Eurocup'taki rakibimiz DVTK Miskolc oldu!

Son Avrupa Kupası şampiyonu olarak Eurocup'ta mücadele eden ve dün İspanyol ekibi Lointek Gernika Bizkaia karşısında 18 sayılık farkla adını son 16 turuna yazdıran Galatasaray kadın basketbol takımının rakibi belli oldu. İki maçlı eleminasyon sistemiyle oynanacak olan play-off eşleşmesinde Macaristan ekibi DVTK Miskolc ile karşılaşacak olan takımımız bu seriden üstün ayrılması halinde son 8 takım arasına kalacak.

Geçen sezonun Eurocup şampiyonu Galatasaray kadın basketbol takımı, yeni sezonda yeni bir yapılanmaya giderken baş antrenör Efe Güven önderliğinde Eurocup'ta normal sezonu yer aldığı B Grubu'nda oynadığı 6 maçta 5 galibiyet - 1 mağlubiyetle lider olarak tamamlarken, normal sezonda gruplarından bir üst tura yükselmeyi başaran 24 takım arasında en iyi 9.takım olarak eleme turunda mücadele etti. Bu turda da F Grubu ikincisi İspanyol ekibi Lointek Gernika ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk maçta 84-69'luk skorla mağlup olan Sarayın Sultanları, dün akşam oynanılan rövanş karşılaşmasında İspanyol ekibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak, sahayı rakibine dar etti ve 18 sayılık farkla bir üst tura çıktı.

Son 16 takım arasında yer alan Galatasaray kadın basketbol takımı, bu turda da normal sezonda G Grubu'nu lider olarak tamamlayan Macaristan ekibi DVTK Miskolc ile eşleşti. Macar ekibi grup etabını en iyi 8 takım içerisinde tamamlayarak eleme turu oynamadan adını son 16 takım arasına yazdırmıştı. Maçlarını 2.500 kişilik Generali Arena'da oynayan Macar ekibi grup aşamasında bizden bir üst sırada olduğu için, eşleşmede ev sahibi avantajını elinde bulunduruyor.

Son 16 turunda oynanacak karşılaşmaların tarihleri şu şekilde;
24 Ocak Perşembe, 19:30 - Ahmet Cömert Spor Salonu
31 Ocak Perşembe, 22:00 - Generali Arena, Macaristan

Galatasaray kadın basketbol takımı Macaristan ekibi DVTK Miskolc karşısında turu geçen taraf olması halinde son 8 turunda İtalyan ekibi Reyer Venezia ve Fransız ekibi BLMA eşleşmesinde turu geçen tarafla eşleşecek. Hatırlanacağı üzere, Sarayın Sultanları geçen sezon İtalyan ekibi ile final serisinde karşılaşmış ve iki maç sonunda Avrupa Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0