Süper Lig: Gümbür gümbür..

Süper Lig'de deplasmanda Kasımpaşa karşısında sahada 4 golle ve 3 puanla ayrılan Galatasaray, zirve takibini sürdürürken ortaya koyduğu etkili futbolla şampiyonluk yarışındaki rakibi Başakşehir'e de mesaj yolladı. Sofiane Feghouli'nin attığı üç golle yıldızlaştığı karşılaşmada, haftalardır eleştiri oklarının hedefinde olan Younes Belhanda mücadeleyi 1 gol - 1 asistle tamamlayarak galibiyette yardımcı oldu. Kasımpaşa deplasmanında alınan 3 puanın rakamlarla analizi ve maçın istatistikleri şu şekilde..

1: Sofiane Feghouli kariyerinde ilk kez hattrick yaptı. Cezayirli kanat oyuncusu Kasımpaşa deplasmanında 28, 53 ve 68'de sahneye çıkarak galibiyette başrol oynadı.

1.1: Kasımpaşa deplasmanında takım halinde 14 kez orta denemesinde bulunan Galatasaray'da yalnızca bir orta isabetliydi ve isabetli ortanın sahibi de Sofiane Feghouli'ydi.

2: Galatasaray'da karşılaşma boyunca takım arkadaşlarına en çok şut pası (2) çıkartan isimler Ryan Donk, Henry Onyekuru ve Younes Belhanda oldu. Üç oyuncu da maç boyunca arkadaşlarına rakip kaleye çekilen şuttan önceki son pası veren isim oldu.

2.1: Ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne karşılaşma boyunca 33 kez topla buluşurken, yalnızca 2 kez ceza sahası içinde topla buluştu. Senegalli oyuncunun ceza sahası ve çevresinde topla buluşma sayısı ise 5 olarak dikkat çekti. 

3: Kasımpaşa - Galatasaray mücadelesinde en çok top kapma başarısı gösteren isimler Veysel Sarı, Fode Keita ve Christian Luyindama oldu. Üç oyuncu da mücadeleyi 3'er top kapma ile tamamladı.

4: Galatasaray formasıyla ligde ilk kez onbirde sahaya çıkan Emre Taşdemir, takımımız adına en çok orta açan isim oldu. 4 kez orta denemesinde bulunan 23 yaşındaki sol bek bu denemelerinin hiç birisinde isabet bulamadı.

10: Galatasaraylı oyuncular Kasımpaşa karşısında toplamda 10 şut denemesinde bulunurken, bu şutların 6'sında isabet buldu.

10.1: Kasımpaşa - Galatasaray mücadelesinde en çok pas hatası yapan isimler Selçuk İnan, Sofiane Feghouli ve Fode Koita oldu. Üç oyuncu mücadeleyi 10'ar top kaybı ile tamamladı.

10.2: Kasımpaşalı hücum oyuncusu Mahmoud Trezeguet mücadelenin tamamında 10 kez adam geçme denemesinde bulundu ancak bunların sadece 4'ünde başarılı olabildi. Mısırlı oyuncu yaptığı 10 denemeyle maçta en çok dribling denemesi yapan isim oldu.

11: Kasımpaşa deplasmanında savunma oyuncumuz Christian Luyindama en çok ceza sahasından uzaklaştırma yapan isim oldu. Kongolu stoper, ceza sahası ve çevresinden 11 kez top uzaklaştırarak öne çıktı. Maç içerisinde topu uzaklaştıran diğer 7 oyuncumuzun toplamı Luyindama ile eşitti.

13: Galatasaray'da ilk kez ligde 11'de çıkan Emre Taşdemir takımımız adına en çok ikili mücadeleye giren isim oldu. Rakipleriyle 13 kez ikili mücadeleye giren Emre, bu mücadelelerin 6'sında ayakta kalan ism oldu.

%65: Kasımpaşa deplasmanında Galatasaray'ın takım halinde topla oynama yüzdesi %65 olurken, Terim'in öğrencileri rakip yarı alanda da %77.5 isabetli pas oranını yakaladı.

%97: Devre arasında Galatasaray'a katılan ve Kasımpaşa deplasmanında ilk kez 11'de sahaya çıkan Emre Taşdemir görev yaptığı 61 dakika boyunca 52 kez topla buluşurken, %97 pas isabetiyle oynadı. 30 kez pas denemesinde bulunan 23 yaşındaki sol bek bu denemelerinin 29'unda başarılı oldu. Emre Taşdemir'i takip eden isim 90 pas denemesinde 86 kez isabet bularak %96 oranını yakalayan Marcao ve ikinci yarıda Martin Linnes'in yerine oyuna dahil olarak 33/35 pas isabeti yakalayan Mariano oldu.

%100: Attığı üç golle galibiyette başrol oynayan Sofiane Feghouli karşılaşma içerisinde rakip kaleye 4 şut denedi ve 4'ünde de çerçeveyi buldu. Cezayirli kanat oyuncusu mücadeleyi %100 isabetle tamamlayarak dikkat çekti.

121: Galatasaray'da günün en çok topla buluşan ismi takım kaptanı Selçuk İnan oldu. Uzun bir aradan sonra ligde ilk 11'de çıkan tecrübeli oyuncu mücadeleyi 109 pas denemesinde 99 isabetli pas ile tamamladı. Selçuk İnan'ın ardından topla en çok buluşan isim 105 kez Luyindama ve 101 kez Marcao oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0