Süper Kupa | Penaltılarda yıkıldık!

Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın şampiyonu Akhisarpor'u karşı karşıya getiren Süper Kupa'da normal süre ve uzatmalarda 1-1 lik eşitlik bozulmayınca penaltı atışları sonucunda Gomis'in kaçırdığı penaltıyla Süper Kupa'nın sahibi Akhisarspor oldu.

Galatasaray karşılaşmaya Muslera, Linnes, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Feghouli, Belhanda, Garry Rodrigues ve Gomis ilk onbiriyle başladı. Maçın henüz 4. dakikasında kontra atakta ortadan Galatasaray ceza sahasına giren Manu sol taraftaki Barbosa'yı gördü, Barbosa'nın şutu direkten Seleznyov'un önüne düştü. Seleznyov da soğukkanlı bir hareketle topu Nagatomo'dan kurtararak topu ağlara gönderdi ve bir kez daha Galatasaray'ı boş geçmedi. Böylelikle 2018/19 sezonunda ilk resmi maçımızda kalemizde yaşanan ilk pozisyon gol oldu. 9. dakikada yine Manu süratle ceza sahasına girdi ancak Serdar topu kornere gönderdi. 13. dakikada güzel paslarla çizgiye inen Galatasaray, Linnes'in ortasında savunmadan seken top Rodrigues'in önüne açıldı ancak Rodrigues topa dokunamadı. 14. dakikada sağ çizgide Feghouli'ye sert bir müdahelede bulunan Mustafa Yumlu maçın ilk kartını gördü. 18. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Rodrigues topu çekti şut açısı aradı ancak top Dany'den döndü. 19’ Maicon savunmanın arkasına uzun oynadı. Savunmadan seken topa Gomis vurmak istedi ancak vuruşu kötü, top yerden sekti. 35. dakikada topla çıkarken yapılan presle topu Ömer'den kazanan Galatasaray, Feghouli'yle tehlike yaratmak istedi. Ön direğe atılan pasta top Gomis'e gelmedi. 38. dakikada Bilal Kısa ceza sahası dışından nefis vurdu ancak top az farkla dışarı gitti.41. dakikada Akhisarspor yine Seleznyov ile gole çok yaklaştı. Belhanda'nın kaybettiği topta hızlı çıkan Akhisarspor'da Bilal sağ taraftaki Seleznyov'u gördü. Seleznyov'un sol ayakla yaptığı plase direkten oyun alanına döndü.41. dakikada ise çok kritik bir an yaşandı. Donk savunmanın arkasına doğru oynadı. Rodrigues süratle koştu, topu kazandı. Dany’nin arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Cüneyt Çakır faulü vererek sarı kartını gösterdi ancak son adam şüphesinden dolayı VAR'a başvuran Cüneyt Çakır pozisyonu izledikten sonra kararını değiştirmedi! Dany sarı kart gördü. Mücadelenin ilk yarısı Akhisarspor'un üstünlüğüyle geçildi.

Mücadelenin ikinci yarısına iki takımda aynı onbirlerle çıktı. Takımımız ikinci yarıya oldukça baskılı başlasa da tehlikeli bir pozisyon yaratamadı. 59. dakikada Belhanda'nın yerine Eren Derdiyok oyuna girdi. 62. dakikada Rodrigues sağ çizgide hızlanarak Vrsajevic’i geçti, içeriye doğru kesti ancak savunma topu uzaklaştırdı. 64. dakikada Manu'nun ortasında Seleznyov'un kafası az farkla dışarı gitt. 67. dakikada Bilal'in uzun topunda top Ömer'in önüne düştü, Muslera bir libero gibi kalesini terkederek topu uzaklaştırdı. 69. dakikada Feghouli sağ taraftan çizgiye indi, içeri çevirdi ancak Gomis'ten önce savunma araya girdi. 70. dakikada Fernando'nun yerine Yunus Akgün oyuna girdi. Yine 70. dakikada Akhisarspor Miguel Lopes'le farkı ikiye çıkartmaya çok yaklaştı. Nagatomo'nun hatasıyla orta sahada topu kapan Miguel Lopes, tüm rakip sahayı geçti, aşırtma vuruşunu iyi yapamayınca top üstten auta gitti. Bu pozisyonun hemen ardından sağ kanattan Feghouli'nin ortasında topla buluşan Rodrigues, Fatih'le karşı karşıya kaldı, vuruşu Fatih'ten döndü. Daha sonra top Gomis'in önünde kaldı ancak o da dar açıda Fatih'i geçemedi. 74. dakikada Feghouli'nin yaydan çektiği şut üstten auta gitti. 76. dakikada Donk'un yerine Selçuk İnan oyuna girdi. 78. dakikada Rodrigues sarı kart gördü. Dakikalar 79'u gösterdiğinde ise Galatasaray aradığı beraberlik golünü buldu. Sol kanatta rakibini geçerek yerden verdiği pas sonrası topla buluşan Eren hemen kalecinin ayağının dibine vuruşunu yaptı ve maça denge geldi. 87. dakikada Larsson sağ taraftan ceza sahasına girdi, şutunu çekti ancak çerçeveyi bulamadı. 89. dakikada Linnes'in ceza sahasının dışından yerden yaptığı vuruş direğin hemen yanından dışarı çıktı. Galatasaray, 3. dakikalık uzatmada da baskısını sürdürdü ancak galibiyet golünü bulamadı. Böylece maç uzatmaya gitti.

95. dakikada genç Yunus Akgün, yayın hemen önünde rakibini ekarte etti, nefis vurdu ancak kaleci Fatih, son anda parmak ucuyla dokundu. Bu şuttan sonra Fatih hocanın tepkisi ise görülmeye değerdi.; "Aferin be oğlum aferin" 102. dakikada, uzatma dakikalarında ekstra verilen oyuncu değişikliği hakkını kullandık, Nagatomo kenara geldi, Carole oyuna girdi. İlk uzatma devresinde de eşitlik bozulmadı. İkinci uzatma devresinde ise orta sahada Güray topu Serdar'ın üstünden aşırtıp ekarte edecekken Serdar'ın faulüne maruz kaldı. Serdar bu pozisyonda sarı kart gördü.118. dakikada Güray savunma arkasına doğru hızlı hareketlendi, Maicon yatarak topu kazandı ve sonrasında da tehlikeyi uzaklaştırdı. İkinci uzatma devresinde de eşitlik bozulamayınca, maç penaltılara gitti.

İki takım da ilk 4 penaltıyı gole çevirdi. Akhisarspor, Güray, Larsson, Ömer ve Miguel Lopes ile Galatasaray ise Selçuk, Eren, Feghouli ve Garry Rodrigues ile penaltı vuruşlarını gole çevirdi. 5. penaltılarda ise Akhisarspor Seleznyov ile golü bulurken, Galatasaray'ın kader penaltısı geçtiğimiz sezonki gibi Gomis'e kaldı.. Gomis'in penaltı fobisine, son dönemdeki müthiş konsantrasyon eksikliği de eklenince kaleci Fatih penaltıyı çıkardı. Ve böylelikle Akhisarspor Türkiye Kupası'ndan sonra Süper Kupa'yı da kazanarak peri masalını sürdürdü. Galatasaray ise zaten bariz şekilde belli olan noktalarda ve konularda S.O.S verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0