STSL | Milli ara öncesinde Antalya deplasmanı!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sahasında BB Erzurumspor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, ligin sekizinci haftasında Antalyaspor'a konuk olacak. Milli ara öncesinde son sınav olan mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek. 6 Ekim Cumartesi günü saat 19.00'da oynanacak karşılaşma öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde... 

SON 12 MAÇTA 1 YENİLGİ
Galatasaray, Antalyaspor ile Süper Lig'de 44 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 26'sını kazanmayı başaran Cimbom, 7'sinden ise sahadan mağlup ayrıldı. İki takım arasında oynana son 12 karşılaşmada ise Galatasaray, rakibine yalnızca 1 kez mağlup oldu. (5G, 6B) Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 26 gol atan takımımız, kalesinde ise 16 gol gördü. Ayrıca Galatasaray, Antalyaspor ile Süper Lig'de oynadığı son 11 maçta rakibine gol atmayı başardı. Bunun yanı sıra Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde Antalyaspor ile Süper Lig'de oynadığı 14 maçın hiçbirinde mağlup olmadı (10G 4B). 

Galatasaray'ın Antalyaspor ile deplasmanda oynadığı son mücadele geçtiğimiz sezon 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı

DEPLASMAN FOBİSİ
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 7 haftada 15 puan toplayan Galatasaray, ligde aldığı 2 mağlubiyeti de deplasman maçlarında aldı. Ligde attığı 15 golle en golcü takım olan Galatasaray, bu gollerin yalnızca 3'ünü deplasmanlarda attı. Ligde 9 gol yiyen Cimbom bu gollerin 8'ini deplasmanlarda yedi. Son olarak Akhisarspor'a deplasmanda 3-0 yenilen Galatasaray, geçtiğimiz sezon yaşadığı deplasman fobisini bu sezon da şu ana kadar yaşadı. Takımımızın bu maçta deplasman fobisini bitirmesini umuyoruz.

3 EKSİKLE ANTALYA DEPLASMANI
Galatasaray'da geçtiğimiz hafta oynanan Erzurumspor maçında sakatlanan ve ameliyat edilen Emre Akbaba'nın yanı sıra ağrıları nedeniyle kadrodan çıkarılan Eren Derdiyok ve Selçuk İnan, Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Forvet rotasyonunda sıkıntı çeken ve elindeki tek merkez forvetten de yoksun olacak olan Galatasaray'da bu karşılaşmada forvet bölgesinde Porto deplasmanında olduğu gibi Sinan Gümüş'ün görev alması bekleniyor. Sakatlığı nedeniyle oynayamayacak olan Emre Akbaba yerine ise kart cezası biten Belhanda'nın şans bulması bekleniyor.

EN ÇOK GOL ATAN, EN ÇOK GOL YİYENE KARŞI
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 7 haftada 15 gol atan Galatasaray, ligin en çok gol atan takımı konumunda bulunuyor. Rakibimiz Antalyaspor ise geride kalan 7 haftada kalesinde gördüğü 14 golle Kasımpaşa ile birlikte ligin en çok gol yiyen takımı konumunda. Galatasaray attığı 15 golün yalnızca 3'ünü deplasmanlarda atarken, Antalyaspor ise yediği 14 golün 5'ini iç sahada yedi. Bunun yanı sıra Bu sezon Süper Lig'de gole çevirme oranları en yüksek iki takım bu maçta karşı karşıya gelecek: Antalyaspor (%22) & Galatasaray (%19,8).

EFSANE KAPTAN: BÜLENT KORKMAZ
Galatasaray'da uzun yıllar forma giyen ve adını tarihe geçiren efsane futbolcularımızdan Bülent Korkmaz, Antalyaspor teknik direktörlüğünde geride kalan 7 haftada iyi işler yaptı. Efsane kaptan, kısıtlı olanaklara ve elindeki kötü kadroya rağmen 7 haftada 13 puan toplayarak 4. sıraya yerleşti. Öte yandan Fatih Terim, teknik direktör olarak Bülent Korkmaz ile karşılaştığı iki Süper Lig maçını da kazandı. İki teknik adam Mart 2013'ten bu yana ilk kez karşı karşıya gelecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0