EuroCup | Ribaundlar bizim için büyük sorun!

EuroCup Top 16 E Grubu'na veda etmesi matematiksel olarak kesinleşen Galatasaray Odeabank, grubun son maçında Alba Berlin'i konuk etti. Yenilmez Armada, normal süresi eşitlikle sona eren maçın uzatma dakikalarında Peyton Siva'ya engel olamayınca parkeden 92-97 mağlup ayrıldı. Karşılaşmada sakatlıkları bulunan Emir Preldzic ve Caner Topaloğlu forma giyemedi.

Mücadeleye Alex Renfroe - Dwight Hardy - Adas Juskevicius - DaJuan Summers - Richard Hendrix beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını Richard Hendrix ile buldu. Maça iyi başlayamayan Galatasaray Odeabank, savunmada rakibinin temposuna ayak uyduramadı ve maça 0-5 seri yiyerek başladı. Jordan Taylor'ın oyuna girmesiyle enerji kazanan ve sayı bulmaya başlayan Yenilmez Armada, savunmada yaşadığı sorunlara çare bulamayınca ilk çeyreği 18-21 geride kapattı.

İkinci çeyreğe iyi bir başlangıç yapan Sarı Kırmızılılar, hücumda istediği set oyunlarını oynamayı başardı. Oynadığı setlerde boş şutlar bulmayı ve bunlarda başarılı olmayı başaran Mahmuti'nin öğrencileri, yine de rakibinin hücum ribaundlarını toplamasına engel olamadı. Savunma ribaundlarında yaşadığı sorunlara bir türlü çare bulamayan temsilcimiz çeyreğin son 3 dakikasındaki kötü oyunuyla birlikte soyunma odasına 39-45 geride gitti.

Soyunma odasından döndüğünde ikinci çeyreğin başındaki gibi hücum setlerinde başarılı olan takımımız, uzun rotasyonundaki sıkıntısının ağrılarını çekmeye devam etti. İkili oyun sonrasında çember savunmasında sıkıntı çeken Galatasaray Odeabank, savunma ribaundlarında da sorun yaşamaya devam etti. Göksenin Köksal'ın hücumdaki etkinliğine rağmen savunmada istediğini yapamayan Yenilmez Armada, son çeyreğe 64-71 geride girdi.

Son çeyreğe hareketli başlayan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri maçın başından beri çektiği ribaund sorununu tersine çevirmeyi başardı ve Richard Hendrix'in hücum ribaundlarındaki etkisiyle hücumda ağırlığını koymayı başardı. Hardy, Hendrix ve Göksenin ile maçın gidişatını tersine çeviren takımımız, son 24 saniyeye 85-85 eşitlikle girdi. Son hücumda Dwight Hardy'nin şutu başarılı olmayınca normal süresi 85-85 biten maç uzatmalara gitti.

Normal süreyi 7 sayı ile bitiren Peyton Siva'nın uzatmalarda 12 sayı atmasına engel olamayan Galatasaray Odeabank, hücumda Hardy ile rakibine sorunlar yaratmayı başarsa da parkeden 92-97 mağlup ayrıldı.

Oyuncu istatistikleri: 

Dwight Hardy: 17 sayı - 1 ribaund - 2 asist.
DaJuan Summers: 8 sayı - 1 asist.
Alex Renfroe: 10 sayı - 3 ribaund - 6 asist.
Jordan Taylor: 7 sayı - 2 ribaund - 4 asist.
Adas Juskevicius: 6 sayı - 3 ribaund - 5 asist.
Ege Arar: 2 sayı - 2 ribaund - 3 asist.
Richard Hendrix: 20 sayı - 13 ribaund - 3 asist.
Mehmet Yağmur: 3 sayı - 1 ribaund - 1 asist.
Göksenin Köksal: 20 sayı - 7 ribaund - 1 asist.
Serkan Aydın: 2 sayı - 1 ribaund.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0