BSL | Rakibimiz Bahçeşehir Koleji..

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında, kıran kırana geçen maç sonucunda Anadolu Efes'e evinde 70-73'lük skorla mağlup olan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, ligin ikinci haftasında Bahçeşehir Koleji'ne konuk oluyor. Karşılaşmanın yarın saat 17.30'dan itibaren Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacağını hatırlatalım.

RAKİBİ TANIYALIM
2017 yılının Haziran ayında kurulan Bahçeşehir Koleji, ilk sezonunu (2017-2018) Erkekler Basketbol 1.Ligi'nde geçirdi. İlk sezonunda Federasyon Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Bahçeşehir, 1.Lig'de ise play-off finalinde Afyon Belediyespor'a 3-1 mağlup olarak Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselme fırsatından yararlanamamıştı. Ancak temmuzun ortasında Eskişehir Basket'in ligden çekilme kararı almasıyla Türkiye Basketbol Federasyonu, Bahçeşehir Koleji'nin gelecek sezon (2018-2019) Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edeceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından transfer çalışmalarına hız veren İstanbul ekibi kadrosuna Can Altıntığ, Marcus Slaughter, Emir Preldzic, Andy Rautins ve Quim Colom gibi tecrübeli oyuncuları kadrosuna kattı. Tahincioğlu Basketbol Ligi'nin ilk haftasında geçen sezon play-off finalinde kaybettiği Afyon Belediyespor'u kendi sahasında 88-79 mağlup eden Stefanos Dedas'ın öğrencileri lige de iyi bir başlangıç yapmış oldu.

MAÇI KAZANMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?
MoraBanc Andorra, Anadolu Efes ve ratiopharm Ulm maçlarında sırasıyla 11, 20, 20 top kaybı yapan takımımızın her şeyden önce bu istatistiği değiştirmesi gerekiyor. Yapı itibariyle genç bir kadro kursak da 20 top kaybı seviyesi bu seviyelerde kabul edilebilir rakamlar değil. Zaten bunu acı bir ratiopharm Ulm maçıyla test etmiş olduk, 14 sayıya kadar çıkardığımız farkı yaptığımız basit hatalarla rakibe eritme fırsatı verdik ve sonunda iki uzatma sonucunda mağlup olduk. Sezona felaket başlayan Klobucar'ın yerine ilk maçta 6.yabancı olarak kadroya giremeyen Marko Arapovic'in Ertuğrul Erdoğan tarafından tercih edilebileceğini düşünüyorum. Bu düşüncemin altında yatan neden ise rakibin pota altı ikili tercihleri yatıyor. Koç Dedas, ilk maçta Marcus-Hakan, D.White Jr.-Marcus ikililerini kullanırken maçın sonunda da Emir'i 4 numarada kullanmayı tercih etti. Zach-Nigel ikilisinin yorulacağını da varsayarsak, dinç bir Arapovic maç içinde bize çok yardım edebilir zira hem D.White hem Marcus savaşçı oyuncular ve Zach'i içeride çok yıpratıcaklar. Ege'yi maç içinde Ertuğrul Hoca değerlendirecektir ancak Nigel'ın da yorulduğu zamanlarda Ege-Ayberk ikilisi yerine Ege-Arapovic ikilisiyle sahada durmamız bize direnç ve tecrübe katacaktır.

Kısaların savunmadaki rolüne bakacak olursak, Göksenin ve Can'ın maç içinde geçen hafta 32 sayı ile yıldızlaşan Quim Colom'a yapacakları baskı çok önemli. Nitekim, Colom'un ne denli tehlikeli olabileceğini geçen hafta görme fırsatımız oldu, İspanyol oyuncu üç sayı çizgisinin gerisinden %70 isabetle oynadı. Andy'nin de 2 üç sayılık atış denediği maçı %100 isabetle tamamladığını belirteyim. Bu yüzden Ertuğrul Hoca'nın Göksenin'e oyunun başında Colom'a tam saha baskı görevini verebileceğini düşünüyorum. Colom'u ne kadar yıpratırsak oyunu o kadar kendi lehimize çevirme fırsatımız artacaktır.

Hücuma gelecek olursak, yazının başında belirttiğim gibi top kaybı sayısı bizim adımıza en kilit faktörlerden biri olacak çünkü hücumda Tai, Harrison ve Nigel ile alternatifler üretip sayı bulabiliyoruz. Ancak maç içinde yaptığımız top kayıpları hem savunmadaki hem de hücumdaki emeklerimizi bir çırpıda çöpe atıyor ve maçı koparamamamıza neden oluyor. Özellikle bu maç için, Nigel'ın en önemli oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum çünkü D.White Jr. Dışında Slaughter ve Emir'le eşleşme şansı yüksek. Slaughter ile eşleştiğinde dışarıdan şutuna Emir ile eşleştiğinde ise pota altına odaklanırsa bu maçın yıldızı olabileceğini düşünüyorum. Tai-Can ikilisini Ulm mağlubiyetinden sonra Ertuğrul Hoca tarafından zaman zaman aynı anda sahada görebileceğimizi düşünüyorum. Zira, rakibimiz de sahaya zaman Colom-Babb ikilisini aynı anda sürdüğünde topu yönlendiren iki kısaya ihtiyacımız olacak.

Toparlayacak olursam, oynadığımız 3 maçta da savunmada istediğimiz zaman ne kadar sertleşebileceğimizi gösterdik. Bu maç özelinde de savunmada konsantrasyon problemi yaşamamalıyız çünkü cezalandırabilecek Colom, Andy ve Can gibi çok tehlikeli şutörleri var. Hücumda ise topu doğru paylaşıp, topun değerini bilmemiz gerekiyor. Kağıt üstünde iki tarafın da ağır basan tarafları var, o yüzden sabırlı ve akıllı oynamalıyız. Bunun için de en çok oyun kurucularımız Tai ve Can'a pay düşüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0