  • Darüşşafaka Basketbol 80-73 Yeşilgiresun Belediyespor
  • Gaziantep Basketbol 65-98 Darüşşafaka Basketbol
  • Darüşşafaka Basketbol 54-58 Tofaş

TOP 16'DA NAMAĞLUP
EuroCup A Grubu'nda lider olarak EuroCup Top 16 E Grubu'na 1.'lik kontenjanından katılma hakkı kazanan takım olan Darüşşafaka Basketbol, Top 16'da yenilgi yüzü görmedi. David Blatt'ın öğrencileri şu ana kadar oynadıkları tüm karşılaşmaları kazanırken, 4 galibiyet - 0 mağlubiyet ile 1. sırada yer alıyor. Son EuroCup maçında ise Alba Berlin'i deplasmanda 66-79 mağlup etmeyi başarmışlardı. Karşılaşmada 18 sayı - 2 ribaund - 2 asist ile oynayan Howard Sant-Roos bütün herkesi büyülürken, Muhammed Baygül de 18 sayı atarak galibiyete büyük katkıda bulunmuştu. Oynadığı EuroCup Top 16 karşılaşmasının sonuçları şu şekilde:

  • Galatasaray 65-84 Darüşşafaka Basketbol
  • Darüşşafaka Basketbol 88-70 Gran Canaria
  • Darüşşafaka Basketbol 82-70 Alba Berlin
  • Alba Berlin 66-79 Darüşşafaka Basketbol

TEHLİKELİ İKİLİ: WILBEKIN & JOHNSON
Oynanan 14 EuroCup maçında takımın en iyi oyuncuları şu ana kadar maç başına 18,4 sayı - 2 ribaund - 4,7 asist ortalaması ile oynayan Scottie Wilbekin ve maç başına 14,4 sayı - 6,5 ribaund - 0,9 asist ortalaması yakalayan JaJuan Johnson oldu.

İSTATİSTİK LİDERLERİ (ORTALAMALAR): 
Sayı: Scottie Wilbekin - 18,4 / Dwight Hardy - 13,9.
Ribaund: JaJuan Johnson - 6,5 / Richard Hendrix - 7,3.
Asist: Scottie Wilbekin - 4,7 / Emir Preldzic - 4,5.
Blok: JaJuan Johson - 1,6 / Richard Hendrix - 0,6.

Daha önce formamızı giymiş Furkan Aldemir'i kadrosunda bulunduran Darüşşafaka Basket'in güncel kadrosu şu şekilde: Will Cummings, Kartal Özmızrak, Scottie Wilbekin, Okben Ulubay, Furkan Aldemir, Oğuz Savaş, Emircan Koşut, Mert Akay, Doğuş Özdemiroğlu, Muhammed Baygül, Howard Sant Roos, James Bell, Micheal Eric, Stanton Kidd, JaJuan Johnson.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0