BSL | Çemberi savunamıyoruz!

Oktay Mahmuti ile playoff yolunda önemli adımlar atmak isteyen Galatasaray Odeabank, Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında Darüşşafaka Basketbol'u konuk etti. Yenilmez Armada, maçın ilk yarısında maçın içinde kalmayı başarsa da ikinci yarıda çember savunmasında ciddi sorunlar yaşadı ve rakibine 77-89 mağlup oldu. Karşılaşmada sakatlıkları bulunan Emir Preldzic ve Caner Topaloğlu forma giyemedi.

Mücadeleye Jordan Taylor - Dwight Hardy - Göksenin Köksal - DaJuan Summers - Richard Hendrix beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını Göksenin Köksal ile buldu. Maça çok iyi başlayan Galatasaray Odeabank, hücumda ikili oyunlarla pota altından sayılar bulmayı başardı. Savunmada da çember savunmasını iki oyuncuyla yardıma gelerek başarılı bir şekilde savunan Yenilmez Armada, ilk 4 dakikada rakibine sadece 2 sayı izni verdi. Çeyreğin geri kalanında ise her şey tamamen tersine döndü. Hücumda çok fazla top kaybı yapmaya başlayan Sarı Kırmızılılar, geçiş hücumlarında da rakibine engel olamadı ve ilk çeyreği 17-21 geride kapattı.

İkinci çeyreğe ilk çeyrekteki gibi iyi bir başlangıç yapan Galatasaray Odeabank, bir süre sonra aynı senaryoyu yaşadı ve yeniden düşüşe geçti. İki takımında kısa bir beşe dönmesiyle dış atışın çok önem kazandığı çeyrekte Jordan Taylor ile iyi şut isabeti yakalayan takımımız her şeye rağmen Scottie Wilbekin'e engel olamadı ve soyunma odasına 40-42 geride gitti.

Soyunma odasından döndüğünde Taylor ve Adas Juskevicius ile ayakta kalmaya çalışan temsilcimiz yine de Wilbekin ve Justin Kidd'e engel olamadı. Hücumda organize olmakta zorlanan ve bireysel oyunda Hardy'i devreye sokamayan Galatasaray Odeabank, üçüncü çeyrekte çember savunmasında da ciddi sorunlar yaşamaya başladı ve rakibine engel olamadı. Michael Eric'e de bir türlü çare bulamayan Yenilmez Armada, son çeyreğe 57-69 geride girdi.

Son çeyrekte de aynı sorunları devam eden takımımız, çember savunmasında bir türlü Michael Eric'e çare bulamazken, dış atışlarda tam 6 üçlük bulan Wilbekin'e de engel olamayınca parkeden 77-89 mağlup ayrıldı.

Oyuncu istatistikleri: 

Dwight Hardy: 10 sayı.
DaJuan Summers: 12 sayı - 7 ribaund.
Alex Renfroe: 2 sayı.
Jordan Taylor: 22 sayı - 2 ribaund - 7 asist.
Adas Juskevicius: 14 sayı - 4 ribaund - 3 asist.
Ege Arar: 2 sayı - 4 ribaund - 3 asist.
Richard Hendrix: 1 sayı - 5 ribaund.
Mehmet Yağmur: 3 sayı - 1 ribaund - 1 asist.
Göksenin Köksal: 10 sayı - 2 ribaund - 1 asist.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0