2018 Dünya Kupası: Sürpriz!

Rusya'da gerçekleştirilen FIFA Dünya Kupası'nın dördüncü günü oynanılan 3 karşılaşmayla tamamlandı. Futbolseverlerin merakla beklediği günün karşılaşmalarında son şampiyon Almanya turnuvaya mağlubiyetle başlarken, favori Brezilya beklenmedik bir sonuç aldı. Günün açılış maçında favori Sırbistan, yıldız oyuncusu Kolarov'un mükemmel frikik golüyle zorlanarak da olsa 3 puana ulaştı.

KOSTA RİKA 0-1 SIRBİSTAN
E Grubu'nda ikincilik için İsviçre ile yarışması beklenen Sırbistan, günün ilk maçında Kosta Rika ile karşılaştı. Turnuvanın potansiyelli takımlarından birisi olan Sırplar, kadrosunda barındırdığı yıldızlarla birlikte maçı da kontrol etmesi bekleniyordu ancak pek öyle olmadı. Oldukça durağan geçen denk güçlerin karşılaşmasında iki takımın kaleye 3 tane isabetli şutu bulunuyordu. Golsüz eşitlikle tamamlanan ilk yarının ardından 56.dakikada sahneye çıkan Kolarov harika bir frikik golüne imza attı ve ülkesine 3 puanı kazandırdı. Kosta Rika savunmasını aşmakta zorlanan Sırbistan, Aleksandar Mitrovic ile yakaladığı net fırsatlardan yararlanamayınca mücadele 1-0’lık skorla sona erdi. İki takım toplamda 33 faul yaparken, karşılaşmanın son dakikalarında Sırp oyuncu Nemanja Matic ile Kosta Rika yardımcı antrenörü Luis Marin arasında yaşanan gerginlik dikkat çeken detaylar arasındaydı. Kosta Rika adına tecrübeli kaleci Keylor Navas bir çok fırsatta başarılı müdahalelerde bulunurken, mağlubiyete engel olamadı.

ALMANYA 0-1 MEKSİKA
Turnuvanın favorilerinden son şampiyon Almanya, turnuvada oynadığı ilk maçta grup ikinciliği için en büyük favori Meksika ile karşılaştı. Maça oldukça hızlı ve etkili başlayan Meksika, rakibi karşısında savunmada kazandığı toplarla hızlı hücumlarla etkili oldu. Mücadelenin 35.dakikasında tabir-i caizse şiir gibi bir kontra atak yapan Meksika, genç yıldızı Lozano'nun sert vuruşuyla fileleri havalandırdı ve 1-0 öne geçti. 2018 Dünya Kupası elemelerinde rakip kaleye çektiği beş isabetli şutun dördü gol olan Hirving Lozano, Meksika formasıyla Dünya Kupası’ndaki ilk isabetli şutunda da gol bulmayı başardı. Golden bir kaç dakika sonra çok net bir fırsattan yararlanamayan Meksika ilk yarı genelinde rakip kaleye 10 şut çekerek ne kadar istekli olduğunu gösterdi ancak ikinci yarıda sadece 3 şut çekebildiler. Mücadelenin 38.dakikasında Toni Kroos'un frikiğinde parmaklarının ucuyla topa dokunan Ochoa, kameramanlara adeta poz verirken Almanya'nın topyekün hücumlarında savunmada verdiği açıklar dikkat çekti. Almanya ilk yarıda etkisiz bir oyun ortaya koyarken ikinci yarıda baskısını arttırdı ancak skoru değiştiremedi. Löw'ün öğrencileri karşılaşmanın tamamında 26 şut denemesinde bulundu, bunların 9'unda isabet buldu. Son dakikada kaleci Neuer de rakip kalede gol aradı. Dünya Kupası’nda son beş açılış maçında yenilgi yüzü görmeyen Meksika bu geleneğini sürdürerek sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

BREZİLYA 1-1 İSVİÇRE
Turnuvanın en büyük favorileri arasında yer alan Brezilya, günün kapanış maçında İsviçre ile karşılaştı. Günün ilk maçında Kosta Rika - Sırbistan maçının ardından gruptan çıkmak adına Brezilya'dan mutlak puan alması gereken İsviçre oynadığı sert futbolla Brezilyalı yıldızları baskı altında tutarken sahadan da 1 puanla ayrılarak Meksika'nın ardından günün ikinci sürprizine imza attı. Mücadeleye hızlı başlayan ve bir çok pozisyon yakalayan Sambacılar aradığı golü 20.dakikada Philippe Coutinho'nun ayağından buldu. Ceza sahası dışından uzak direğe mükemmel bir ayak içi plase vuran Coutinho ülkesini 1-0 öne geçirirken, karşılaşmada ilk yarı bu skorla sona erdi. Gole kadar etkili bir oyun ortaya koyan Brezilya'nın golden sonra kontrollü oyun anlayışı dikkat çekti. İkinci yarıda dengeli bir oyun ortaya koyan ve duran toplardan rakip kalede gol arayan İsviçre, aradığı beraberlik golünü 50.dakikada kornerden gelen ortaya altıpas içerisinde yükselen Zuber'in kafa vuruşuyla buldu. Golün ardından rakibi karşısında savunmada hata yapmayan ve sert bir oyun ortaya koyan İsviçre zaman zaman kalesinde tehlikeler yaşasa da sahadan 1 puanla ayrılarak turnuvaya iyi sayılabilecek bir başlangıç yapmış oldu. İsviçre takım olarak 19 faul yaparken, bu faullere toplamda 3 sarı kart çıkması dikkat çekti. Brezilya mücadeleyi 5'i isabetli olmak üzere toplam 21 şut denemesiyle tamamlarken, İsviçre'nin toplam şut sayısı 6 oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0