Arena'da müthiş operasyon!

İstanbul'da hafta sonu etkisini gösteren şiddetli kar yağışı sonrasında Galatasaray taraftarlarının aklında tek soru zeminin durumu olurken, Galatasaray yönetiminin önceden almış olduğu tedbirler ve zemin operasyonu kelimenin tam anlamıyla kusursuzdu. 2 gün önceden başlayan çalışmalar sonrasında Akhisar Belediyespor karşılaşması tabir-i caizse halı gibi bir zeminde oynandı.

Meteorolojiden yapılan kar yağışı uyarılarını dikkate alan Galatasaray yetkilileri, hafta sonunda karşılaşma öncesinde günler öncesinden gerekli önlemleri alınca dünkü karşılaşmada saha şartlarında sorun yaşanmadı. Cumartesi günü oynanması gereken Başakşehir-Bursa maçının kar yağışı nedeniyle düne ertelenmesi sonrası gözler Galatasaray-Akhisar maçına çevrilmişti. Ancak meteoroloji raporlarını dikkate alan sarı-kırmızılı kulüp, Cuma günü zeminine özel branda çekti ve bu sayede zemin iki gün boyunca yağan kardan etkilenmedi. 

BRANDANIN MALİYETİ 17BİN DOLAR
2013'te karlı zeminde oynanan unutulmaz Juventus maçı, branda önleminin alınmasına neden oldu. Dönemin stadyum direktörü Yıldırım Ören, Ukrayna'ya gidip statları inceledi ve 17 bin dolara (yaklaşık 90 bin TL) branda sistemini Türk Telekom Stadı için Donetsk'te hazırlattı. Dün öğle saatlerinde Florya'da oynanması gereken U21 maçı ise zeminin elverişsizliği nedeniyle ertelendi. Aslantepe ise akşam fiziksel şartlar olarak yüzde yüz hazırdı.

Ali Sami Yen Stadı'nın zeminine fermuarlı özel bir branda serilirken, alttan ısıtma devreye sokuldu. Böylelikle 2 gün boyunca yağan yoğun kar zemini hiç etkilemedi. Maç günü öğle saatlerinde branda kademeli olarak kaldırıldı. Sonrasında da profesyonel ekip çalışmalara başladı. Temizlik timi, halatlar ile stadın çatısındaki karları süpürürken, maç esnasında sahaya kar düşme tehlikesinin önüne geçildi. Yapılan müthiş çalışma sayesinde dün zeminde sıfır problem yaşandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0