Hazırlık Maçı | PSV'ye mağlup olduk...

Yeni sezon hazırlıklarını yurt dışında sürdüren Galatasaray hazırlık etabı kapsamında Hollanda Ligi şampiyonu PSV Eindhoven ile karşılaştı. İlk hazırlık maçında İsviçre ekibi FC Wil'i Eren Derdiyok'un golüyle 1-0 geçen Galatasaray, ikinci hazırlık maçında PSV'ye 3-1 mağlup oldu. PSV'nin gollerini Bergwijn, Malen ve Gakpo atarken, takımımızın golünü ise Martin Linnes attı.

Galatasaray karşılaşmaya İsmail Çipe, Linnes, Ahmet Çalık, Maicon, Lionel Carole, Fernando, Donk, Selçuk, Garry Rodrigues, Feghouli ve Bafetimbi Gomis ilk onbiriyle çıktı. İki ekibinde pozisyon üretmekte zorlandığı karşılaşmada 14. dakikada Garry Rodrigues'in pasında topla buluşan Feghouli bekletmeden Gomis'e oynadı, Gomis'in ceza sahası içinden vuruşu kalecide kaldı. 23. dakikada su molası verilen karşılaşmada maçın en net pozisyonuna PSV Eindhoven, Dumfries ile girdi. Savunmanın arkasına hareketlenen Dumfries, kaleci İsmail ile karşı karşıya kaldı, bu pozisyonda oldukça kötü bir vuruş yapan Dumfries'in topu taca çıktı. 39. dakikada PSV Eindhoven bir net pozisyona daha girdi. Bergwijn'in ortaya çevirdiği topta De Jong'un yakın mesafeden yaptığı vuruş İsmail Çipe'den döndü. 41. dakikada Bergwijn'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş, direğe çarptı ve ağlarla buluştu, PSV Eindhoven 1-0 öne geçti. 43. dakikada Galatasaray, Fernando hakeme itirazları sonucunda sarı kart gördü. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 geride girdi.

İlk yarıda Galatasaray'ın iyi bir tempoya sahip olsa da pozisyon üretmediğini söylemek lazım. Selçuk, Donk ve Rodrigues'in etkili olduğu ilk yarıda, Lionel Carole ise bıraktığı yerden devam etti diyebiliriz. Galatasaray'da oynadığı dönemde arkasına adam kaçıran Carole, PSV Eindhoven karşısında da ilk yarıda bu hatayı zaman zaman yaptı. 

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Hollanda ekibi PSV Eindhoven oldu. 47. dakikada Pereiro'nun çaprazdan vuruşunda İsmail Çipe gole izin vermedi. 57. dakikada Garry Rodrigues'in ceza sahasına çevirdiği topta Bafetimbi Gomis'in vuruşu savunmadan döndü. 59. dakikada Dumfries'in ceza sahasına gönderdiği topta Malen topu ağlarımıza gönderdi ve PSV Eindhoven skoru 2-0'a getirdi. Golün ardından takımımızda Selçuk İnan ve Sofiane Feghouli oyundan çıktı, Sinan Gümüş ve Muğdat Çelik oyuna dahil oldu. 65. dakikada Sinan Gümüş'ün ara pasında hareketlenen Martin Linnes, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Linnes'in aşırtma vuruşunda top ağlarla buluştu ve skor 2-1'e geldi. 66. dakikada yeni transferimiz Onyekuru oyuna girerken, Garry Rodrigues oyundan çıktı. 68. dakikada Sinan Gümüş'ün yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşunda Maicon'un vuruşu az farkla dışarı çıktı. 75. dakikada Bafetimbi Gomis oyundan çıktı, Eren Derdiyok oyuna girdi. 78. dakikada Gakpo'nun ceza sahası dışından vuruşunda top ağlarla buluştu ve skor 3-1 oldu. Temponun iyice düştüğü maçın son bölümde başka gol olmadı ve Galatasaray ikinci hazırlık maçında PSV Eindhoven'a 3-1 mağlup oldu. 


Galatasaray'ın klasik bir Fatih Terim takımı olmaya başladığını söyleyebiliriz. Yani savunmayı orta sahada kuran, rakibine önde basan bir takım olma yolunda ilerliyor. Lionel Carole ve Maicon'un ciddi hatalar yaptı, kaleci İsmail Çipe ise iyi bir performans gösterdi. Muğdat Çelik'in hareketli olduğu karşılaşmada, Henry Onyekuru'yu değerlendirmek için ise çok fazla şans olmadı. Galatasaray'ın maç temposu fena olmasa da maç boyu yaratıcılık sorunu çektiğini söylemek mümkün. Bu bağlamda da orta sahaya bir takviye yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. 


Galatasaray üçüncü hazırlık maçında 21 Temmuz Cumartesi günü İspanya Ligi ekiplerinden Valencia ile karşılaşacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0