İtalyan işi komando eğitimi!

Sezonun ilk yarısında darbeye bağlı olmayan sakatlıklar yaşayan ve 60.dakikadan itibaren temposu ciddi oranda düşen Galatasaray'da eleştirilerin odak noktası haline gelen fizik ve kondisyon yetersizliği ara transfer döneminde Fatih Terim'in müdahale ettiği konuların başında geldi. Devre arası kampında İtalyan kondisyoner Alberto Bartali'yi göreve getiren deneyimli teknik adam, işinin ehli İtalyan antrenörün meyvelerini de Göztepe maçında topladı. Yoğun yağmur yağışı ve ağır zeminde oynanılan karşılaşmanın son dakikasına kadar ayakta kalan Galatasaray, sadece skor olarak değil fizik olarak da önemli bir sınavı geride bıraktı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; zorlu Göztepe deplasmanında tek golle kazanarak çok önemli 3 puanı almayı başaran Galatasaray'da sezonun ilk yarısına göre göze çarpan en büyük değişiklik takımın direnci oldu. Yağmur nedeniyle ağırlaşan zeminde 90 dakika boyunca büyük bir dirençle mücadele eden oyuncuların bu performansının arkasında ise işinin uzmanı İtalyan antrenör Bartali var. Sezonun ilk yarısında 60. dakikadan sonra fizik olarak düşen Fatih Terim'in öğrencileri, öne geçtiği Fenerbahçe, Konya ve Rize maçlarında beraberliğe razı olmuştu. İzmir'de sahada basmadık yer bırakmayan ve Göztepe'nin sertliğine aynı şekilde cevap veren Galatasaray'da teknik heyet, yeni kondisyoner İtalyan Alberto Bartali için "Tecrübesi ile devre arası kampında takımı toparladı" yorumunu yaptı.

İtalyan kondisyoner Bartali, kolları sıvayıp takımı Antalya kampında yoğun bir çalışma temposuna soktu. Sarı-kırmızılı futbolculara sakatlık riskini azalttığı için kum üzerinde komando eğitimi yaptıran Bartali'nin metotları meyvelerini vermeye başladı.

YAZIN EKİBİNİ GENİŞLETECEKLER
Bu ay başında Terim'in isteğiyle Alberto Bartali'yi takıma kazandıran Galatasaray, yazın da bir İtalyan operasyonu yapacak. Bartali'nin kısa zamanda gösterdiği fiziksel farklılık nedeniyle sarı-kırmızılıların, yaz aylarında 3 hoca daha getirerek Bartali'nin ekibini genişletme kararı aldığı öğrenildi. Bunların fiziksel dayanıklılık antrenörü, fizyoterapist ve masör olacakları gelen haberler arasında. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0