Onyekuru'nun motivasyon kaynağı Premier Lig!

Garry Rodrigues'in takımdan ayrılması sonrasında sol kanatta formanın tek adayı olan Galatasarayın genç oyuncuyu Henry Onyekuru, sezonun ikinci yarısına flaş bir giriş yaptı. Ankaragücü karşısında attığı 3 golün yanı sıra ortaya koyduğu etkili futbolla da maçın yıldızı olan Henry Onyekuru'nun yükselen performansının ardından 2 önemli hedef var: Milli takım ve Premier Lig'e dönüş bileti! 

Geçtiğimiz sezon Anderlecht forması altında yaşadığı sakatlık sonrasında sezonun ikinci yarısında forma giyemeyen ve Nijerya milli takımıyla birlikte Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda yer alma fırsatını kaçıran Onyekuru, bu sezon gösterdiği performansla milli takıma seçilen isimlerin başında geldi. Yaz aylarında düzenlenecek olan Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek olan Nijerya milli takımındaki yerini sağlama almak için performansını yukarıya taşıması gerektiğini bilen 21 yaşındaki oyuncu, kulüp performansının belirleyici olacağını biliyor. Bu sezon Galatasaray forması altında gösterdiği performansla eleme maçlarında kadroda yer alan ve şans bulan Onyekuru, sezonun ikinci yarısında şampiyonluk yolunda Galatasaray'ın en önemli faktörleri arasında yer alarak sezon sonunda da milli takıma davet edilmek istiyor.

Nijeryalı oyuncu için tek motivasyon kaynağı elbette Afrika Uluslar Kupası değil. Geçtiğimiz sezon Everton'a transfer olmasına karşın gerekli şartları karşılamadığı gerekçesiyle İngiltere'de çalışma vizesi alamadığı için Premier Lig'de forma giyemeyen Onyekuru bu sezon hayallerine ulaşmak istiyor. Galatasaray'da göstereceği performansla Nijerya milli takımına seçilmeyi hedefleyen Onyekuru, milli takımda forma giyeceği sürelerle de Premier Lig için yeterlilik seviyesine ulaşarak gelecek sezon Everton kadrosunda kendisine yer edinmeye çalışacak. Everton kulübünün yetkilileri tarafından her hafta izlenen ve scoutlar tarafından kulüp yetkililerine raporlanan Onyekuru bu yüzden her hafta daha da iyi bir form sergilemek zorunda.. Everton kulübünün değişen transfer politikası da kuşkusuz oyuncuyu etkileyen ana faktörler arasında yer alıyor. Son yıllarda transferde ciddi rakamlar ödeyen ancak bir türlü istediği verimi alamayan Mavi-Beyazlılar, önümüzdeki sezondan itibaren takım içerisindeki isimleri değerlendirmeye alacağını açıklamıştı. Everton kulübünün çeşitli nedenlerden dolayı bu sezon 15 oyuncusunu kiralık olarak başka takımlara gönderdiği ve bu isimlerin performansını yakından takip ederek gelecek sezonun planlamasına dahil edip - etmeyeceği sezon sonunda belli olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0