ÖZEL | Ataman Güneyligil: Her taraftarın desteğine ihtiyacımız var

5-6 Mayıs tarihlerinde Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenecek CEV Şampiyonlar Ligi Final Four’unda mücadele edecek olan Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Taç Spor Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bu organizasyonda başantrenörümüz Ataman Güneyligil, FCN Blog'a özel açıklamalarda bulundu. Her bireyin, taraftarın desteğine ihtiyacımız var diyen Ataman Güneyligil'in açıklamaları şu şekilde... 

Final Four'da evsahibi ile karşılaşacağız ve Koshelava gibi önemli bir oyuncumuz olmayacak. Onun yokluğunu nasıl kapatacaksınız?
Tabi ki onun yokluğu için çalışmalar yapıldı, onsuz oynayarak Novarra'yı deplasmanda eledik. Tabi bazı sorumlulukları, bazı oyuncuların üzerinde almak gerekiyor, başka oyunculara vermek gerekiyor. Mesela Neslihan'a manşet aldırıyorduk şimdi Neslihan manşet almıyor, Cansu alıyor. Koshelava'nın yokluğunda Seda çok formda. Tabii ki Koshelava sakatlanana kadar bizim en yüksek yüzdeyle atak yapan oyuncumuzdu. Eksikliğini hissediyoruz hala hem antrenmanlarda hem maçlarda ama sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız. Sahaya yine 6 kişi çıkıyorsunuz ve onun eksikliğini hissetmeyeceğimizi düşünüyorum.

Novarra deplasmanında Neslihan Demir'in şovu vardı. Enfes bir performans göstermişti. Koshelava yokken Final Four'da yine oyun Neslihan üzerinden mi gidecek yoksa diğer oyuncuların daha fazla devreye girdiği bir oyun mu göreceğiz?
Tabi ne kadar oyuncu ile oynarsanız Neslihan o kadar rahatlayacak ama tabi maçın gidişine göre bazı şeyler değişebiliyor. 

Neslihan'a sordum size de sormak istiyorum. Geçtiğimiz aylarda üyelerin yaş konusunda Neslihan'a eleştirileri vardı. Siz bu eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Neslihan bu sezon oynadığı oyunla bana düşünecek bir şey bırakmadı açıkcası. Deplasmanda kimsenin uzun süre yenemediği Novarra'yı  Neslihan'ın 38 sayısıyla yenmek bu bile yeterince büyük bir cevap olmuştur.

Fenerbahçe ile oynanan son maçta set sonlarına önde girmemize rağmen sonunu bir türlü getiremedik ve kaybettik. Açıkcası bu 1-2 senedir de olan bir sorun. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Özellikle bu sene çok maçta bunu yaşadık. Bu tabi birazcık psikolojik. Rahatlama değil ama bitirme stresine girme olarak görüyorum çünkü rahatlayan takımı görebilirsiniz, anlayabilirsiniz ama bizim oyuncularımız strese giriyor. Tabi set oralara geldiğinde o topun artık bir şekilde ölmesi lazım, bir şekilde sahaya düşürmek lazım. Bunu beceremedik açıkcası. Bazı maçlarda oldu mesela Novarra maçını çok güzel oynadık, önde olduk, hiç yaklaştırmadık. Bazen gerçekten hiç yaklaştırmadan oynayabiliyoruz ama konsantre kayıpları ya da aşırı konsantre olmak bu sonuçla neden olabiliyor. 

Yine son oynadığımı Fenerbahçe maçından gitmek gerekirse o maçta rakibe çok fazla hata sayısı vermiştik ve bu hatalar maçın kaybedilmesine sebep olmuştu. Bunların üzerinde bir çalışma yaptınız mı? 
Şöyle söyleyeyim servis karşılaması ya da oyun kalitesi belli bir düzeyde olan takımlara karşı servisinizi riske etmezseniz maçı kolay kazanamıyorsunuz. Riske ettiğiniz servis de kaçabilir ama tabi o kadar yüksek sayıda olması bizi de rahatsız etti. Tabii ki bunun üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Hemen hemen her gün servis karşılama çalışmaları yapıyoruz.

Kulübümüz taraftarı Bükreş'e götürdüğü bir organizasyon düzenledi. Buradan sizin taraftara vereceğiniz bir mesaj var mı?
Valla biz yarın gidiyoruz. Herkes elini çabuk tutsun artık kulübümüze başvursunlar ve turumuza katılsınlar. Organizasyonla gelemeyenler de az önce Okan Beyin dediği gibi günü birlik gelsinler. Her bireyin, her taraftarın desteğine ihtiyacımız var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0