Mercek Altında: Ozan gelişime açık, defo giderecek bir isim!

Fatih Terim altyapıya verdiği önemi özellikle 4.döneminde sıkça belirtir hale geldi. Sezon başında hazırlık kampına sakatlığı sebebiyle katılamayan 2000 doğumlu stoper Ozan  Kabak için "Burada yok, bizle olmasını çok önemsiyorduk. Burada geri bildirimi belki stoper ile ilgili başka karar almaya itebilirdi." şeklinde konuşmuştu. Fatih Terim sezon içerisinde Ozan'a süre vereceği sinyalini daha sezon başında vermişti. 

Galatasaray'ın geçen sezon kiraladığı Denayer'in Manchester City'e dönmesinin ardından stoper bölgesinde bir ihtiyaç ortadaydı. Fatih Terim eminim ki oraya bir takviye istedi ancak yönetim bu isteği yerine getiremedi. Sezona bu şekilde giriş yapıldı. Sezonun ilk 4 maçında Fatih Terim istediği stoper ikilisini bir türlü bulamayınca Ozan'ın ismi yeniden zikredilir oldu. Gelen Trabzonspor bozgunu, Maicon'un sakatlığı ve  5 gün sonra oynanacak  Şampiyonlar Ligi maçı derken Terim risk aldı ve Kasımpaşa maçında Ozan Kabak'ı tahtaya yazdı.

Ozan bizlere dün kendi adına pek çok fikir verdi. Öncelikle şunu söylemek gerekiyor ki Ozan geçen seneki U17 şampiyonasındaki fiziğini çok iyi bir şekilde geliştirmiş. Boyu zaten iyi seviyede olan genç futbolcu vücudunu da kalınlaştırmayı başarmış. Geçen sene Türkiye adına kendi yaşıtları ile oynarken en büyük sorunu bu gibi gözüküyordu. Ozan dün Diagne gibi dev fizikli bir forvete karşı pek fazla zorlanmadan maçı tamamlamayı bildi. Fiziğine göre çabuk oluşu da başka bir artı. Galatasaray'ın Maicon ile rakiplerinin birebir kaldığında yaşadığı sorunları dün Ozan pek yaşatmadı. Özellikle zaman zaman sağ tarafta Trezeguet ile girdiği pozisyonlarda çabukluğunu, hızını ortaya koydu.. Ceza sahasında Diagne'yi indirip penaltı yaptırması dışında birebir kaldığında rakibine şans tanımadı. Dün ayrıca zamanlamasının ve dengesinin de iyi olduğunu pek çok gösterdi. Özellikle denge sorunu yerli stoperlerin başının en büyük belası. Muhtemelen ligimizde oynayan en iyi yerli stoper Serdar Aziz ama onun da denge konusunda sorunları halen devam ediyor.

Ozan için yukarıda bahsettiğimiz konular dün için artıydı ama bir de madalyonun diğer yüzü var. Öncelikle şunu belirtmek gerek ki Ozan da altyapıdan çıkmış her Türk futbolcusu gibi temel konular hariç oyun bilgisi oldukça zayıf. Dün pek çok kez Linnes'in kademesine girdi ama bu çok temel bir konu. Ozan için eksi yazılacak bir başka konu ise topu oyuna sokamaması. Galatasaray'ın stoperlerinin oyuna katma konusunda bir planı var ama Ozan hiç oyuna katılmadı veya oyuna topu sokarken oldukça basit kaldı. Tabii bu konu da temkinliyim çünkü daha dün ilk kez ilk 11 başlayan birinin özgüveni düşük olduğu için topu kullanmamayı tercih de etmiş olabilir.

Galatasaray'ın stoper bölgesinde sayısal olarak eksik oluşu büyük bir defoydu ama Fatih Terim o eksiği Ozan Kabak ile gidereceğini gösterdi. Ozan'ın belirli bir kumaşı var ama geliştirmesi gereken pek çok şey de var. Salı günü oynanacak maçta ilk 11 başlaması da oldukça muhtemel çünkü Fatih Terim'in iyi oynayan kesilmez şeklinde bir tabusu var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0