5milyon TL'lik faiz alacağı ve yapılan bağış!

Galatasaray'da uzun süredir merak edilen Genel Kurul bugün gerçekleştirildi. Bir önceki başkan Dursun Özbek gerek sportif, gerekse idari olarak tüm başarısızlıklarına rağmen Genel Kurul üyelerinin büyük bir kısmı tarafından "ayakta alkışlanarak" ibra edildi. Kavgaya kadar varan sert tartışmaların yaşandığı Genel Kurul'da dikkat çeken en büyük ayrıntı ise, Dursun Özbek'in kulübe kestiği faturalara işlettiği faizlerin bağışlanmış olması oldu.. Ancak bahse konu bağışların altında çok çarpıcı bir gerçek yatıyor!

Başkanlık süresi boyunca Galatasaray Spor Kulübü'nün tüm branşlardaki takımlarının yanı sıra oyuncuların, kulüp misafirlerinin veya bazı branşlardaki rakiplerimizin konaklaması konusunda kendi otellerini kullandıran Dursun Özbek'in bu kullanımlar nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü'ne toplamda 4 milyon TL'lik konaklama faturası keserken, bu faturaları da ödemeyerek kulübün kendi şirketine 7.4 milyon TL'lik faiz işletmesine olanak sağlamıştı. Bugün gerçekleştirilen Genel Kurul öncesinde gerek eski yönetimin, gerekse yeni yönetimin denetim raporu üyelerle paylaşıldığında ortaya çıkan bu korkunç veriler sonrasında Dursun Özbek nedendir bilinmez (!) bugüne kadar yapmaktan imtina ettiği bir hareketi gerçekleştirdi.

Galatasaray Spor Kulübü'nde bir dönem başkan yardımcılığı, bir dönem de başkanlık yapmasına rağmen kendi otellerinde gerçekleştirilen konaklamaların bedellerini fatura etmesine karşın kulüp tarafında herhangi bir tahsil yada bağış yoluna gitmeyerek, yaklaşık 2 katı faiz işlemesine sebep olan Dursun Özbek, bugün gerçekleştirilecek olan Genel Kurul öncesinde 30 Mart 2018 tarihli bir resmi yazıyla Galatasaray Spor Kulübü'ne bahse konu anaparanın bağış yapıldığını deklare etti. 

Sporx tarafından paylaşılan belgede; Özbek Turizm San. Tic. AŞ tarafından 30 Mart 2018 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne gönderdiği yazıda, konaklama bedeli adına kesilen 4 milyon TL'lik faturaların büyük bir bölümü için (3.554.052,61 TL) bağış makbuzu kesildiği ve anaparanın tamamının bağış olarak yansıtılması için 480bin liralık daha bağış makbuzu kesilmesi istendiği belirtiliyor. Ancak alt paragrafta kulübe verilen borç para karşılığında toplam bakiyesi 7milyon 461bin 862lira olan faturalar için hibe edilen rakamın 2.2 milyon TL olduğu ve kalan 5.2milyon TL'nin halen durduğu açıkca yazılmış durumda.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0